beste eiwitshake

Beste Eiwitshake? TOP 5 beste eiwitten!

Laatste update: 17 september, 2019 | 10 reacties

Wat is de beste eiwitshake? Dit dit artikel geef ik je een TOP 5 Beste Eiwitten Shake van 2018! Ook leg ik uit waarom eiwitten zo belangrijk zijn en hoeveel eiwitten je per dag nodig hebt. Voorruitgang gegarandeerd!

Beste Eiwitshake

#1. Whey Perfection

Whey Perfection bevat zuivere whey proteine van hoge kwaliteit. Body & Fitshop is als eigen merk super sterk en doet niet onder aan de grote merken. Er zitten in deze eiwit shake aminozuren, glutamine en BCAA’s wat ervoor zorgt dat je eiwitopname versneld wordt. Lees ook de 10317 ervaringen van andere gebruikers >>

Voordelen:

 • Snel opneembare whey eiwitten
 • Goede prijs kwaliteit verhouding
 • 5000 mg BCAA’s per dosering
 • Heerlijke milkshake smaken
 • Stimuleert spiergroei

beste eiwitshake

Bestel 26 shakes voor €12,90 bij Body En Fitshop >>

81 shakes voor €34,90 bij Body En Fitshop >>

Bestel 162 shakes voor €59,90 bij Body En Fitshop >>

#2. Fusion Pro

Fusion Pro is een eiwitshake met alleen maar pluspunten en behoort absoluut tot de beste eiwitshake! Je kunt deze shake vanaf de ochtend drinken en is ook ideaal voor als tussendoortje. Er zit een mix van Whey en Caseine eiwitten in. Deze shake werkt dus op korte en lange termijn en zorgt ervoor dat je spieren optimaal kunnen herstellen. Lees ook de 407 ervaringen van andere gebruikers >>

Voordelen:

 • Langzame en snelle eiwitopname
 • Amerikaanse top kwaliteit
 • Geschikt voor een eiwitdieet
 • Optimaal spierherstel

beste eiwitshake

Bestel 56 shakes voor €39,90 bij Body En Fitshop >>

#3. Special series

Deze eiwitshake bevat de meest hoogwaardige eiwitsoorten voor een betaalbare prijs. Het is niet voor niets een van de aanvoerders van Body en Fitshop. De samenstelling bestaat uit pure ingrediënten en heeft een hoog aminozuur gehalte. Doordat deze special series op grote schaal wordt samengesteld ontstaan er deze enorme voordeel verpakkingen. Een goedkopere shake met dezelfde samenstelling en hoeveelheid is er niet! Lees ook 347 ervaringen van andere Special Series gebruikers >>

Voordelen:

 • Snelle opname
 • Hoge kwaliteit
 • Gaat spierafbraak tegen
 • Optie: megaverpakking (120+ shakes)
 • Vrij van aspartaam

beste eiwitshake

Bestel 2270 gram voor €31,92 bij Body en Fitshop >>

#4. Whey DNA

Whey DNA is niet alleen een hoge kwaliteit eiwit shake maar ook nog eens mega lekker. Zowel met melk als water kun je deze shake klaarmaken zonder dat de smaak flauw wordt. Het is een van de meest verkochte shakes in Europa en daar zijn dan ook goede redenen voor! Ook deze eiwit shake zit bomvol essentiële voedingsstoffen die je dagelijks nodig hebt. Lees hier 142 ervaringen van andere Whey DNA gebruikers >>

Voordelen:

 • Voorkomt spierafbraak
 • Bevat geen aspartaam
 • Hoog gehalte Whey proteine
 • Koolhydraatarm
 • Goede prijs kwaliteit verhouding

beste eiwitshakeBestel hier 55 shakes voor €27,92 bij Body en Fitshop >>

#5. Gold Standard 100% Whey van Optimum Nutrition

De Gold Standard bevat maar liefst 100% Whey en behoort absoluut tot de beste eiwitshake. Miljoenen mensen wereldwijd maken gebruik van deze eiwitshake! Er zitten alleen maar belangrijke bouwstoffen in die je spieren laten groeien. Het is daarom een wat duurde shake en gelukkig is er sinds kort een voordeel verpakking van meer liefst 90 shakes. Lees ook de 1135 ervaringen van andere gebruikers >>

Voordelen Gold Standaard 100% Whey:

 • Micro gefilterde proteïne isolaten
 • Ultra gefilterde Whey isolaten
 • Voorkomt spierafbraak
 • Stimuleert spiergroei
 • Wordt gebruikt door bodybuilders

beste eiwitshake

Bestel 450 gram voor €15,90 bij Body en Fitshop >>

Bestel 908 gram voor €27,90 bij Body en Fitshop >>

Bestel 2270 gram voor €49,90 bij Body en Fitshop >>

Eiwitshakes zijn tegenwoordig niet meer weg te denken. Het is ideaal om je dagelijkse eiwitbehoefte mee aan te vullen. Er zijn ontzettend veel soorten shakes verkrijgbaar waardoor je aardig kunt gaan twijfelen.

Ik heb ruim 10 jaar ervaring met supplementen en inmiddels weet ik wat er wel en niet werkt. Daarom deel ik in dit artikel alleen de allerbeste eiwitten shakes.

Ook vind ik het belangrijk dat je meer informatie over eiwitten krijgt. Hieronder lees je welke onderwerpen ik vandaag behandel, zodat je verantwoord aan eiwitshakes kunt beginnen.

 • Wat is een eiwitshake?
 • Heb ik een eiwitshake nodig?
 • Eiwitshake gezond?
 • Beste eiwitshake 2018 (TOP 5)

Daarnaast deel ik nog een aantal tips over hoe je het beste een eiwitshake kunt drinken. Ook is er bepaalde voeding die je kunt combineren met een eiwitshake. Je leest het allemaal in deze beste eiwitshake review!

Wat is een eiwitshake?

beste eiwitshake

Eiwitshakes zijn de meest gebruikte supplementen onder sporters. Toch zijn de meningen verdeeld. Zo zweert de een dagelijks bij een eiwitshake en de ander zegt dat het geen enkel effect schijnt te hebben.

De voedingsdeskundigen zijn het er over eens dat je wel degelijk baat kunt hebben bij een eiwitten shake. Ook is uit onderzoek gebleken dat een eiwitshake ongevaarlijk is.

De meest voorkomende eiwitten in een shake zijn whey en caseine eiwitten. Je hebt ook nog de soja en ei-eiwitten. Hieronder leg ik je uit wat de verschillen zijn.

Soorten eiwitten

Caseine

Het eiwitsoort caseine wordt gewonnen uit melk. Met doet afgeroomde melk verdunnen met water en azijnzuur. Hierdoor ontstaat caseine. Caseine eiwit wordt langzaam opgenomen door het lichaam.

Vaak nemen sporters voor het slapen gaan een caseine shake of een shake waar ook caseine aan is toegevoegd. Het kan zelfs voorkomen dat de eiwitopname maar liefst 7 uur duurt. Ideaal om je spieren optimaal te laten herstellen.

Whey

Bij de productie van kaas ontstaat er een restproduct, oftewel Whey. Whey wordt snel opgenomen door het lichaam en is ideaal wanneer je klaar bent met sporten.

Whey eiwitten hebben de hoogste biologische waarden. De beste eiwitshake bevat dan ook een hoge concentraat aan whey eiwitten.

Soja

Soja is een peulvrucht en afkomstig van de sojaplant. Deze peulvrucht heeft een hoog eiwitpercentage. Ook deze vorm van eiwitten wordt snel opgenomen door het lichaam.

Soja staat ook bekend om de hoogwaardige aminozuren en BCAA’s. Dit zijn belangrijke bouwstoffen voor je spieren en onmisbaar wanneer je aan krachtsport doet.

Ei

De ei-eiwitten wordt opgenomen uit de eieren van kippen. Ook ei-eiwit heeft een hoge waarde aan belangrijke voedingstoffen.

Heb je bijvoorbeeld trek en zijn extra eiwitten belangrijk, kook dan 3 tot 4 eieren. Hierdoor krijg je veel gezonde voedingsstoffen en eiwitten binnen.

Eiwitshake gevaarlijk?

Regelmatig krijg ik de vraag of eiwitten shakes gevaarlijk zijn. Het antwoord hierop is Nee! Een eiwit shake is NIET schadelijk voor je gezondheid.

Wel moet ik erbij vertellen dat het belangrijk is om de juiste shake in te nemen. Er zijn namelijk een hoop eiwitshakes die te veel suikers en andere toevoegingen bevatten.

Dit soort shakes leveren geen effect en is zonde van het geld. Waar ik je wel nog op wil attenderen is dat je niet moet over doseren (tenzij een Docter dit aangeeft).Lees altijd zorgvuldig het etiket en neem niet meer shakes dan wordt aanbevolen.

Hoe gebruik je eiwitshakes?

beste eiwitshake

Een eiwitshake kun je op verschillende manieren gebruiken. De beste eiwitshake TOP 5 kun je klaarmaken met water of melk.

Wil je zo min mogelijk vetten en suikers binnen krijgen, gebruik dan water. Wil je liever een romige shake met veel smaak, neem dan magere of halfvolle melk.

Er zijn ook nog andere opties mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld een smoothie maken met eiwitpoeder en vers fruit. Of een eiwitcake :).

Heb ik een eiwitshake nodig?

Waarom zou je wel of niet een eiwitshake moeten gebruiken? Daarnaast is er ook een hoop voeding waar een hoop eiwitten in zitten.

Nu heeft niet iedereen tijd om uren per dag in de keuken te staan. Eiwitten shakes zijn in dit geval ideaal en zorgen ervoor dat je toch je dagelijkse eiwitten binnen krijgt.

Daarnaast is een eiwitshake belangrijk om je spieren te beschermen. Tijdens het sporten ontstaan er micro scheurtjes in je spierweefsel.

Eiwitten herstellen deze scheurtjes waardoor er extra spierweefsel ontstaat. Niet voor niets gebruiken professionele atleten dagelijks eiwitten.

Eiwitshake ervaringen

beste eiwitshake

Misschien is het de eerste keer dat je een eiwitshake gaat gebruiken. Mocht dat zo zijn kies er dan eentje uit de beste eiwitshake TOP 5 van hierboven.

Dan weet je zeker dat je de allerbeste in huis neemt. Je vraagt je waarschijnlijk ook af wat je zoal gaat ervaren tijdens het gebruik van een shake.

Tijdens het sporten voel je je sterker en dan dat klopt! Eiwitten ondersteunen je spieren en zorgen ervoor dat je meer gewicht kunt tillen. Een ander bijkomend voordeel is dat je minder spierpijn ervaart.

Een van de grootste reden dat je sport is het creëren van een gespierder lichaam. Het nemen van eiwitten helpt hierbij. Je bouwt namelijk meer spiermassa op.

Waarschijnlijk vraag je je nu af en wat zijn dan de nadelen. Die zijn er niet echt! Wanneer je te veel neemt kan je last krijgen van winderigheid of diarree. Houdt jij je aan de aanbevolen dagelijkse dosering dan hoef je nergens ”druk” over te maken.

Beste eiwitshake tot slot

Je bent nu veel meer te weten gekomen over eiwitten. Het belang van voldoende eiwitten in je lichaam is groot. Je herstelt sneller en ook ontstaat er meer spiergroei.

De beste eiwitshake TOP 5 laat zien welke shakes je het beste kunt nemen. Zo kun je meer uit je trainingen halen zodat je een gespierder lichaam creëert.

Ik hoop dat deze beste eiwitshake review je antwoord gaf op de volgende vragen:

 • Wat is een eiwitshake?
 • Beste eiwitshake 2018
 • Eiwitshake gevaarlijk?
 • Hoe gebruik je eiwitshakes?

Mocht je nog vragen hebben, stel deze dan onderaan op de pagina. Ook lees je hier vragen en ervaringen van anderen. Ik wens je succes en vooral veel plezier met het gebruik van eiwitten shakes!

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 25 januari, 2018

Auteur

Timo

Tags

10 reacties op "Beste Eiwitshake? TOP 5 beste eiwitten!"

 1. Malin schreef:

  Bedankt voor de uitgebreide info. Twijfelde al enige tijd welke eiwitshake ik het best kon nemen. Heb gekozen voor de nummer 1 uit jouw top 5. Kijk ernaar uit en ben heel erg benieuwd! Groetjes Malin

  1. timo schreef:

   Hoi Malin,

   Goed om te lezen dat je info hebt kunnen halen uit het artikel.
   Je hebt een goede keuze gemaakt! Weet zeker dat de eiwitshake je zal bevallen.
   Fijne avond!

   Groeten Timo

 2. Jesse schreef:

  Voorheen verschillende eiwitten shakes geprobeerd en die van XXL nutrition nog nooit. Nu dan toch maar eens besteld en ben benieuwd!

  1. timo schreef:

   Hoi Jesse,

   Goede keuze! Ik weet zeker dat je er profijt van zult hebben.
   Drink minimaal 1 shake per dag en eet voldoende eiwitrijke voedingsmiddelen.
   Succes en ga ervoor!

   Groeten Timo

 3. Lyam schreef:

  Ik heb al eens de creatine epic v2 van dedicated gebruikt en daar ging ik goed op. Ik bestel nu de fusion pro de nummer 2 uit jouw lijst en ben benieuwd of deze ook zo goed werkt. Vind het een heel goed merk en morgen na het sporten begin ik met deze shake.

  1. timo schreef:

   Hoi Lyam,

   De Epic V2 is inderdaad een goede creatine! Top dat je een positieve ervaring
   hebt met het merk Dedicated. Ik maak er ook regelmatig gebruik van :-).
   Ik wens je succes en vooral veel plezier met Fusion Pro!

   Groeten Timo

 4. Jonas schreef:

  Ik zweer bij de perfect whey van XXL nutrition. Gebruik deze nu een maand en voel me er beter door. Thanks voor het delen hiervan!

  1. timo schreef:

   Hoi Jonas,

   Goed om te lezen dat je er zoveel baat bij hebt! Het zijn inderdaad goede eiwitten die je spieren sneller doen herstellen. Ik wens je veel succes en ga zo door.

   Groeten Timo

 5. Tony schreef:

  GOLD STANDARD 100% WHEY ALS JE HET BESTE VAN HET BESTE WILT ZOALS IK!

  1. timo schreef:

   He Tony,

   Gold Standard is een TOP shake!Ik wissel deze shake af met die van
   XXL Nutrition. Succes met het behalen van je doelen!

   Groeten Timo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Volg BGreat op social media:

© 2016 - 2021 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies