beste saffraan

Beste saffraan van 2024? Deze heb je nodig!

Laatste update: 11 december, 2023 | 1 reactie

Opzoek naar de beste saffraan? In deze blog laat ik jou zien waar saffraan allemaal goed voor is. Ook leg ik je uit wat dit ‘rode goud’ nou precies is en waar je de meest goede saffraan supplementen kunt kopen.

Wist je dat saffraan indrukwekkende gezondheidsvoordelen kent? Het is onder andere goed om je libido te verbeteren, de stemming te stimuleren en verbeterd het geheugen (1). Hieronder lees je welke supplementen veilig en effectief zijn.

Beste saffraan van 2024

 1. Saffraan Complex – Vitalize
 2. Saffraan – Vitakruid
 3. AOV 830 Saffraan

De TOP 3 is samengesteld aan de hand van werking, smaak, kwaliteit, prijs, eigen ervaring en ervaringen van andere gebruikers. Hieronder lees je meer over de TOP 3 beste saffraan. Laten we beginnen!

1. Saffraan Complex – Vitalize

Saffraan wordt gewonnen uit de stampers van de saffraankrokus. Dit super kruid zorgt voor een betere gemoedstoestand en vergroot het concentratievermogen. Tevens bevat deze complex vitamine B6, B11, en B12. Deze vitamines ondersteunen je tijdens stress en zijn van belang voor een goed functionerend zenuwstelsel. Lees hier 91 ervaringen van andere gebruikers >>

Voordelen:

 • Werkt snel
 • Geschikt voor vegetariërs
 • 28 mg per capsule
 • Betrouwbaar merk

beste saffraan

Bestel hier 60 capsules voor €24,95 bij Vitstore >>

2. Vitakruid

Vitakruid is samengesteld uit 100% echt saffraan. Deze van gecontroleerde Spaanse teelt wordt onderbouwd door DNA testen. De capsules zijn makkelijk in te nemen en lossen in de maag snel op.

Hierdoor ontstaat er een snelle werking en ervaar je op korte termijn de voordelen van dit kruid. Slechts 1 capsule per dag is voldoende bij voorkeur tijdens de maaltijd. Lees hier ervaringen van andere Vitakruid gebruikers >>

Voordelen:

 • 28 mg per capsule
 • 1 capsule per dag
 • Hoogwaardig extract
 • Werkt snel

beste saffraan

Bestel hier 30 capsules voor €20,13 bij Drogisterij >>

3. AOV 830 Saffraan

AOV is betrouwbaar en bekend om zijn hoogwaardige kwaliteit samenstelling. Een sterk supplement waar je de werking op korte termijn van zult ervaren. De capsules zijn vegetariërs en neem je in tijdens de maaltijd tenzij anders wordt voorgeschreven. Geef je geheugen en concentratie een gezonde boost! Lees hier ervaringen van andere AOV 830 gebruikers >>

Voordelen:

 • Sterk
 • Werkt snel
 • Betrouwbaar
 • Makkelijk in gebruik

beste saffraan

Bestel hier 30 capsules voor €17,93 bij onlinedrogist >>

Wat is saffraan?

Saffraan is een kruid dat afkomstig is van de Crocus Sativus. De plant wordt 25 tot 30 centimeter hoog en heeft 4 lavendelkleurige bloemen. De bloemen zijn voorzien van 3 gele meeldraden en 3 felrode stampers.

Saffraan wordt na het plukken gedroogd in droogkasten waar warme lucht door heen stroomt. Een andere methode is het laten drogen in de zon.

Dit super kruid wordt gebruikt om verschillende medische redenen maar ook als smaakversterker tijdens het koken. De smaak wordt omschreven als bitter met een lichte aroma van honing.

Wat kost saffraan?

Saffraan is een duurder supplement tegenover andere supplementen. Daar zijn dan ook goede redenen voor. De bloem groeit namelijk maar 8 dagen per jaar.

Het plukken van de saffraandraadjes gebeurd met de hand. Er zijn dus een hele hoop mensen nodig om deze bloemen te plukken. Want voor 1 kilo gedroogd saffraan zijn 150.000 bloemen nodig.

De bijnaam ‘rode goud’ heeft dit kruid te danken aan de voorbereidingen en de werkzaamheden die nodig zijn om het uiteindelijk in de winkel te krijgen.

Waar is saffraan goed voor? (LET OP)

Sterk immuunsysteem

Dit kruid bevat een hoge hoeveelheid van vitamines en antioxidanten. Opmerkelijke saffraan-antioxidanten zijn crocetin, crocine, kaempferol en safranal (2). Ze beschermen je tegen onder andere tegen vrije radicalen en tegen stress!

Gezonde cholesterolwaarden

Het rode goud helpt je om je cholesterol te verlagen. Dit zorgt ervoor dat je lichamelijke problemen zoals hartklachten kunt voorkomen. In landen waar dit kruid wordt toegevoegd aan gerechten komen minder hart en vaataandoeningen voor (3), (4).

Verminderd depressies

Onderzoek toont aan dat saffraansupplementen effectiever zijn dan placebo’s bij de behandeling van depressies (5). Een ander onderzoek toont aan dat wanneer je dagelijks 30 mg saffraan inneemt, dit hetzelfde effect heeft als Imipramine, Fluoxetine en Citalopram (dit zijn behandelingen tegen depressie). Daarnaast ondervond men minder bijwerkingen van saffraan in vergelijking met andere behandelingen (6), (7), (8).

Tot slot

Je bent nu meer te weten gekomen over saffraan en welke supplementen je het beste kunt gebruiken. Onthoud wel dat supplementen geen vervanging zijn voor gevarieerde en gezonde voeding.

Bij twijfel raadpleeg je ten alle tijden je huisarts. Neem nooit meer dan er wordt aangegeven op de verpakking tenzij anders wordt voorgeschreven.

Mocht je nog vragen hebben, stel deze dan onderaan op de website. In de meeste gevallen kom ik er dezelfde dag nog op terug.

De best geteste supplementen

Ruim 12 jaar maak ik gebruik van supplementen. Hierdoor weet ik exact wat er wel en niet werkt. Op BGreat.nl deel ik alleen de allerbeste supplementen die je online kunt bestellen. Hierbij let ik op smaak, kwaliteit, prijs, oplosbaarheid en werking. Ik nodig je graag uit om ook mijn andere Top 5 beste supplementen te bekijken!

Beste pillen tegen stress

TOP 5 pillen voor meer energie

Beste slaappillen zonder recept

TOP 5 beste vitamine c supplementen

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 18 december, 2021

Auteur

Timo

Categorie

Supplementen

Tags

1 reactie op "Beste saffraan van 2024? Deze heb je nodig!"

 1. Liesbeth schreef:

  Ik heb een mega zware burnout plus chronische ptss en m.e.hierdoor is alles in mijn lichaam verstoord en ik ook heel snel rare reacties krijg met medicijnen maar ook supplementen.ik ben me ten einde raad want ik kom niet van de chronische stress af want slaap niet,nu metabool syndroom,hoge bloeddruk maar ook orthostatische intolerantie,dus kan maar voor korte periodes staan ,rest in bed.totaal mentaal en lichamelijk uitgeput.ben opgegeven door doktoren overal.ben bang voor allergische reactie met saffraan en als ik het zou proberen wat is de dosering?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2024 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies