Curry van eieren
Laatste update: 6 februari, 2019 | Geen reacties
Een heerlijk Curry van eieren hoort er bij! Deze curry tovert in een handomdraai op tafel. Je kunt gerecht als een bijgerecht of als lichte lunch serveren.
Curry van eieren
Met dit koolhydraatarme curry van eieren recept maak je de lekkerste curry ooit! Binnen 25 min klaar en voor 4 personen.
Ingrediënten:
- 4 el olijfolie
- 1 rode ui, gesnipperde
- 1 verse rode Spaanse peper, fijngehakt
- 1/2 tl chilipoeder
- halve tl fijngehakte verse gemberwortel
- 1/2 tl vers knoflook, geperst
- 4 middelgrote eieren
- 1 tomaat, in plakken
- blaadjes verse korianders
- Spring Home Roti paratha om erbij te serveren (of low carb wraps keuze)
Bereidingswijze:
1. Verhit de olie in een wokpan. Voeg de uiringen toe en fruit deze op middelhoog vuur onder af en toe roeren in 5 min zacht en licht goudkleurig.
2. Zet het vuur lager. Voeg de Spaanse peper, het chilipoeder, de gember en het knoflook toe en bak het geheel ongeveer 1 min al roeren op vrij laag vuur.
3. Voeg de eieren en tomaten toe en bak het geheel nog eens 3-5 min al roeren (de eieren worden geleidelijk lekker roerbak kruimig).
4. Strooi de blaadjes koriander over de eieren curry.
5. Schep de curry op voorverwarmde borden en serveer ze heet, samen met de paratha’s naar keuze.
De voedingswaarden
Dit curry recept is goed voor 4 personen. De voedingswaarden zijn berekend per portie en zien er als volgt uit:
calorieën: 189
koolhydraten: 4 gram
eiwitten: 7 gram
vetten: 16 gram
Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!
Ik ben dol op weekmenu’s! Het bespaart mij een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten. Daarnaast houd een weekmenu mijn gewicht gezond en heb ik dagelijks voldoende energie. Download hieronder mijn laatst geschreven weekmenu en geniet van de recepten!