beste multivitamine

Beste multivitamine 2024: de allerbeste op een rij!

Laatste update: 11 december, 2023 | 2 reacties

Wat is nu de beste multivitamine? Deze vraag ontvang ik vrijwel dagelijks. Multivitamines zijn supplementen die veel verschillende vitamines en mineralen bevatten (1). Maar welke supplementen kun je vertrouwen? Hoog tijd om je te helpen bij het maken van de juiste keuze.

Waarom deze top 5?

Vitamines zijn van levensbelang! Een hoop vitamines haal je uit je dagelijkse voeding. Ook zijn er vitamines en mineralen die niet of beperkt in je voeding aanwezig zijn. Om deze vitamines aan te vullen zijn supplementen ideaal. Vooral wanneer je een actief leven lijd. Doe je aan sport dan zijn vitamines extra welkom. Met ruim 10 jaar ervaring in supplementen weet ik ondertussen wat er wel en niet werkt. Ik help je daarom graag bij het maken van de juiste keuzes.

KORTOM:
Het gebruik van vitamine supplementen zorgt ervoor dat je makkelijker aan je dagelijkse dosis vitamine en mineralen komt. Uiteraard blijft het ten alle tijden belangrijk om je voedingstoffen uit vast voedsel te halen en is supplement bedoeld als aanvulling.

Wat zijn multivitamine?

Multivitamines zijn tabletten of capsules die verschillende functies van je lichaam ondersteunen. Vaak krijg je door je dagelijkse voeding, niet alle essentiële vitamine en mineralen binnen. Wanneer je multivitamines inneemt versterk je je weerstand, ontstaat er meer energie, zit je lekkerder in je vel en worden je sportprestaties verbetert. Hieronder deel ik de TOP 5 beste multivitamine met je!

#1. Professional Pack

Professional Pack bevat alle essentiële vitamine en mineralen die je nodig hebt. Sport je regelmatig dan zijn deze vitamines onmisbaar. Je herstelt sneller na een training en ook blijft je weerstand op peil. Met maar 1 dosering per dag ontvangt je lichaam alles wat het nodig heeft. Lees hier 39 ervaringen van andere Professional Pack gebruikers >>

Voordelen Multivit:

 • Verhoogt je immuunsysteem
 • Spier-herstellend
 • Energie verhogend
 • Goed prijs/kwaliteit verhouding

beste multivitamine

Bestel 1 maandverpakking voor €19,90 bij Body en Fitshop >>

#2. Opti-men van Optimum Nutrition

Naast belangrijke vitamine en mineralen bevat Opti-men ook aminozuren en kruidenmengsels. Deze multivitamine is al jaren een topper in Amerika en ook in Nederland is Opti-men niet meer weg te denken. De tabletten zijn hoog gedoseerd zodat je lichaam geen enkele stof tekort komt. Bekijk hier 261 ervaringen van andere Opti-men gebruikers >>>

Voordelen Opti-men:

 • Bevat antioxidanten uit groente en fruit
 • Spier-herstellend
 • Bevat aminozuren
 • Goede prijs kwaliteit verhouding

beste multivitamine

Bestel 90 tabletten voor €15,90 bij Body En Fitshop >>>

21 tabletten voor €7,25 bij Body En Fitshop >>>

#3. Animal Pak van Universal

Animal Pak is vooral favoriet onder de bodybuilders. Per serving neem je maar liefst 11 verschillende soorten tabletten. In deze tabletten zitten vitamines, mineralen, kruiden, antioxidanten, groente, fruit, aminozuren en BCCA’S verwerkt. Train je op hoog niveau en wil je jouw spieren de allerbeste vitamines geven dan kun je hier niet omheen! Bekijk hier 240 ervaringen van andere Animal Pak gebruikers >>

Voordelen Animal Pak:

 • Speciaal ontwikkeld voor kracht atleten
 • Energie verhogend
 • Spier beschermend
 • Toename in kracht
 • Stimuleert spiergroei

beste multivitamine

Bestel 30 zakjes voor €24,90 bij Body En Fitshop >>>

Bestel 44 zakjes voor €29,90 bij Body En Fitshop >>>

#4. Multi Men / Woman van Body En Fit

Deze multivitamine is zeer compleet, één tablet per dag is voldoende. Er is een mannen en vrouwen variant. De tabletten bevatten een hoge dosering aan vitamine en mineralen. De prijs is zeer gunstig waardoor iedereen kennis kan maken met multivitamines. Lees hier 1180 ervaringen van andere gebruikers (mannen) >>>
En hier de 348 ervaringen van vrouwen >>>

Voordelen Multi Men / Woman:

