biefstuk recept koolhydraatarm

Biefstuk recept koolhydraatarm

Laatste update: 28 januari, 2022 | Geen reacties

In mijn recepten gebruik ik vaak kip of rundergehakt omdat het twee veel verkrijgbare producten zijn en ze perfect in een koolhydraatarm dieet passen. Toch is het ook wel eens lekker om wat anders te proberen. Vanavond maak ik daarom dit lekkere biefstuk recept koolhydraatarm. Het is geen volledige maaltijd, maar wel een heerlijk bijgerecht. Bovendien bevat het slechts 5 gram koolhydraten per portie. Heb je al trek gekregen? Lees dan snel verder!

  • Bijgerecht, Avondmaaltijd
  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Aantal porties: 4
  • Koolhydraten per portie: 5 gram

TIP van Timo:
Wil je graag afvallen, maar heb je geen idee waar te beginnen? Klik dan hier >>

Ingrediënten voor het biefstuk recept koolhydraatarm

  • 1 kilo bavette biefstuk
  • 120 ml soja saus
  • 120 ml water
  • 140 gram suikervrije zoetstof
  • 1 el geperste knoflook (ongeveer 3 teentjes)
  • 1 el geraspte gember
  • Een bosje lenteui, in ringen
  • 1/2 tl chilivlokken
  • Peper en zout naar smaak
  • Olie naar smaak

De bereidingswijze

  1. Allereerst maak je de saus klaar. Dit doe je door een beetje olie in een pan te verhitten en hier de gember, knoflook en chilivlokken in te bakken voor ongeveer 30 seconden.
  2. Daarna schenk je de sojasaus, zoetstof en het water erbij en breng je het geheel aan de kook. De saus begint nu in te dikken. Zet het vuur uit en zet de saus opzij.
  3. Snijd de bavette in reepjes en bak deze (in porties als dat nodig is) in een beetje olie in een pan tot ze gaar van binnen zijn.
  4. Schenk daarna de saus erover en roer alles goed door elkaar tot het vlees goed is bedekt.
  5. Haal de pan van het vuur af en garneer de biefstuk met lenteui. Serveer met bloemkoolrijst of een andere groente. Eet smakelijk!

De voedingswaarden

Aantal porties: 4
Calorieën per portie: 331
Koolhydraten: 5 gram
Vetten: 17 gram
Eiwitten: 40 gram

Veelgestelde vragen

  • Waar kan ik bavette vinden? Soms verkoopt de slagersafdeling van de supermarkt bavette, maar je kan het ook bij een slager zelf kopen.
  • Hoe kom ik aan suikervrije zoetstof? Ook dit verkopen de meeste supermarkten, maar online kan je ook speciale merken vinden. Zelf gebruik ik graag Sukrin.
  • Hoelang kan ik dit gerecht bewaren? Je kan het gerecht tot 4 dagen in de koelkast bewaren en tot 2 maanden in de vriezer.

Tips voor het maken van het biefstuk recept koolhydraatarm

TIP 1: Serveertip
Dit gerecht is heel lekker bij bloemkoolrijst vanwege de hartige en zoete smakencombinatie. Zelf vind ik het ook erg lekker bij broccoli of op een zelfgemaakt stuk naan brood.

TIP 2: Maak het extra pittig
Hou je van pittig eten? Voeg dan ook nog een theelepel Cayennepeper toe of zelfs habanero chili als je durft. Een pittige smaak past goed bij dit gerecht.

TIP 3: Gluten intolerantie
Sojasaus bevat normaal gesproken veel gluten. Als je toevallig niet zo goed tegen gluten kan, kan je ook kiezen voor kokos aminos (coconut aminos). Dit smaakt soortgelijk, maar bevat geen gluten.

Trek in een ander gerecht met biefstuk? Probeer deze eens! Koolhydraatarme groenten roerbak met biefstuk

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 28 januari, 2022

Auteur

Rozemarijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2024 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies