bloemkool ovenschotel met gehakt

Bloemkool ovenschotel met gehakt

Ben je ook verslaafd aan ovenschotels? Deze bloemkool ovenschotel met gehakt is gevaarlijk lekker! Gisteren heb ik dit recept uitgeprobeerd en dacht gelijk aan jullie! Wees wel goed voorbereid want delen met een ander is niet makkelijk.

TIP: ”Wil je een koolhydraatarm dieet volgen? Kies dan voor het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu! De recepten zijn makkelijk en snel te bereiden en je valt gemiddeld 2 kg per week af!”.  Bekijk hier het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu >>

Bloemkool ovenschotel met gehakt

Een ovenschotel is niet alleen makkelijk maar ook nog eens gezond. De verschillende ingredienten zorgen namelijk voor vitamines, mineralen, eiwitten en vetten. Zo ook deze bloemkool ovenschotel met gehakt!

Ingrediënten:

  • 500 gram rundergehakt
  • 400 gram bloemkoolroosjes
  • 1 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • chilipoeder
  • 1 ui
  • verse basilicum
  • 2 stengels lente-ui
  • 350 gram tomatensaus
  • 120 gram geraspte kaas
  • snufje zout

TIP: Top 10 beste koolhydraatarme snacks voor onderweg

Bereidingswijze:

1. De oven verwarm je alvast voor op 200 graden. Neem een ovenschaal formaat van 21×21 centimeter. Vet de ovenschaal in met olijfolie. Doe de bloemkoolroosjes in een grote kom en voeg olijfolie en een snufje zout toe.

2. Leg de roosjes in de ovenschaal en bak 15 minuten in de voorverwarmde oven. Ondertussen snijd je de knoflook en ui in kleine stukjes. Neem een koekenpan erbij en verwarm 1 el olijfolie.

3. Doe de ui in de hete pan en bak tot deze glazig worden. Voeg nu de knoflook en gehakt toe. Bak dit 10 minuten. Daarna doe je de tomatensaus erbij en bak je de inhoud nog eens 2 minuten.

4. Haal de ovenschaal uit de oven en giet het gehaktmengsel over de bloemkool. Leg bovenop geraspte kaas en bak de ovenschotel 10 minuten in de voorverwarmde oven.

5. Tot slot snijd je de lente-ui in stukjes. Zodra de bloemkool ovenschotel met gehakt klaar is garneer je deze met de lente-ui. Eet smakelijk!

De voedingswaarden

Deze bloemkool ovenschotel met gehakt is voor 4 personen. De voedingswaarden zijn berekend per portie en zien er als volgt uit:

calorieën: 349
koolhydraten: 8 gram
eiwitten: 30 gram
vetten: 21 gram

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Ik ben dol op weekmenu’s! Het bespaart mij een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten. Daarnaast houd een weekmenu mijn gewicht gezond en heb ik dagelijks voldoende energie. Download hieronder mijn laatst geschreven weekmenu en geniet van de recepten!

bloemkool ovenschotel met gehakt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Volg BGreat op social media:

© 20016 - 2018 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies