broccoli soep

Koolhydraatarme broccoli soep

Laatste update: 24 augustus, 2021 | Geen reacties

Ik ben dol op broccoli, het is mijn favoriete groente en ontzettend gezond! Daarom maak ik vanavond deze heerlijke broccoli soep met cashewnoten en bloemkool. Het bijzondere aan dit gerecht is dat het helemaal op plantaardige basis wordt gemaakt. Er komen dus geen dierlijke producten aan te pas. Ben je benieuwd geworden? Lees dan snel verder!

  • Avondmaaltijd/Bijgerecht
  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Aantal porties: 6
  • Koolhydraten per portie: 11 gram

TIP van Timo
Trek in nog meer lekkere recepten? Probeer dan gratis ons weekmenu! Meld je aan >> 

Ingrediënten voor de broccoli soep

  • 1 hele broccoli (in stukjes gesneden inclusief stam)
  • 400 g bloemkoolroosjes
  • 2 el avocado olie
  • 1 ui (fijngesneden)
  • 3 tenen knoflook (fijngesneden)
  • 100 g geraspte wortel
  • 1 liter groentebouillon
  • 70 g ongezouten en ongeroosterde cashewnoten (in water laten weken voor minimaal 1 uur en uit laten lekken)
  • 3 el edelgist
  • 1 el citroensap
  • 1 tl mosterd
  • Fijngesneden peterselie

De bereidingswijze

  1. Allereerst snijd je de groenten fijn en bak je ze in een grote pan in olie tot ze zacht beginnen te worden. Kruid eventueel bij met wat zout en peper en voeg dan de bouillon toe. Laat ongeveer 60 ml bouillon over en zet deze opzij.
  2. Breng het mengsel aan de kook en laat het dan zo’n 10 minuten sudderen op middelhoog vuur.
  3. Doe intussen de geweekt cashewnoten samen met de citroensap, mosterd, edelgist en 60 ml bouillon in een blender en vermaal het tot een romig geheel.
  4. Pureer daarna de soep tot een glad mengsel en schep het in kommetjes. Roer er wat cashewroom doorheen en besprenkel de soep met wat fijngesneden verse peterselie. Geniet van de broccoli soep!

De voedingswaarden

Aantal porties: 6
Calorieën per portie: 166
Koolhydraten: 11 gram
Vetten: 8 gram
Eiwitten: 7 gram

Veelgestelde vragen

  • Is er een alternatief voor de cashew room? Ja! Je kan eventueel ook gewone kookroom of soja/haver kookroom gebruiken. Je krijgt hiervan alleen niet de notige smaak.
  • Wat kan ik nog meer als topping toevoegen? Zaden en pitten zijn heerlijk om als topping aan deze soep toe te voegen. Denk hierbij aan pompoenpitten, lijnzaad of sesamzaad.
  • Kan ik de soep invriezen? Ja, dat kan zeker. Het handigste is om goede bewaarzakjes te gebruiken met een stevige sluiting. Schep de soep hier per portie in en laat de lucht eruit lopen. Daarna doe je de zak dicht en leg je deze plat in je vriezer. Zo kan je veel soep invriezen met een beperkte ruimte. Ontdooien kan gewoon in een pan of in de magnetron.

Wist je dat…

…Broccoli bomvol zit met allerlei vitamines en mineralen? Het bevat namelijk veel ijzer, kalium, vezels, calcium, seleen en vitamine A, C, E en K.

…Je broccoli ook rauw kan eten? Het is een lekkere snack, zeker in combinatie met hummus of een andere dip. Waar je wel op moet letten is dat je last kan krijgen van winderigheid als gevolg van de broccoli. Het is ten slotte een soort kool.

…Deze soep prima te eten is als lunch? Je hoeft soep helemaal niet als avondmaaltijd te eten. Het kan juist ook super lekker zijn om ’s middags een soepje te eten. Lekker wanneer het koud is, of wanneer je een snelle en gezonde lunch wil. Eet smakelijk!

Trek in nog meer heerlijke broccoli gerechten? Probeer deze eens uit! Kip bacon ovenschotel met broccoli

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 24 augustus, 2021

Auteur

Rozemarijn

Categorie

Avondeten Recepten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Volg BGreat op social media:

© 2016 - 2021 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies