Beste Sporthorloge? TOP 5 BESTE sporthorloges van 2018

Laatste update: 19 oktober, 2018 | Geen reacties

Wat is nu het beste sporthorloge? In dit artikel deel ik de TOP 5 beste sporthorloges die elke activiteit nauwkeurig meten. Je trainingen gaan hierop voorruit waardoor je sneller je doelen behaalt. Twijfelen tussen al die ontelbare horloges is vanaf nu niet meer nodig!

Beste sporthorloge

Het gebruik van sporthorloges neemt flink toe. Daar zijn dan ook goede redenen voor! Je kunt namelijk exact bijhouden, hoe jouw training eruit heeft gezien.

Doordat je alles kunt monitoren is het makkelijker om je doelen te behalen. Je kunt je grenzen verleggen en hebt de bevestiging dat je op de goede (of minder goede) weg zit.

Wat is een sporthorloge?

Een sporthorloge draag je tijdens het bewegen. Er worden verschillende onderwerpen gemeten zoals:

– Hoe vaak je beweegt
– Het aantal stappen dat je loopt/rent
– Hartslagmeter
– Aantal Calorieën dat je verbrand
–  GPS
– En nog veel meer

Daarnaast zijn de meeste sporthorloges waterbestendig. Dit betekent dat je in weer of geen weer, je activiteiten optimaal kunt bijhouden.

Hoe werkt een sporthorloge?

beste sporthorloge

Een sporthorloge bevat verschillende sensoren. Deze sensoren meten de bewegingen van je lichaam. Een van de meest belangrijkste sensoren zijn de hartslagmeter en de GPS.

Hieronder lees je waarom deze sensoren zo belangrijk zijn en wat ze precies doen.

Hartslagmeter

Een sporthorloge met hartslagmeter houd je hartslag bij tijdens het bewegen. De hartslagmeter zit via een sensor op het horloge en ook is het mogelijk een band om je borstkas te dragen (onder de kleding).

De hartslag is tijdens het trainen enorm van belang. Je kunt namelijk bijhouden hoe intens je training is geweest en waar je eventueel dingen kunt aanpassen.

GPS

De GPS functie houd bij welke route je hebt genomen. Je kunt hier allerlei belangrijke informatie uit halen. Waar zijn eventueel verbeterpunten en hoe kun je de volgende keer meer doen, in minder tijd.

Er is tegenwoordig heel veel mogelijk met een GPS sensor. Je kunt contact maken met je smartphone die na je training alle informatie op groot scherm weergeeft. Dit kun je uiteraard ook koppelen aan je laptop of tablet.

Stappenteller

Een stappenteller laat precies zien, hoeveel stappen je hebt gezet. Wist je dat dagelijks 10.000 stappen belangrijk is om gezond te blijven?!

Op deze manier weet je iedere dag, hoeveel stappen je hebt behaalt. Je zult zien dat je soms aardig staat te kijken hoeveel je op een dag kunt lopen (of niet). :-).

Beste sporthorloge van 2018

Dan is het nu tijd om de beste sporthorloges met je te delen. Deze TOP 5 bevat horloges die aan alle eisen voldoen om de beste te mogen zijn. Tevens lees je honderden ervaringen van andere gebruikers!

Laten we beginnen…

1. Polar M400 HR

Een zeer complete sporthorloge voor een scherpe prijs! Daarnaast heeft de kwaliteit van Polar zich in de afgelopen jaren enorm bewezen. De Polar M400 beschikt over een razendsnelle GPS, hartslagmeter, stappenteller, houd persoonlijke records bij en nog veel meer! Een ander groot voordeel zijn de smartphone notifications. Zo krijg je meldingen op je mobiele telefoon en kun je alles nauwkeurig bijhouden. Waar ik het ook nog over willen hebben is het maken van een trainingsschema op maat. Wanneer je van een evenement de datum en afstand invoert, zie je precies wat je daarvoor moet doen! Lees hier 342 ervaringen van andere Polar M400 HR gebruikers >>>

Voordelen:

Maakt een trainingsprogramma op maat
Meet 24/7 je dagelijkse activiteit en slaappatroon
Houd persoonlijke records bij
Meet nauwkeurig hartslaggegevens

beste sporthorloge

Bestel op Bol.com de Polar M400 HR voor de laagste prijs (€149,00) >>>


2. Garmin Forerunner 235

Deze sporthorloge is ontwikkelt met de nieuwste hartslagsensoren. Je hebt geen hartslagband om de borst nodig. Daarnaast is de horloge ontwikkeld voor de fanatieke hardloper en iedereen die meer uit zijn gezondheid en fitness wilt halen. Je hartslag wordt automatisch afgestemd op de oefeningen die je uitvoert. Je krijgt te zien hoeveel hersteltijd je nodig hebt om alles uit je trainingen te halen. Een ander groot voordeel is dat je met dit horloge kunt zwemmen (waterdicht). Lees hier 82 ervaringen van andere Garmin Forerunner 235 gebruikers >>>

Voordelen:

Meet de hartslag nauwkeurig
Voor de fanatieke hardloper
Waterdicht
Ideaal voor smartphone gebruik

beste sporthorloge

Bestel op Bol.com de Garmin Forerunner 235 voor de laagste prijs (€246,00) >>>


3. TomTom Runner 3

De TomTom runner 3 bevat alleen maar voordelen. Dit sporthorloge meet hoe fit je bent en je krijgt precies zien hoe je ervoor kunt zorgen om fitter te worden. Run-prestaties zoals het aantal stappen, tijd, route worden nauwkeurig bijgehouden. Tevens bevat dit sporthorloge de nieuwste 24/7 GPS functie! Het horloge is makkelijk in gebruik en voorzien van schermverlichting. Zeer compleet voor een scherpe prijs! Lees hier 51 ervaringen van andere TomTom runner 3 gebruikers >>>

Voordelen:

Racemodus
Routeverkenning
Geschikt voor alle sporten (inclusief zwemmen)
Meet de hartslag nauwkeurig

beste sporthorloge

Bestel TomTom runner 3 op Bol.com voor de laagste prijs (€129,00) >>>


 4. Garmin Forerunner 35

De Garmin Forerunner 35 is een licht gewicht sporthorloge. Tevens bevat deze horloge alle belangrijke functies die je nodig hebt, om het optimale uit je trainingen te halen. Eenvoudig te verbinden met je smartphone waardoor je alles bij kunt houden. Daarnaast kun je ook jouw slaapritme monitoren wat de slaapkwaliteit voor voldoende herstel verbetert. Ook kun je jouw muziek bedienen vanaf je pols. Lees hier 103 ervaringen van andere Garmin Forerunner 35 gebruikers >>>

Voordelen:

Duidelijk afleesbaar scherm
Caloriemeter
Stappenteller
Hartslagfunctie

beste sporthorloge

Bestel Garmin Forerunner 35 op Bol.com voor de laagste prijs (€155,00) >>>


5. Polar M430

De Polar M430 kan voor alle sporten gebruikt worden. Dit horloge is waterbestendig en is voorzien van een batterij die lang mee gaat. De stappenteller en hartslagmeter zijn zeer nauwkeurig. Ook de caloriemeter laat exact zien hoeveel calorieën je verbrand hebt. De horloge ziet er tevens mooi uit en alle informatie is duidelijk af te lezen. Lees hier 70 ervaringen van andere Polar M430 gebruikers >>>

Voordelen:

Nauwkeurige hartslagmeter
Stappenteller
Hoge kwaliteit accu
Waterbestendig

beste sporthorloge

Bestel Polar M430 op Bol.com voor de laagste prijs (€189,00) >>>


Het beste merk sporthorloge

De TOP 5 beste sporthorloge bestaat uit de beste merken. Uiteraard zijn er meerdere goede sporthorloges verkrijgbaar.

De meest bekende en betrouwbare merken zijn:

– Polar
– Garmin
– TomTom
– Sigma

Wil je graag een compleet overzicht van alle sporthorloges die er zijn? De link hiernaast laat je direct zien welke goede sporthorloges er nog meer zijn. Bekijk Hier Welke Overige Goede Sporthorloges Er Verkrijgbaar Zijn >>>

Welke verbindingstechniek wordt er gebruikt?

Ik kan me voorstellen dat je jezelf afvraagt, hoe het nu allemaal precies werkt. Daarom leg ik je uit hoe het kan, dat deze horloges zo goed en nauwkeurig kunnen samen werken met andere apparaten.

Allereerst wordt er gebruikt gemaakt van bluetooth. Dit is namelijk een stabiele en storingsvrije verbindingstechniek. Je kunt op een makkelijke manier je smartphone of hartslagmeter koppelen.

De volgende belangrijke verbindingsfunctie is ANT+. Deze techniek kun je vergelijken met bluetooth. Het voordeel van ANT+ is dat je meerdere apparaten kunt koppelen (met bluetooth is het er maar 1).

Zo kun je niet alleen je smartphone koppelen maar tegelijkertijd ook je hartslagmeter (band om de borstkas).

En tot slot heeft Polar zijn eigen W.I.N.D verbindingen die je kunt vergelijken met bluetooth. Zoals je kunt zien zijn er verschillende verbindingstechnieken mogelijk. De top 5 beste sporthorloge zijn voorzien van deze verbindingen.

Voor welke sport kun je een sporthorloge gebruiken?

Je kunt een sporthorloge gebruiken voor de volgende sporten:

Hardlopen
Wandelen
Fietsten
Fitness
Voetbal
Basketbal
Zwemmen*

* LET OP: gebruik tijdens het zwemmen een waterdicht sporthorloge. Waterbestendig is vaak niet goed genoeg om al het water tegen te houden.

beste sporthorloge

Sporthorloge met trainingsprogramma’s

Tegenwoordig zijn er horloges verkrijgbaar die een trainingsprogramma op maat ontwikkelen. Je kunt gebruik maken van een virtual trainer/trainingspartner.

Het werkt als volgt:

Op basis van gegevens die je invoert wordt en een compleet schema samengesteld.  Ook kun je gebruik maken van voorgeprogrammeerde programma’s.

Zo kun je op een zeer effectieve manier bewegen. Je hoeft je niet af te vragen of je het juiste aan het doen bent en tegelijkertijd is er een trainingscoach die helpt als je dit nodig hebt.

Je daagt jezelf op deze manier veel meer uit en dat zorgt uiteindelijk voor meer resultaat. Ideaal wanneer je het beste uit jezelf wilt halen!

Heb je binnenkort een run dan is het mogelijk om de gegevens van deze run/wedstrijd in te voeren. Er wordt een schema samengesteld die je klaar maakt om de beste te zijn op de run die komen gaat!

Een sporthorloge die je hierbij helpt vind je op de link hiernaast: Polar M400 Hr Sporthorloge >>>

Tot slot

Je bent nu veel meer te weten gekomen over de beste sporthorloge! Welke sport je ook beoefent, er is voor iedereen een oplossing als je jouw resultaten wilt meten.

Ik raad je aan om een sporthorloge te kiezen met GPS functie. Deze horloges zijn het meest nauwkeurig en kunnen je verder helpen bij het behalen van je doelen.

Aangezien er enorm veel sporthorloges verkrijgbaar zijn, helpt de TOP 5 uit dit artikel bij het maken van een keuze. Bekijk ook de honderden ervaringen van andere gebruikers.

Mocht je nog vragen hebben, stel deze dan onderaan in dit artikel. Ook lees je hier vragen en ervaringen van andere gebruikers.

Ik wens je succes en vooral veel plezier met het gebruik van een sporthorloge!

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 22 mei, 2018

Auteur

Timo

Categorie

Fitness Gezondheid

Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2024 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies