ashwagandha ervaringen

Ashwagandha ervaringen: Mijn eigen ervaring + resultaten

Laatste update: 25 januari, 2024 | 16 reacties

Ben je benieuwd wat ashwagandha voor jou kan betekenen? In deze blog deel ik mijn persoonlijke ashwagandha ervaringen. Ik moet toegeven dat ik bijzondere resultaten heb geboekt en ik je graag wil meenemen in mijn verhaal. Aangezien er een hoop ashwagandha supplementen verkrijgbaar zijn, is het belangrijk dat je de juiste keuze maakt. Daarom deel ik de beste ashwagandha die online verkrijgbaar is.

Dierstudies tonen aan dat de aanwezige stof withaferin in ashwaganda, de groei van nieuwe kankercellen belemmert (1). Tevens hebben verschillende onderzoek bij mensen aangetoond dat het de bloedsuikerspiegel kan verlagen bij zowel gezonde mensen als mensen met diabetes (2), (3).

TIP:
BenieuwD naar het beste ashwagandha supplement van 2022? Klik hier

Ashwagandha ervaringen

Er gaan een heleboel verhalen rond over deze plant. Met name positief en dat is een goed teken zou je denken. Toch vind ik het belangrijk om zelf te ondervinden wat deze plant voor het menselijk lichaam kan betekenen.

Een groot plus punt is dat de meeste beweringen over het ashwagandha kruid wetenschappelijk onderbouwd zijn. Laat ik beginnen met uitleg te geven over het kruid zelf.

Wat is ashwagandha?

Ashwagandha is een grote plant waarvan de bloemen paars of groen zijn met een rode vrucht. Deze plant groeit in Afrika, India en het Middellandse Zeegebied.

Duizenden jaren wordt de plant gebruik als geneeskunde (4). Ook in het Westen is men inmiddels overtuigd van de werking en gebruiken steeds meer mensen Ashwagandha. Op het moment wordt er veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de kracht van deze plant!

Wat doet Ashwagandha?

ashwagandha ervaringen

Ashwagandha heeft een adaptogene eigenschap. Adaptogene kruiden ondersteunen je in stressvolle situaties. Op momenten waar stress de kop op steekt helpt ashwagandha jou op dat moment aan te passen op de situatie.

Ook wanneer je zenuwachtig bent voor een examen of vlucht, helpt deze kruid jou in een aangename gemoedstoestand. Als het ware worden lichaam en geest met elkaar in balans gebracht.

Een ander bijkomend voordeel is dat ashwagandha energie geeft en bijdraagt aan een normale werking van het hart. Zo als je kunt zien zijn dit hele belangrijke eigenschappen die wetenschappelijk onderbouwd zijn.

Mijn persoonlijke ervaring met ashwagandha

Dan is het nu tijd om mijn ervaringen met jou te delen. Ik heb gebruik gemaakt van Ashwagandha KSM-66. Dit supplement bevat 300 mg Ashwagandha KSM-66® per capsule en is 100% biologisch en Non-GMO gecertificeerd.

Op het moment van schrijven gebruik ik nog steeds ashwagandha. Een van de belangrijkste onderdelen die ik wel delen is de snelle werking van dit supplement.

Week 1

In de eerste week heb ik met name een zelfverzekerd gevoel ervaren. Stressvolle situaties kon ik beter van me afzetten en tevens had ik sneller een oplossing klaar.

Het klopt dat lichaam en geest in balans zijn. Je voelt namelijk de rust om in oplossingen te denken en niet problemen. Voor mijn gevoel begon het grootste effect naar 3 dagen met twee capsules per dag.

Week 2

In de tweede week is met name mijn energie toegenomen. Het valt je daadwerkelijk op aangezien ik dagelijks een hoop trappen op en af moet. Om de een of andere reden ging mij dit makkelijker af. Met name het ademen ging makkelijker.

Week 3

Voor mijn gevoel is ashwagandha een wondermiddel. Ben veel positiever, rustiger en minder prikkelbaar. Ik moet toegeven dat ik 100% durf te zeggen dat het geen placebo effect is. Ik ben er namelijk niet iedere dag mee bezig in mijn hoofd en toch ervaar ik de voordelen.

Een ander bijkomend voordeel is dat mijn libido is toegenomen. Ik had totaal geen idee dat ashwagandha je libido kan verhogen en na online onderzoek wordt dit bevestigd. Super!

Week 4

Aangezien ik fan ben van dit super kruid heb ik besloten om dagelijks ashwagandha voor te zetten. Net als dat je iedere dag water nodig hebt neem ik dit supplement. De voordelen die ik ervaar voelen enorm vertrouwd en dat wil ik graag zo houden.

Ashwagandha van Vitstore

Het supplement waar ik dagelijks gebruik van maak is Ashwagandha van Vitstore. De samenstelling is puur, uniek en met uiterste zorg samengesteld. Ik vind het namelijk belangrijk dat je een hoogwaardig supplement gebruikt. Lees hier 712 ervaringen van andere gebruikers >>

Voordelen:

 • Werkt snel
 • Natuurlijk extract
 • 100 % biologisch

ashwagandha vitstore

Wanneer je graag kennis wilt maken met de werking en kracht van dit kruid, raad ik je aan om dit supplement te gebruiken. Ook de ervaringen van andere spreken voor zich.

Bestel hier ashwagandha van Vitstore het goedkoopst >>

Hoe gebruik je Ashwagandha?

Je kunt deze kruid het beste gebruiken in capsulevorm. In de meeste gevallen neem je twee capsules per dag tenzij de verpakking van het product anders aangeeft.

Bij voorkeur neem je de capsules in tijdens de maaltijd. Onthoud dat ashwagandha geen vervanging is voor gezonde en gevarieerde voeding. Mocht je twijfelen over het gebruik raadpleeg dat je huisarts. De capsules zijn in de meeste gevallen ook geschikt voor veganisten.

Tot slot

Je bent nu meer te weten gekomen over ashwagandha. Het is je wellicht opgevallen dat ik zeer positief ben over dit kruid. De resultaten spreken voor zich en ook jij kunt deze positieve veranderingen gaan ervaren.

Mocht je nog vragen hebben, stel deze dan onderaan op de website. In de meeste gevallen kom ik er dezelfde dag nog op terug. Ik wens je succes en vooral veel plezier met het gebruik van ashwagandha.

De best geteste supplementen

Ruim 12 jaar maak ik gebruik van supplementen. Hierdoor weet ik exact wat er wel en niet werkt. Op BGreat.nl deel ik alleen de allerbeste supplementen die je online kunt bestellen. Hierbij let ik op smaak, kwaliteit, prijs, oplosbaarheid en werking. Ik nodig je graag uit om ook mijn andere Top 5 beste supplementen te bekijken!

Beste vitamine C supplement
Beste visolie capsules
TOP 5 vitamine B complex
TOP 5 Beste Eiwitshake
Beste Testosteron Boosters

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 5 november, 2019

Auteur

Timo

Categorie

Gezondheid Reviews

Tags

16 reacties op "Ashwagandha ervaringen: Mijn eigen ervaring + resultaten"

 1. Martine schreef:

  Hoi, ik heb een vraag, wil ashwagandha graag gaan gebruiken, maar ik slik ook 20mg antidepressiva en vraag me af of dat wel samen gaat. De huisarts/apotheek weet het niet. Ik dacht, heel misschien weet jij hier een antwoord op! Alvast bedankt!

  1. marc schreef:

   Het werkt prima samen. En als je dit neemt, bijvoorbeeld ongeveer twee keer per dag 1 gram heb je dadelijk geen antidepressiva meer nodig. Ook handig is, en werkt aanvullend hierop is tribulus terrestris. Ik neem dit ook 2x per dag 1 gram. Succes!

 2. Regina schreef:

  Wat is het verschil met Rhodiola? Van dit kruid werd ik wat depressief, kan dat kloppen? Nu ben ik bang dat dit hetzelfde effect gaat geven bij Ashwaganda.
  Ik wil wel graag een dergelijk supplement gebruiken om stress te onderdrukken.

  1. Timo schreef:

   Hoi Regina, bij twijfel raad ik je aan om eerst contact op te nemen met je huisarts. Ik heb er persoonlijk geen last van maar dat kan per persoon verschillen uiteraard. Als je nog vragen hebt hoor ik het graag. Groeten Timo

   1. Gregoor schreef:

    Bij twijfel Ayurvedische arts raadplegen.
    Westerse artsen weten niks van deze materie.

   2. Jessica schreef:

    Hoi, neem jij het in de avond of in de ochtend? Kan het ook beide? Ik lees dat het helpt tegen slapeloosheid maar ook dat het energie geeft… dus geen idee wanneer ik het nou in moet nemen… want als ik energie heb slaap ik niet haha dus snap niet zo goed dat zit.

 3. Blommaert schreef:

  Rhodiola zou meer opwekkend zijn en Ashwaganda is kalmerend.

 4. Roos schreef:

  Kun je zo beginnen en stoppen? Of zijn er dan ontwenningsverschijnselen? En kan het in combinatie met temazepam 10 mg?

 5. Chantal schreef:

  Hoi!
  Wanneer nam je het? In de ochtend?
  En voor het eten of na t eten?

 6. Wieke schreef:

  Ik heb slaapproblemen en krijg daardoor angstaanvalletjes . Raak daar door erg moe en gespannen. Wil hier antidepresiva gasn gebruiken maar wil ook ashwaganda gebruiken
  maar dit werkt op langer termijn.
  Kan het samen gaan met antidepresiva?

  1. Rozemarijn schreef:

   Hallo Wieke,

   Wat een nare ervaring lijkt me dat! Ashwagandha kan inderdaad helpen bij slapen, maar u kunt het beste met uw huisarts overleggen of dit geschikt is om in combinatie met antidepressiva te gebruiken. Per persoon verschilt het namelijk hoe zij hier op reageren. Zelf kan ik wel ook nog valeriaan en melatonine aanraden. Deze producten helpen ook erg bij het slapen en hebben weinig tot geen bijwerkingen.

   Groetjes, Rozemarijn (Team BGreat)

 7. Niek schreef:

  Ik heb van een aantal mensen gehoord dat poeder een betere werking heeft dan capsules, is dit ook zo?

  1. Rozemarijn schreef:

   Hallo Niek,

   In de meeste capsules zit ook poeder, maar de capsules moeten eerst opgelost worden in je lichaam voordat het poeder zich kan verspreiden. Op die manier werkt poeder dus sneller, maar niet per sé beter. Het ligt vooral aan wat je zelf fijn vindt om in te nemen.

   Groetjes, Rozemarijn (Team BGreat)

 8. Gregoor schreef:

  Hoi allemaal

  Ik gebruik ashwagandha poeder dagelijks theelepel
  Bij de lunch
  Samen met andere kruiden kaneel, zwarte peper, kurkuma.welke ik al lang gebruik. Peper voor voor versterking werking kruiden.

  Ashwaganda poeder zins enkele maanden voel me goed minder stress symptomen, rustiger in alles, Minder stijve vingers.

  We gaan naar ayurvedische arts die wees me erop toen ik bij hem was.

 9. Ellis schreef:

  Hoi, dank je voor je artikel.

  Ik had even een vraagje, ik gebruik het nu 3 dagen en doe dit savonds, eigenlijk voor de balans en betere nachtrust. Maar nu heb ik de laatste 3 nachten zo slecht geslapen….. vroeg me af of je dit sochtends neemt.
  En misschien beetje gekke vraag, heb het idee dat m’n urine anders ruikt, maar kon dit niet vinden of iemand anders dit ook heeft ervaren, kan dit?
  Gr. Ellis

  1. Faya schreef:

   Ik sliep ook heel slecht, nam het ‘s middags bij de lunch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2024 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies