Bloemkoolsoep met broccoli
Laatste update: 17 december, 2024 | Geen reacties
Geniet van een heerlijke, koolhydraatarme soep boordevol smaak en voedzame ingrediënten. Perfect als lunch of diner voor het hele gezin.
Snel afvallen en lekker eten? Het kan met ons 30 Dagen Koolhydraatarm Menu! Sluit je aan bij de succesvolle deelnemers en start nu!
Ontdek Het Hier
Introductie
Deze bloemkool-broccolisoep is niet alleen romig en vol van smaak, maar ook volledig koolhydraatarm. Het is een eenvoudig te bereiden recept dat zowel voedzaam als heerlijk is. Perfect voor koude dagen of wanneer je zin hebt in een gezonde maaltijd.
Ingrediënten
- 4 el olijfolie
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 300 g bloemkoolroosjes
- 300 g broccoliroosjes
- 1 el bloem
- 6 dl melk
- 3 dl groentebouillon
- 75 g belegen kaas, geraspt
- Mespuntje zout
- Snufje paprikapoeder
- Snufje chilipoeder
Bereidingswijze
- Verwarm de olijfolie in een grote kookpan. Voeg de ui, knoflook, bloemkool en broccoli toe. Bak het geheel 4 minuten al roerend op laag vuur. Voeg de bloem toe en blijf nog 1-2 minuten roeren.
- Roer langzaam de melk erdoor en breng het geheel al roerend aan de kook. Zet het vuur lager en laat het mengsel 20 minuten zachtjes doorkoken.
- Haal ongeveer een kwart van de groenten met een schuimspaan uit de pan en zet apart. Pureer de rest van de soep met een staafmixer tot een gladde massa.
- Schep de apart gehouden groenten terug in de soep. Roer de kaas, paprikapoeder, chilipoeder en eventueel een scheutje room erdoor. Verwarm de soep nog 3 minuten op laag vuur zonder te laten koken.
- Schenk de soep in verwarmde kommen en garneer met extra geraspte kaas en een snufje paprikapoeder. Serveer direct!
Voedingswaarden
Deze soep is geschikt voor 4 personen. De voedingswaarden per portie zijn als volgt:
- Calorieën: 378
- Koolhydraten: 14,5 gram
- Eiwitten: 18 gram
- Vetten: 26 gram