Koolhydraatarm brood bakken? Het lekkerste recept!

Laatste update: 21 augustus, 2024 | 21 reacties

Koolhydraatarm brood

is niet alleen lekker maar ook verantwoord. Zo kun je blijven genieten van een smaakvolle boterham! Volg je een koolhydraatarme leefstijl? Dan is dit brood recept echt een uitkomst. Slechts 2 gram koolhydraten en 5 gram eiwitten per sneetje.

Als je mij al een poosje volgt weet je dat ik dol ben op koolhydraatarm. Mijn kennis en vaardigheden over koolhydraatarm werk ik iedere maand bij. Op deze manier kan ik jou de beste recepten en tips blijven geven.

Wist je trouwens dat koolhydraarme voeding de kans op verschillende ziekten verkleint?! Studies tonen aan dat wanneer je minder koolhydraten binnen krijgt, de bloedsuikerspiegel drastisch verlaagt. Wanneer mensen met diabetes beginnen met koolhydraatarm, ze vrijwel onmiddelijk met 50% hun insulinedosis verlagen (1).

Ontdek de smaak van succes met ons 30 Dagen Koolhydraatarm Menu!
Sluit je aan bij onze deelnemers en begin je transformatie vandaag nog!
? Start Nu en Voel Het Verschil

Koolhydraatarm Brood: Genieten van Smaak en Gezondheid

Koolhydraatarm brood is niet alleen heerlijk, maar ook verantwoord. Het biedt je de mogelijkheid om te genieten van een smaakvolle boterham, zelfs als je een koolhydraatarme leefstijl volgt. Dit recept bevat slechts 2 gram koolhydraten en 5 gram eiwitten per sneetje, waardoor het perfect past in een gezond dieet.

Waarom Koolhydraatarm Brood?

Als je me al een tijdje volgt, weet je dat ik een groot voorstander ben van koolhydraatarm eten. Het verminderen van koolhydraten in je dieet kan verschillende gezondheidsvoordelen opleveren. Onderzoek toont aan dat een koolhydraatarm dieet kan helpen bij het verlagen van de bloedsuikerspiegel en het verminderen van de kans op chronische ziekten. Voor mensen met diabetes kan het zelfs leiden tot een onmiddellijke verlaging van de insulinedosis met wel 50% .

Wat is Koolhydraatarm Brood?

Koolhydraatarm brood is brood dat is bereid met minder koolhydraten, waaronder geraffineerde suikers. Deze suikers kunnen leiden tot gewichtstoename en een energiedip. Door ingrediënten zoals sojameel, noten, zaden, en gezonde vetten te gebruiken, krijg je waardevolle voedingsstoffen binnen die je lichaam ondersteunen.

Zelf Brood Bakken: Gezond en Leuk

Zelf brood bakken is niet alleen leuk, maar ook een gezonde keuze. Je gebruikt verse ingrediënten en vermijdt ongezonde toevoegingen. Dit merk je aan je energiepeil, slaapkwaliteit, en algehele welzijn.

 

koolhydraatarm brood

Is Koolhydraatarm Brood Gezond?

Koolhydraatarm brood biedt veel voordelen ten opzichte van supermarktbrood. Het bevat essentiële vitamines zoals A, B1, B2, B6, B11, B12, C, en D, evenals belangrijke mineralen zoals kalium, natrium, zink, calcium, magnesium, fosfor, en ijzer. Daarnaast is koolhydraatarm brood rijk aan eiwitten, wat helpt om vet te verbranden zonder spiermassa te verliezen .

Voedingswaarden

Dit recept is goed voor 20 sneetjes koolhydraatarm brood. De voedingswaarden per sneetje zijn als volgt:

  • Calorieën: 124
  • Eiwitten: 5g
  • Koolhydraten: 2g
  • Vetten: 10g

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 100 gram sesamzaad
  • 75 gram gebroken lijnzaad
  • 250 gram Griekse yoghurt
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 75 gram gemalen zonnebloempitten
  • 75 gram ongezouten roomboter
  • 1,5 theelepel zout

Bereidingswijze

  1. Zonnebloempitten Malen: Gebruik een keukenmachine om de zonnebloempitten fijn te malen tot meel. Smelt ondertussen de roomboter op laag vuur.
  2. Ingrediënten Mengen: Meng in een grote kom alle ingrediënten met een garde. Voeg de gesmolten boter toe en meng goed. Zorg ervoor dat je voldoende bakpoeder gebruikt (2 theelepels).
  3. Broodvorm Voorbereiden: Vet een bakblik van 28 centimeter in met olijfolie en doe het deeg erin. Bak het brood 40 minuten op 175 graden.
  4. Brood Afdekken en Verder Bakken: Dek het brood af met bakpapier of aluminiumfolie en bak het nogmaals 40 minuten. Laat het brood afkoelen en bewaar het in een broodblik of broodzak.

Hoe Lang is Koolhydraatarm Brood Houdbaar?

Het brood is ongeveer 7 dagen houdbaar. Controleer voor het eten of het nog vers is, aangezien weersomstandigheden en licht de houdbaarheid kunnen beïnvloeden. Bewaar het brood in een afgesloten broodzak en bij voorkeur in een broodblik.

Probeer Ook: Koolhydraatarm Bananenbrood

Als je net als ik dol bent op brood, probeer dan ook eens ons recept voor koolhydraatarm bananenbrood. Het is net zo gezond en lekker! Probeer dan ook een keer dit koolhydraatarm bananenbrood recept >>

Laat Je Mening Horen!

Ik hoop dat je net zo enthousiast bent over dit koolhydraatarm brood als ik! Laat me weten wat je ervan vindt, en deel je suggesties gerust in de reacties. Veel bakplezier!

Bereik Je Doelen met Heerlijke Gerechten en verwelkom een gezonder, slanker lichaam!
Doe mee met duizenden tevreden deelnemers en start vandaag nog!

Ons Koolhydraatarm 30 Dagen Menu biedt:
Snelle resultaten: Verlies zichtbaar gewicht binnen 30 dagen
Heerlijke recepten: Geniet van voedzame, smaakvolle gerechten
Eenvoudig en Betaalbaar: Geen ingewikkelde recepten of dure ingrediënten

? Begin Nu met het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 14 juli, 2018

Auteur

Timo

Categorie

Ontbijt Recepten

21 reacties op "Koolhydraatarm brood bakken? Het lekkerste recept!"

  1. Thaiza schreef:

    Bedank voor jou recepten en adviezen

    1. timo schreef:

      Hoi Thaiza,

      Wat leuk om te lezen! Dankjewel zeg :-).
      Mocht je nog vragen hebben hoor ik het graag!

      Groeten Timo

      1. maris schreef:

        ik maak deze met pompoeneiwit poeder ipv zonnenbloempitten zit een lekkere smaak aan en laat de bakmachine het werk doen 🙂 Top!

        1. Timo schreef:

          Klinkt goed Maris! Ook maar een keer proberen dan :-).

    2. Jenny schreef:

      Ik vind dit kha brood heerlijk. Maar kan ik het ook invriezen?

  2. Michaela schreef:

    Graag hoor ik van je waarom het brood 2x 40 minuten op 175° C moet bakken. Lijkt mij namelijk heel erg lang

  3. Renate schreef:

    Ik heb het brood net gebakken. Het is heerlijk, echt iets voor mij! Dank je wel voor het delen vh recept.

    1. Timo schreef:

      Graag gedaan Renate! Tof om te lezen. Geniet ervan 🙂

  4. Hettie schreef:

    Ik neem aan dat je de oven niet voorverwarmt voordat je de broodvorm erin zet voor de eerste keer?

  5. jolanda schreef:

    Ziet er goed uit,ik ga het zeker proberen,je kan het toch wel invriezen?

  6. Dominiek Carly schreef:

    Dat ziet er lekker uit ga ik zeker proberen maar lees ik goed 2x 40 min laten bakken hoelang met ik het bakken als ik een ronde siliconen vorm van 24 doorsnee gebruik want ik zou dat afbakken in de airfryer of speelt dit geen rol in ieder geval bedankt voor het recept

  7. Lia eisinga schreef:

    Kan ik dit ook in de broodmachine bakken of zijn hier recepten voor

  8. Paula schreef:

    is dit recept ook geschikt voor een broodbak machine, of moet ik dan een ander recept gebruiken.

    alvast bedankt voor je reactie.

  9. Palmira da Silva schreef:

    Omdat ik bezig ben met minder koolhydraad te nemen wil ik mijn brood maken, deze lijk mij prima maar kan ik deze brood in mijn broodmachine maken?
    Vriendelijke groet

    Palmira da Silva

    1. Danielle schreef:

      Ik ben hier ook benieuwd naar.
      Groetjes, Daniëlle

  10. De tweede keer 40 minuten wel in de bakvorm laten zitten?

    1. Timo schreef:

      Dat klopt Rilana :-).

      1. Fejarie schreef:

        Het brood uit het blik halen en inpakken of alleen op de bovenlaag de folie leggen voor de volgende 40 min?

        1. Martha de jonge schreef:

          (Dit brood nu voor het eerst gebakken
          Vond het eerst wel vreemd hoor 2x 40 minuten
          Maar is heerlijk
          Destemeer omdat er een soortgelijk recept staat en die moet eerst 10 min en dan 40 .
          Heerlijk smaakt het

  11. Daphne schreef:

    Beste Timo,

    In verband met sesamzaadallergie zou ik graag iets vervangends gebruiken. Is chiazaad een optie of raad je iets anders aan?
    Alvast bedankt voor je reactie.

    Gr. Daphne

  12. Rob schreef:

    Eerste keer dit broodje gebakken, ging makkelijk en boven verwachting zeer smakelijk wel iets minder yoghurt gebruikt, was toch bang dat het te nat zou worden en iets minder zout, zeker voor herhaling vatbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2024 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies