aubergine ottolenghi

De Lekkerste Aubergine Ottolenghi

Laatste update: 21 september, 2020 | Geen reacties

Yotam Ottolenghi is weliswaar niet bij iedereen bekend, maar zijn gerechten zijn dat wel. Hij is namelijk de chef die de heerlijke geroosterde aubergines heeft bedacht. Dit vegetarische gerecht is om van te smullen, en dat gaan wij hier ook zeker doen. Benieuwd naar deze aubergine Ottolenghi? Lees dan snel verder!

  • Voorgerecht/Bijgerecht
  • Bereidingstijd: 60 minuten
  • Aantal porties: 4
  • Koolhydraten per portie: 10 gram

TIP van Timo:
Wil je heel erg graag afvallen en ben je klaar met programma’s die niet werken? Gebruik dit >>

Ingrediënten voor de aubergine Ottolenghi

  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 5 el olijfolie
  • 2 aubergines
  • 0,05 gram saffraan (~1/2 theelepel)
  • 3 el heet water (niet kokend)
  • 2 el geroosterde pijnboompitten
  • 2 el citroensap
  • Een handvol verse basilicum
  • 4 el granaatappelpitjes
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

  1. Laat allereerst de saffraan in een klein kommetje met het hete water trekken en zet deze aan de kant. Verwarm vervolgens de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Snijd de knoflook fijn en doe deze in een schaaltje samen met de yoghurt, de helft van de olijfolie, wat zout, het citroensap en, ten slotte, de saffraan. Roer alles goed totdat het een echte saus wordt en dek deze af met vershoudfolie om even in de koelkast te laten koelen.
  3. Leg verder een vel bakpapier op een bakplaat en halveer de aubergines in de lengte. Leg ze op de bakplaat en maak, met een mes, een kruis in het vruchtvlees. Let erop dat het vel heel blijft.
  4. Besmeer vervolgens de aubergines met de rest van de olie en doe er wat peper en zout overheen. Leg ze in de oven en zet de timer op ongeveer 40 minuten of tot ze goudbruin zijn. Laat ze daarna afkoelen.
  5. Wanneer de aubergines zijn afgekoeld, leg je ze op een serveerschaal en verdeel je de saffraanyoghurt eroverheen. Bestrooi daarna de helften met de pijnboompitten, granaatappelpitten en de basilicumblaadjes. Geniet van de aubergine Ottolenghi!

De Voedingswaarden:

Aantal porties: 4
Calorieën per portie: 250
Koolhydraten: 10 gram
Vetten: 20 gram
Eiwitten: 5 gram

Ben je weliswaar op zoek naar nog meer vegetarische recepten? Bekijk dan deze ook eens!

Ovenschotel met groente en vegetarische balletjes

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 17 september, 2020

Auteur

Timo

Categorie

Bijgerecht Recepten

Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Volg BGreat op social media:

© 2016 - 2020 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies