ovenschotel met gehakt

Bloemkool ovenschotel met gehakt

Laatste update: 10 november, 2024 | 26 reacties

Op zoek naar een lekker en voedzaam recept voor de hele familie? Deze bloemkool ovenschotel met gehakt is niet alleen gezond, maar ook snel klaar en perfect voor elke gelegenheid. Met rijke smaken en voedzame ingrediënten wordt dit vast een favoriet!

30 Dagen naar een slanker lichaam!
Val af met heerlijke, voedzame koolhydraatarme gerechten. Begin vandaag nog en zie snel resultaat!
Begin nu!

Introductie

Ben je ook dol op ovenschotels? Deze bloemkool ovenschotel met gehakt is niet alleen eenvoudig te maken, maar ook voedzaam en smaakvol. Gisteren heb ik dit recept uitgeprobeerd en het resultaat was zo goed dat ik het met jullie wil delen!

Voordelen van Bloemkool Ovenschotels

Ovenschotels zijn ideaal voor drukke dagen, omdat je ze makkelijk van tevoren kunt bereiden. Bovendien bevat deze bloemkool ovenschotel met gehakt verschillende gezonde ingrediënten, zoals:

  • Bloemkool: Rijk aan vezels, vitamines, en antioxidanten.
  • Rundergehakt: Goede bron van eiwitten en essentiële vetten.
  • Tomatensaus: Bevat lycopeen, een antioxidant die goed is voor het hart.

Recept: Bloemkool Ovenschotel met Gehakt

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 400 gram bloemkoolroosjes
  • 1 eetlepel olijfolie (plus extra om ovenschaal in te vetten)
  • 2 teentjes knoflook
  • Snufje chilipoeder
  • 1 ui
  • Verse basilicum, naar smaak
  • 2 stengels lente-ui
  • 350 gram tomatensaus
  • 120 gram geraspte kaas
  • Snufje zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Vet een ovenschaal van 21×21 centimeter in met wat olijfolie.
  2. Doe de bloemkoolroosjes in een kom, meng met 1 eetlepel olijfolie en een snufje zout, en verdeel ze in de ovenschaal. Bak ze 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Snijd ondertussen de ui en knoflook in kleine stukjes. Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de ui tot deze glazig is.
  4. Voeg de knoflook, chilipoeder en rundergehakt toe aan de pan en bak dit geheel ongeveer 10 minuten, tot het gehakt gaar is. Voeg daarna de tomatensaus toe en laat nog eens 2 minuten sudderen.
  5. Haal de ovenschaal uit de oven en verdeel het gehaktmengsel over de bloemkool. Strooi de geraspte kaas over de ovenschotel en bak nog eens 10 minuten, tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
  6. Snijd de lente-ui in stukjes en garneer de ovenschotel met lente-ui en verse basilicum. Serveer direct en geniet!

Voedingswaarden

Deze bloemkool ovenschotel met gehakt is berekend voor 4 personen. De voedingswaarden per portie zijn als volgt:

  • Calorieën: 349
  • Koolhydraten: 8 gram
  • Eiwitten: 30 gram
  • Vetten: 21 gram

Tip voor een Slanke Levensstijl

Wil je genieten van heerlijke ovenschotels en toch afslanken? Het is mogelijk om elke week tot 2 kg af te vallen zonder honger te lijden of smaak in te leveren. Ontdek het geheim van gezonde recepten en een slanke levensstijl!

Bekijk hier meer tips en afslankrecepten!

Bereik je Droomfiguur met het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu! Doe mee met
duizenden tevreden deelnemers en begin vandaag nog!

Ons Koolhydraatarm 30 Dagen Menu biedt:
✅ Snel resultaat: Verlies gewicht binnen 30 dagen
✅ Verrukkelijke maaltijden: Vaarwel crashdiëten, hallo gezonde levensstijl!
✅ Makkelijk en betaalbaar: Geen ingewikkelde recepten of dure ingrediënten
Start Nu met het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu

 

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 8 februari, 2019

Auteur

Timo

26 reacties op "Bloemkool ovenschotel met gehakt"

  1. Bianca schreef:

    Deze ovenschotel lijkt mij erg lekker… bloemkool en gehakt is altijd een goede combinatie vindt ik. Maar welke saus zou ik qua smaak ipv de tomatensaus kunnen gebruiken? Ik ben namelijk allergisch voor tomaten

    1. Henk schreef:

      Sauce hollandaise smaakt heerlijk bij bloemkool of een honing mosterdsaus kan ook goed. Eer smakelijk

    2. Wendy schreef:

      U kan de tomaten uitlaten.

