Beierse crème met bessen
Laatste update: 5 februari, 2019 | Geen reacties
Een heerlijk toetje hoort er bij! Dit gelatine recept (ook wel Beierse crème recept) is heerlijk van smaak en makkelijk om te maken! De bessen zorgen voor een zoet/zure smaak.
Gelatine recept
Met dit koolhydraatarme gelatine recept maak je de lekkerste Beierse crème ooit! Binnen 25 min klaar en voor 4 personen (als het je lukt om te delen).
Ingrediënten:
- 2 eidooiers
- 3 blaadjes gelatine
- 100 g sukrin in poedervorm
- 200 ml melk
- 1 vanille stokje
- 2oo ml slagroom
- frambozen of bessen
Bereidingswijze:
1. De gelatine week je in water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Klop de eidooiers met de sukrin cremig in een kom. Het vanille stokje snijd je in de lengte doormidden.
2. Schraap het merg uit het vanillestokje. Giet de melk in een pan en breng de melk aan de kook. Voeg het merg en het vanille stokje toe aan de melk.
3. In een kleine kookpan breng je wat water aan net aan de kook. Plaats de kom met het eiermengsel erop. Neem het vanille stokje uit de melk en voeg de hete melk langzaam al roerend toe aan de kom.
4.Klop het geheel door op matig vuur tot het een dikke crème is. Knijp de gelatine uit en roer deze door de crème. Plaat de kom met de crème in een schaal met koud water en klop zo lang tot de crème stijf is en spatel deze er doorheen.
5. Doe de crème over in een schaal en zet die een nacht in de koelkast. Maak er kort voor het serveren ovale vormen van. Serveer met frambozen of bessen.
Ook lekker: Verwen jezelf met de best verkozen koolhydraatarme chocolade van 2019 >>
De voedingswaarden
Dit gelatine recept is goed voor 4 personen. De voedingswaarden zijn berekend per portie en zien er als volgt uit:
calorieën: 220
koolhydraten: 4 gram
eiwitten: 5 gram
vetten: 21 gram
Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!
Ik ben dol op weekmenu’s! Het bespaart mij een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten. Daarnaast houd een weekmenu mijn gewicht gezond en heb ik dagelijks voldoende energie. Download hieronder mijn laatst geschreven weekmenu en geniet van de recepten!