koolhydraatarme kip taart uit de oven

Koolhydraatarme kip taart uit de oven

Laatste update: 10 oktober, 2020 | Geen reacties

In Amerika zijn zogenoemde “pot pies” heel populair. Dit zijn taarten op basis van bladerdeeg, gevuld met hartige ingrediënten. Ze worden geregeld als avondeten gegeten en kunnen van alles bevatten. Bovendien is zo’n pot pie erg lekker. Daarom maken wij vandaag een koolhydraatarme hartige taart kip variant op deze heerlijke pot pie, maar dan met een zelfgemaakt deeg.

  • Avondmaaltijd
  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Aantal porties: 8
  • Koolhydraten per portie: 6 gram

TIP van Timo:
Wil je heel erg graag afvallen en ben je klaar met programma’s die niet werken? Gebruik dit >>

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 200 gram amandelmeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 geklopte eieren
  • 70 gram roomboter, gesmolten
  • 40 gram geraspte kaas
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden

Voor de vulling:

  • 50 gram ui, in stukjes
  • 450 gram kipstukjes
  • 2 stengels bleekselderij, fjingesneden
  • 150 gram sperziebonen, in stukjes gesneden
  • 60 gram bloemkoolroosjes
  • 1/2 theelepel xanthaangom
  • 120 ml slagroom
  • 250 ml bouillon
  • 3 tenen knoflook, gehakt
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • Kipkruiden naar smaak
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

  1. Allereerst verwarm je de oven voor op 200 graden waarna je een ovenschotel invet.
  2. Vervolgens begin je met het deeg. Voeg eerst alle droge deegingrediënten samen in een schaal en roer deze goed door elkaar. Voeg daarna de eieren en gesmolten boter toe en doe, al roerend, de kaas erbij.
  3. Daarna kan je beginnen aan de vulling. Verhit wat olie in een koekenpan en bak hierin de ui totdat het glazig begint te worden.
  4. Voeg daarna de kipstukjes toe en bak deze tot ze lichtbruin worden. Meng de sperziebonen, selderij, knoflook en bloemkool erdoor en laat het sudderen totdat alles zacht is.
  5. Vervolgens voeg je de bouillon, slagroom en kruiden toe en laat alles op zacht vuur doorsudderen.
  6. Pak intussen twee eetlepels van het kookvocht en meng deze, samen met de xanthaangom, in een klein bakje totdat er geen klontjes in het mengsel zitten.
  7. Schenk het mengsel terug in de pan en roer alles goed. Laat het mengsel op middelhoog vuur doorkoken totdat de saus dikker begint te worden.
  8. Schep de vulling in de ovenschaal en verspreidt het deeg daar overheen.
  9. Zet ten slotte de kip taart in de oven voor 15 minuten en serveer direct daarna. Geniet van de koolhydraatarme kip taart uit de oven!

De voedingswaarden

Aantal porties: 8
Calorieën per portie: 401
Koolhydraten: 6 gram
Vetten: 32 gram
Eiwitten: 21 gram

Trek in nog meer lekkere recepten met kip? Bekijk deze dan ook eens!

Kip tandoori recept: smaakvol en koolhydraatarm

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 10 oktober, 2020

Auteur

Rozemarijn

Categorie

Avondeten Recepten

Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Volg BGreat op social media:

© 2016 - 2020 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies