havermoutkoeken zonder suiker maak je zo!
Laatste update: 23 januari, 2020 | Geen reacties
Op zoek naar een recept voor havermoutkoeken zonder suiker? Dan is vandaag je gelukkig dag. Met dit recept maak je binnen een handomdraai je eigen koekjes. Vanwege het gebrek aan suiker is dit een zeer gezond alternatief voor de traditionele koekjes waar vaak meer suiker in zit dan je denkt. Dit recept is een uitstekende basis waar je in de toekomst een hoop verschillende kanten mee op kan door zelf ingrediënten toe te voegen. Van dit onderstaande recept kun je ongeveer achttien gezonde havermoutkoekjes maken.
Benodigdheden
- 250 gram havermout
- Zout
- 20 gram pecannoten
- 20 gram hazelnoten
- 2 eetrijpe bananen
- 1 theelepel kaneel
Bereidingswijze
- Verwarm de oven allereerst voor tot 180 graden Celsius. Smeer een platte ovenschaal of een geschikt bakblik in met een klein laagje boter.
- Doe de havermout in een kom en voeg hier de theelepel kaneel en een snufje zout aan toe.
- Voeg hier de fijngesneden pecan- en hazelnoten aan toe. Maak van de banen een prak en mix deze goed met de inhoud van de kom.
- Verdeel dit mengsel op een gelijke wijze over je ovenschaal of bakblik.
- Stel de oven vervolgens in op 30 minuten en check of de koek na deze tijd mooi bruin en droog is geworden. Zo ja, snij de koek dan aan in het gewenste aantal stukjes.
- Laat de havermoutkoeken zonder suiker hierna rustig afkoelen, zodat ze na een tijdje hard worden. Eet smakelijk!
TIP:
Snij de koek zo snel mogelijk aan nadat je hem uit de oven hebt gehaald. Wacht je te lang, dan wordt de koek hard en is het lastiger om mooie koekjes van een gelijke grootte te snijden. Weet je welke koekjes je ook een keer zou moeten proberen? Deze keto koekjes met chocolade