Koolhydraatarme kip taart uit de oven
Laatste update: 10 oktober, 2020 | Geen reacties
In Amerika zijn zogenoemde “pot pies” heel populair. Dit zijn taarten op basis van bladerdeeg, gevuld met hartige ingrediënten. Ze worden geregeld als avondeten gegeten en kunnen van alles bevatten. Bovendien is zo’n pot pie erg lekker. Daarom maken wij vandaag een koolhydraatarme hartige taart kip variant op deze heerlijke pot pie, maar dan met een zelfgemaakt deeg.
- Avondmaaltijd
- Bereidingstijd: 45 minuten
- Aantal porties: 8
- Koolhydraten per portie: 6 gram
TIP van Timo:
Wil je heel erg graag afvallen en ben je klaar met programma’s die niet werken? Gebruik dit >>
Ingrediënten
Voor het deeg:
- 200 gram amandelmeel
- 2 theelepels bakpoeder
- 2 geklopte eieren
- 70 gram roomboter, gesmolten
- 40 gram geraspte kaas
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
Voor de vulling:
- 50 gram ui, in stukjes
- 450 gram kipstukjes
- 2 stengels bleekselderij, fjingesneden
- 150 gram sperziebonen, in stukjes gesneden
- 60 gram bloemkoolroosjes
- 1/2 theelepel xanthaangom
- 120 ml slagroom
- 250 ml bouillon
- 3 tenen knoflook, gehakt
- 1 theelepel tijm
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- Kipkruiden naar smaak
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
- Allereerst verwarm je de oven voor op 200 graden waarna je een ovenschotel invet.
- Vervolgens begin je met het deeg. Voeg eerst alle droge deegingrediënten samen in een schaal en roer deze goed door elkaar. Voeg daarna de eieren en gesmolten boter toe en doe, al roerend, de kaas erbij.
- Daarna kan je beginnen aan de vulling. Verhit wat olie in een koekenpan en bak hierin de ui totdat het glazig begint te worden.
- Voeg daarna de kipstukjes toe en bak deze tot ze lichtbruin worden. Meng de sperziebonen, selderij, knoflook en bloemkool erdoor en laat het sudderen totdat alles zacht is.
- Vervolgens voeg je de bouillon, slagroom en kruiden toe en laat alles op zacht vuur doorsudderen.
- Pak intussen twee eetlepels van het kookvocht en meng deze, samen met de xanthaangom, in een klein bakje totdat er geen klontjes in het mengsel zitten.
- Schenk het mengsel terug in de pan en roer alles goed. Laat het mengsel op middelhoog vuur doorkoken totdat de saus dikker begint te worden.
- Schep de vulling in de ovenschaal en verspreidt het deeg daar overheen.
- Zet ten slotte de kip taart in de oven voor 15 minuten en serveer direct daarna. Geniet van de koolhydraatarme kip taart uit de oven!
De voedingswaarden
Aantal porties: 8
Calorieën per portie: 401
Koolhydraten: 6 gram
Vetten: 32 gram
Eiwitten: 21 gram
Trek in nog meer lekkere recepten met kip? Bekijk deze dan ook eens!