Gezonde omelet met bieslook en peterselie
Laatste update: 15 februari, 2023 | 1 reactie
Een gezonde omelet maken doe je binnen 10 minuten. Lekker van smaak en koolhydraatarm! Deze omelet bevat slechts zo’n 5 gram koolhydraten per portie, maar hij vult genoeg om je een hele ochtend of middag verzadigd te houden. Dankzij de kruiden en spekjes krijg je een heerlijke smakencombinatie en je kan natuurlijk altijd ingrediënten naar smaak toevoegen. Eet smakelijk!
TIP van Timo:
Wil je graag afvallen, maar heb je geen idee waar te beginnen? Klik dan hier >>
Gezonde omelet
Wat heb je nodig?
- 3 eieren (M)
- 2 el bieslook
- 1 el peterselie
- Een scheutje volle melk of ongezoete sojamelk
- 2 plakjes ontbijtspek
- Snufje cayennepoeder
- 15 g boter
- Zout en peper naar smaak
Zo maak je een gezonde omelet
- Pak een kom en doe de inhoud van de eieren erin. Voeg 1 el bieslook, 1 el peterselie, cayennepeper, peper en zout toe aan de eieren en doe er een klein scheutje melk bij. Gebruik een vork of een garde om de eieren los te kloppen.
- Verhit intussen de koekenpan op middelhoog vuur. Smelt de boter en leg daarna de plakjes spek in de pan. Wanneer deze knapperig beginnen te worden aan één kant, draai je ze om en schenk je direct daarna het omelet-mengsel in de pan.
- Zorg ervoor dat het mengsel de gehele pan bedekt en laat dan het ei stollen boven het vuur. Je kan eventueel een deksel gebruiken om dit proces te versnellen. Wanneer de omelet gestold is, vouw je deze dubbel met een spatel en serveer je hem direct.
- Garneer de omelet met de overige eetlepel bieslook en geniet ervan!
TIP van Timo:
Wil je graag afvallen, maar heb je geen idee waar te beginnen? Klik dan hier >>
Voedingswaarden
Deze gezonde omelet is voor 1 persoon. De voedingswaarden zijn per portie en zien er als volgt uit:
- Calorieën: 360
- Koolhydraten: 5 gram
- Eiwitten: 23 gram
- Vetten: 28 gram
Tips voor het maken van de gezonde omelet
TIP 1: Extra groenten
Wil je wat groenten toevoegen aan je omelet? Dat kan! Lekker gesneden champignons, courgette, paprika of tomaat zijn hier erg lekker bij. Ook kan je, tijdens het juiste seizoen, asperges in stukjes snijden en verwerken door het mengsel. Let op dat als je groenten toevoegt, dat daar dan ook een klein beetje extra koolhydraten bij komen.
TIP 2: Kaas erbij
Een omelet met kaas is ook heerlijk van smaak. Wanneer je de omelet in de pan schenkt, leg je direct een plak kaas op de natte kant (of strooi je wat geraspte kaas). Door een deksel op de pan te doen, stolt het goed en begint de kaas met smelten. Vervolgens kan je de omelet dubbelvouwen en er op dezelfde manier van genieten als volgens het recept.
TIP 3: Bewaren voor later
Hoewel de omelet geschikt is voor 1 persoon, kan het voorkomen dat je eerder al vol zit. In dat geval kan je de omelet één dag in de koelkast bewaren. Langer bewaren of invriezen is helaas niet mogelijk, dat wordt niet lekker. Het beste kan je de omelet direct opeten wanneer die nog warm is.
Bekijk ook:
Gebakken brie met noten en gedroogde cranberries
Een omelet is zó lekker en heerlijk simpel. Ik maak vaak ’s avonds een omelet, laat deze afkoelen en vouw hem in vieren. Dan in een bakje en dan mag de omelet in de koelkast wachten totdat ik hem de volgende dag meeneem naar mijn werk als lunch. Ook verrukkelijk met tomaat, mozzarella en basilicum 🙂