beste aminozuren

Beste aminozuren van 2024: TOP 5 op een rij!

Laatste update: 11 december, 2023 | 5 reacties

Ben je opzoek naar de beste aminozuren? In deze blog deel ik de TOP 5 beste aminozuren waarvan de werking gegarandeerd is. Ze vormen de bouwstenen van je spieren en zorgen er uiteindelijk voor dat je sneller je doelen behaalt. Laten we beginnen.

Beste aminozuren van 2024

1. Muscle Protect – Body en Fit

De muscle protect van body en fit wordt zowel in Nederland als in België, enorm veel gebruikt. De formule die is samengesteld bevat alle essentiële aminozuren die je lichaam dagelijks nodig heeft. Zowel tijdens als na de training maak je gebruik van dit aminozuur drankje. Lees hier 816 ervaringen van andere Muscle Protect gebruikers >>

Voordelen:

Ideaal voor als je op dieet bent
Voorkomt spier verzuring
Goede prijs/kwaliteit verhouding

beste aminozuren

Muscle Protect staat niet voor niets op nummer 1. Ik heb dit supplement niet alleen gecontroleerd op de werking, ook de smaak is uiteraard belangrijk. Doet wat het belooft!

Bestel 38 doseringen voor €18,90 bij Body en Fitshop >>

2. BCAA Amino – Body en Fit

BCAA Amino heeft met name veel invloed op je spierkracht. Wanneer je dit aminozuur supplement een aantal dagen gebruik ervaar je sneller herstel en extra spierkracht. Probeer het zelf maar eens uit en je zult verstelt staan van de resultaten! Lees hier 350 ervaringen van andere BCAA Amino gebruikers >>

Voordelen:

Meer spierkracht
Sneller spierherstel
Vollere spieren (spierpomp)

beste aminozuren

Dit aminozuur supplement is een aanrader wanneer je meer uit je trainingen wilt halen. Je kunt maar liefst uit 6 smaken kiezen en mijn persoonlijke favoriete smaak is framboos.

Bestel hier 38 doseringen voor €11,50 bij Body en Fitshop >>

3. Amino X van BSN

BSN is bekend merk dat wereldwijd verkocht wordt. Met name in Amerika maken hier veel sporters en bodybuilders gebruik van. Zo ben ik ook zeer te spreken over de eiwitten shake van BSN maar dat is iets anders. Wanneer je de Amino X voor het trainen inneemt ervaar je een lichte energie boost. Je krijgt zin om te sporten en voelt je de gedurende training fit. Lees hier 605 ervaringen van andere Amino X gebruikers >>

Voordelen:

Meer uithoudingsvermogen
Snelle werking
Suikervrij

beste aminozuren

Amino X heeft naast een goede werking ook een lekkere smaak. Het drankje drinkt makkelijk weg en gaat niet vervelen. De kwaliteit van dit product is hoog en de prijs/kwaliteit verhouding is goed!

Bestel hier 30 doseringen voor €19,90 bij Body en Fitshop >>

Beste aminozuren tabletten

4. Amino Super Tabs – Body en Fitshop

Van alle aminozuur tabletten die ik geprobeerd heb vind ik deze het meest prettigst. Ze zijn niet al te groot en je kunt ze makkelijk door slikken. Daarnaast is het prettig dat je deze tabletten kunt meenemen. Het geeft je een voldaan gevoel door de dag heen en beschermen je spieren tegen afbraak. Lees hier 229 ervaringen van andere Amino Super Tabs gebruikers >>

Voordelen:

Makkelijk in te nemen
Spierbeschermend
Laag in calorieën

Beste aminozuren

Ben je vaak in de weer en erg druk dan zijn deze amino tabletten ideaal. Je kunt ze overal mee naar toenemen en hebt alleen water nodig. Ik combineer deze tabletten dagelijks met Muscle Protect.

Bestel hier 400 tabletten voor €12,50 bij Body en Fitshop >>

Beste aminozuren vloeibaar

5. Amino Direct – Body en Fitshop

Amino Direct is een vloeibare aminozuren drank. Je hoeft hier geen water meer aan toe te voegen. Je gebruik het dopje als maatbeker en drinkt eenvoudig de juiste hoeveelheid op. De smaak is in orde maar redelijk zoet. Verder is dit supplement ideaal voor tijdens en na de training. Lees hier 334 ervaringen van andere Amino Direct gebruikers >>

Voordelen:

Wordt snel opgenomen
Spierbeschermend
Sneller herstel

Beste aminozuren

Amino Direct is prima voor erbij. Aangezien je redelijk snel door een fles bent kun je dit aminozuur supplement beter combineren met een poedervorm of tabletvorm. Het doet wat het moet doen en heeft een goede prijs kwaliteit verhouding.

Bestel hier 1 liter Amino Direct voor €9,90 bij Body en Fitshop >>

Wat zijn aminozuren?

Het menselijk lichaam bestaat voor 20 procent uit eiwitten. Eiwitten zijn essentieel voor verschillende processen in ons lichaam.

De aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten. Ze geven de cellen in ons lichaam structuur en zorgen voor het vervoer van voedingsstoffen.

Ze spelen een belangrijke rol betreft de functies van organen, aders, klieren en pezen. Ook de wond en bot genezing wordt beïnvloed door aminozuren. Zoals je kunt zijn aminozuren onmisbaar en heb je ze dagelijks nodig!

Waar zitten aminozuren in?

Er zijn verschillende soorten aminozuren. Zo zijn er aminozuren die je uit voeding en supplementen moet halen en ook aminozuren die je lichaam zelf aanmaakt.

De essentiële aminozuren bevinden zicht met name in zuivel, noten, eieren, bonen, vlees, vis, rijst groente en fruit. Wanneer je regelmatig aan sport doet heb je dagelijks de juiste hoeveelheid aminozuren nodig. Ook wanneer je aan het afvallen bent.

Voedingssupplement aminozuren

De beste aminozuren zijn tegenwoordig niet voor hand liggend. Er worden namelijk enorm veel aminozuren pillen ontwikkeld. Helaas is er maar een klein gedeelte dat daadwerkelijk werkt.

Dit heeft te maken met de inhoud van de aminozuur tabletten. De juiste hoeveelheid moet aanwezig zijn om het gewenste effect te ervaren. Wat de beste aminozuren zijn lees je straks. Eerst leg ik je een belangrijk verschil uit!

Zijn aminozuren gezond?

Ook al ben je enorm veel te weten gekomen over aminozuren, kan het zijn dat je twijfelt over eventuele bijwerkingen. Over het algemeen hebben aminozuren weinig tot geen bijwerkingen.

Ze zijn namelijk essentieel voor ons lichaam en we hebben ze dagelijks nodig. Het is wel van belang om je aan de juiste dosering van een supplement te houden.

De eventuele bijwerkingen die bekend zijn is een iets sterker ruikende ontlasting wanneer je de vloeibare variant neemt. En dan heb ik het over de kant en klare liquid. Aminozuren in poedervorm of tablet vorm hebben deze bijwerking niet.

Ook interessant

Wil je graag meer reviews lezen van de meest gebruike supplementen? Bekijk dan ook zeker de TOP 5 beste pre workout, beste creatine en TOP 5 beste eiwitshake!

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 1 maart, 2020

Auteur

Timo

5 reacties op "Beste aminozuren van 2024: TOP 5 op een rij!"

 1. Miguel schreef:

  Het was me altijd een beetje onduidelijk wat aminozuren nu precies zijn. Aangezien het belangrijk is om deze te nemen heb ik besloten om amino stack te kopen. Ben benieuwd of ik iets ga merken. Welke gebruik jij nu op het moment als ik vragen mag?

  1. timo schreef:

   He Miguel,

   Goede keuze. De amino stack is ook een van mijn favorieten. Gebruik deze
   nu ook. Veel plezier ermee en als je nog vragen hebt hoor ik het graag!

   Groeten Timo

 2. Nico schreef:

  Ik heb de nummer 2 uit jouw lijst zo net besteld. Hoe denk jij trouwens over BCAA supplementen?

  1. timo schreef:

   Hoi Nico,

   Goede keuze! Hier zitten ook BCAA’s in verwerkt.
   Ze spelen een grote rol bij het herstel en behoud van je spieren.
   Zorg ervoor dat je dagelijks je aminozuren inneemt. Dan ervaar
   je positief effect op je sport prestaties.
   Als je nog vragen hebt hoor ik het graag.

   Groeten Timo

 3. Lisa schreef:

  Ik wil graag een dieet gaan volgen waarbij ik aminozuren als supplement wil nemen. Ik ben nog niet echt intensief aan het sporten maar wil dat er zeker wel bij gaan doen.
  Welk product is het beste? Ik wil ernaast een multivitamine nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2024 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies