Snelle ei met champignons
Laatste update: 17 september, 2021 | Geen reacties
Vandaag deel ik nog een recept met jullie die ik van een lid binnen heb gekregen. Dimph maakt namelijk graag ei met champignons klaar als koolhydraatarm ontbijt, lunch of als tussendoortje. Ik maak zelf wel vaker een omelet, maar met alleen champignons had ik het nog niet klaargemaakt. Nu dat ik het heb geproefd, ben ik heel blij dat ik dat heb gedaan want het is ontzettend lekker! Bovendien heeft het een herfstige sfeer, wat goed bij dit komende seizoen past. Dus, dankjewel Dimph en eet smakelijk!
- Ontbijt/Lunch
- Bereidingstijd: 15 minuten
- Aantal porties: 1
- Koolhydraten per portie: 1 gram
TIP van Timo
Trek in nog meer lekkere recepten? Probeer dan gratis ons weekmenu! Meld je aan >>
Ingrediënten voor het ei met champignons
- 2 eieren
- 125 gram champignons
- een scheutje boter of olie om in te bakken
De bereidingswijze
- Snijd de champignons in plakjes en bak ze in een beetje boter of olie in een pan.
- Wanneer ze beginnen te bruinen en slinken, schenk je twee geklutste eieren eroverheen en doe je de deksel op de pan.
- Laat de omelet ongeveer 10 minuten garen, tot het ei helemaal gaar is van binnen.
- Geniet van je ei met champignons!
De voedingswaarden
Aantal porties: 1
Calorieën per portie: 151
Koolhydraten: 1 gram
Vetten: 9 gram
Eiwitten: 16 gram
Variaties
Om een beetje te variëren met het gerecht, is het lekker om verschillende ingrediënten toe te voegen. Hieronder vindt je een lijstje met ingrediënten die lekker zijn om toe te voegen aan deze maaltijd zonder dat het de smaak van de champignons wegneemt.
- Fijngesneden bosui
- Een theelepel oregano of tijm
- Een beetje geraspte kaas
- Een halve theelepel Cayenne poeder of gerookte paprikapoeder
- Verschillende soorten paddenstoelen om een paddenstoelenmix te maken
Tips voor het maken van het ei met champignons
TIP 1: Je kan ook een losse omelet bakken en hier apart de gebakken champignons op leggen
TIP 2: Voeg een klein scheutje sojasaus toe aan de champignons wanneer je ze bakt. Ze krijgen dan een lekkere zoute umami smaak.
TIP 3: Je kan ook meerdere omeletten in één keer maken. Deze kan je tot 2 dagen in de koelkast bewaren. Je warmt ze op door ze even in de pan aan beide kanten te bakken.
Heb je trek in een andere omelet variatie? Probeer deze dan eens! Omelet met tomaat en kaas