  2. Gerda Oosterkamp schreef:

    Ik ga vandaag beginnen ik ben ook benieuwd hoe de week eruitgaat zien voor weg met buikvet dit is toch het begin want ik heb me er voor ingeschreven en uiteraard betaald Timo ga er gfanatiek in

    1. Timo schreef:

      Goed om te lezen Gerda. Dit is het begin en zet vooral door. Dan ga je absoluut je doelen behalen! Groeten Timo

      1. Mieke schreef:

        Dankjewel voor het recept ik heb hem uitgeprint en ga het zeker maken

  3. Ineke huttenga schreef:

    Gebakken champignons met scheutje kookroom of scheutje kokosmelk,echt ook lekker

    1. Bep schreef:

      Een heerlijke oplossing voor de tomaten saus.Geweldig lekker Bedankt voor de tip

  4. Ria schreef:

    We hebben heerlijk gegeten. Het recept geeft niet aan wanneer de chilipoeder en basilicum toegevoegd moesten worden, die heb ik maar bij het toevoegen van de tomatensaus gedaan.

  5. yolanda schreef:

    Vanavond deze schotel gemaakt ..was erg lekker…maarrrrr welke tomatensaus wordt er bedoeld?

    1. Timo schreef:

      Goed om te lezen Yolanda 🙂

    2. Mariska Nederlof - Van Dijk schreef:

      Wanneer moet de basilicum en chillpoeder worden toegevoegd? Dat staat er niet in

      1. Rozemarijn schreef:

        Hoi Mariska,

        Dat is inderdaad een foutje! De basilicum mag samen met de lente-ui ter garnering worden toegevoegd en de chilipoeder mag samen met de knoflook tijdens het bakken worden toegevoegd.

        Groetjes, Rozemarijn (Team BGreat)

  6. Gerda Severin schreef:

    Hallo Timo, gisteren dit gerecht,bloemkool ovenschotel met gehakt,
    gemaakt. heerlijk was het.
    Vandaag het witlof ovenschotel gemaakt,was ook lekker.

    Bijna altijd smaakt alles heerlijk, soms wel met wat aanpassingen, omdat ik sommige dingen niet lust. maar ook dit viel weer erg in de smaak.

  7. E. Bosch-Neyndorff schreef:

    Hallo Timo,
    Vandaag deze ovenschotel gemaakt (door mijn man). Wat hij tegenkwam was dat na 15 min. baken in de oven de bloemkool nog erg hard was. Hij heeft de roosjes toch nog maar even geblancheerd en toen het gerecht volgens instructie afgemaakt. Het hele gezin heeft ervan genoten. Het was ook schoon op! 🙂
    We zullen het zeker vaker eten!

    Nb. In je artikel over ‘hoe lang moet je bloemkool koken’, kwam ik de volgende zin tegen: Tevens tonen verschillende onderzoeken aan dat vezelrijke groente gekoppeld is aan een langer risico op verschillende ziekten zoals kanker, diabetes en hartaandoeningen.
    Mijn vraag: bedoel je met de woorden ‘een langer risico’ niet eigenlijk ‘een lager risico’? (Gepensioneerde juffrouw, kan er niets aan doen!) 😉

  8. ELST Marina schreef:

    Ik maak ter vervanging knolseldersaus met kaas.
    Knolselder kuisen en in blokjes snijden dan volledig klaar maken, daarna afgieten. Bij de knolselder volle melk bij doen en mixen daarna nog gemalen kaas bij toevoegen ook een beetje zout en peper naar eigen smaak.. Soms doe ik ook een lekje van het kookvocht bij de saus. Ik durf deze saus ook gebruiken bij spruitjes of witloof in de oven met hesp. Het is gemakkelijk bij deze saus je kan ze ook in porties invriezen.

  9. Hullebusch Jeannique schreef:

    Hallo Timo
    Ik zou graag het boek met ovenschotels aankopen. Maar ben jou mailtje verloren. Kan je mij een nieuw berichtje sturen met wat ik moet doen?

    Groetjes Jeannique

  10. Van Laer E. schreef:

    Is zeer lekker en met jouw 30 dagen menu ben ik 6 kilo verloren de eerste maand!

    1. Timo schreef:

      Wat super goed gedaan en heel fijn om te horen! Groetjes Timo

  11. Bep schreef:

    Zo vreselijk lekker. Ook met vega gehakt..

  12. Riekie Roefs schreef:

    wat n heerlijk eerlijk recept dank je TIMO.

  13. Agnes schreef:

    Gisteren gegeten, we vonden het allemaal heerlijk!

  14. Ria schreef:

    Lijkt mij een heerlijk recept. Is dit ook in te vriezen?

    1. Rozemarijn schreef:

      Hoi Ria,

      De ovenschotel zou prima ingevroren moeten kunnen worden. Ik raad je wel aan om de schotel per portie in te vriezen, dan ontdooit het daarna ook makkelijker. Ontdooien kan op kamertemperatuur waarna je de schotel weer zo’n 10 tot 15 minuten in een voorverwarmde oven plaatst. Geniet ervan!

      Groetjes, Rozemarijn (Team BGreat)

  15. joke vd kuilen schreef:

    ik heb een vraag waar is de basilicum voor ,zie ik nergens terug kwa gebruik

    1. Rozemarijn schreef:

      Hoi Joke,

      Dat is een foutje! De basilicum mag samen met de lente-ui ter garnering toegevoegd worden! Ik zal kijken of het me lukt om het aan te passen.

      Groetjes, Rozemarijn (Team BGreat)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2024 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies

Afvallen met ovenschotels? Gebruik dit vandaag nog!