 • Speciaal samengesteld voor mannen
 • Speciaal samengesteld voor vrouwen
 • Compleet van A tot Z
 • BCAA en glutamine
 • Energieverhogend

beste multivitamine

Bestel 30 tabletten voor €4,90 bij Body en Fitshop >>>

Bestel 30 tabletten voor €4,90 bij Body en Fitshop >>>

#5. Platinum Multi van Muscletech

Platinum Multi is multivitamine van het Amerikaanse top merk Muscletech. Vooral bekend onder de prof atleten en bodybuilders. Je neemt per dag 3 tabletten in zodat alle belangrijke voedingsstoffen in je lichaam aanwezig zijn. Dit vitamine suppelement wordt ook wel de griep killer genoemd. Bekijk hier 52 ervaringen van andere Platinum Multi gebruikers >>>

Voordelen Platinum Multi:

 • Bevat 20 vitamines en mineralen
 • Ideaal voor sporters en bodybuilders
 • Energieverhogend
 • Bevat aminozuren

beste multivitamine

Bestel 90 tabletten voor €12,50 bij Body en Fitshop >>>

Voor wie zijn multivitamines geschikt?

Je kunt verschillende redenen hebben om een multivitamine te gebruiken. De TOP 5 die ik met je deel kun je voor verschillende doeleinden inzetten namelijk:

 • Een betere weerstand
 • Spier herstellend
 • Spierbeschermend
 • Sporters
 • Krachtsporters
 • Bodybuilders

Multivitamine schadelijk?

Het is belangrijk om gezonde voeding NOOIT te vervangen voor voedingssupplementen. Een voedingssupplement is namelijk een aanvulling en extra ondersteuning. Het eten van gevarieerde en gezonde voeding blijft belangrijk. Eet daarom voldoende groente, fruit, eiwitrijke voeding, gezonde koolhydraten en vetten.

Ben je zwanger dan moet je oppassen met vitamine A omdat overtollige hoeveelheden zijn gekoppeld aan geboorteafwijkingen (2). Daarnaast kunnen ook teveel mineralen schadelijk zijn. Zo kan te veel ijzer gevaarlijk zijn voor mensen die dit niet nodig hebben (3), (4).

KORTOM:
Een grotere dosis van bepaalde voedingsstoffen kan risico’s met zich mee brengen. Dit komt met name voor zodra je een krachtige multivitamine neemt in combinatie met een gezond voedingspatroon.

Multivitamine bijwerkingen

De beste multivitamine TOP 5 van hierboven levert geen nadelige bijwerkingen. Neem je vitamines in bij het ontbijt. Je lichaam neemt de stoffen extra snel op.

Daarnaast kun je veel energie ervaren. Neem daarom niet s’avonds laat je multivitamine in. Het kan namelijk voorkomen dat je te veel energie hebt en daardoor minder makkelijk in slaap valt.

Wanneer kan je vitamines het beste innemen?

Vitamines kun je het beste in de ochtend innemen. Je lichaam neemt namelijk zeer snel de stoffen die vrijkomen op. Drink er ook voldoende water bij. Je kunt de vitamines op nuchtere maag of bij je ontbijt innemen. Mijn voorkeur gaat uit bij het ontbijt. Dit is rustiger voor je maag en ook beter voor de stoelgang.

Tot slot

Je bent nu meer te weten gekomen over de TOP 5 beste multivitamine. Met de ruime ervaringen die ik heb kan ik je garanderen dat bovenstaande multivits werken! Onthoud wel dat je dit niet mag vervangen voor gevarieerde voeding. Het eten van voedsel blijft altijd belangrijk! Twijfel je bij een bepaald supplement, raadpleeg dan altijd een arts.

Tip van Timo:
Wekelijks schrijf ik artikelen over supplementen. Ik raad je aan om ook de volgende interessante artikelen te lezen:beste vitamine C en de beste magnesium supplementen.

Bronnen & onderzoeken:

https://ods.od.nih.gov/factsheets/MVMS-Consumer/

https://www.healthline.com/nutrition/do-multivitamins-work

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 17 augustus, 2021

Auteur

Timo

Tags

2 reacties op "Beste multivitamine 2024: de allerbeste op een rij!"

 1. Roy schreef:

  Animal pak is voor de absolute nummer 1. Ik ervaar meer kracht tijdens het sporten en ook wordt ik minder snel ziek. Op de dagen dat ik niet train ben ik van plan om Multi men van body en fit te nemen. aangezien ik een hoop positieve ervaringen lees.

  1. timo schreef:

   Animal Pak is inderdaad een super goede multivitamine. Alles wat je nodig hebt zit erin. Multi Men van Body kun je gebruiken op dagen dat je niet traint, alhoewel het niet nodig is om deze extra aan te schaffen. Op dagen dat je niet traint kun je ook Animal Pak nemen maar mocht je hierop willen besparen dan is Multi Men of Multi vit een goede keuze!
   Groeten Timo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2024 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies