koolhydraatarm brood bakken

Koolhydraatarm brood bakken? Het lekkerste recept!

Laatste update: 25 november, 2019 | 21 reacties

Koolhydraatarm brood is niet alleen lekker maar ook verantwoord. Zo kun je blijven genieten van een smaakvolle boterham! Volg je een koolhydraatarme leefstijl? Dan is dit brood recept echt een uitkomst. Slechts 2 gram koolhydraten en 5 gram eiwitten per sneetje.

Als je mij al een poosje volgt weet je dat ik dol ben op koolhydraatarm. Mijn kennis en vaardigheden over koolhydraatarm werk ik iedere maand bij. Op deze manier kan ik jou de beste recepten en tips blijven geven.

Wist je trouwens dat koolhydraarme voeding de kans op verschillende ziekten verkleint?! Studies tonen aan dat wanneer je minder koolhydraten binnen krijgt, de bloedsuikerspiegel drastisch verlaagt. Wanneer mensen met diabetes beginnen met koolhydraatarm, ze vrijwel onmiddelijk met 50% hun insulinedosis verlagen (1).

Koolhydraatarm brood

Koolhydraatarm brood kent enorm veel voordelen tegenover de broden in de supermarkt. Later vertel ik je hier meer over. Wanneer je een koolhydraatarm dieet volgt, wil je af en toe brood eten en dan is dit recept PERFECT! Ik kan dan ook niet wachten om je te vertellen hoe je dit gezonde brood zelf kunt maken.

Wil je makkelijke en snelle koolhydraatarme recepten maken? Probeer dan ons gratis koolhydraatarm weekmenu met boodschappenlijstje! => Ontvang hier het weekmenu

Wat is koolhydraatarm brood?

Koolhydraatarm brood betekent dat er minder koolhydraten zijn verwerkt, in het brood dat je eet. Met minder minder koolhydraten bedoelen we onder andere geraffineerde suikers.

Geraffineerde suikers zorgen er namelijk voor dat je aankomt in gewicht maar ook dat je energie afneemt. Door het gebruik van andere ingrediënten zoals sojameel, oliën, vetten, noten en zaden krijg je waardevolle voedingsstoffen binnen waar je lichaam op voorruit kan.

Zelf brood bakken

koolhydraatarm brood

Zelf brood bakken is niet alleen super leuk om te doen, maar zorgt er ook voor dat je verantwoord bezig bent. Je maakt namelijk gebruik van verse ingrediënten.

Hierdoor eet je geen ongezonde stoffen en dat merk je. Je hebt namelijk meer energie, slaapt beter en zit lekkerder in je vel.

Is koolhydraatarm brood gezond?

Het is je waarschijnlijk als opgevallen dat koolhydraatarm brood gezonder is dan het brood uit de supermarkt. Daarnaast bevat koolhydraatarm brood de volgende vitamines: A, B1, B2, B6, B11, B12, C en D

De aanwezige mineralen in koolhydraatarm brood zijn kalium, natrium, zink, calcium, magnesium, fosfor en ijzer. Een ander groot voordeel is dat je snel verzadigd raakt.

Dit betekent dat je minder onnodige snackmomenten hebt en dat is belangrijk als je graag een aantal kilo’s wilt afvallen.

Tot slot is het eiwitgehalte in koolhydraatarm brood hoog. Eiwitten zijn onmisbaar en heb je dagelijks nodig (2). Ze zijn de bouwstenen van je spieren . Door je eiwitgehalte hoog te houden val je af in vetmassa en niet in spiermassa! Zoals je kunt zien bestaat koolhydraatarm brood uit enorm veel pluspunten.

De voedingswaarden

Het recept dat ik met je deel is gebaseerd op 20 sneetjes. De voedingswaarden hieronder zijn per sneetje!

  • Aantal calorieën: 124
  • Eiwitten: 5
  • Koolhydraten: 2
  • Vetten: 10

Wat heb je nodig?

6 eieren
100 gram sezamzaad
75 gram gebroken lijnzaad
250 gram Griekse yoghurt
2 theelepels bakpoeder
75 gram gemalen zonnebloempitten
75 gram roomboter zonder zout
1,5 theelepel zout

Hoe maak je koolhydraatarm brood?

1. Pak de keukenmachine erbij en maal de zonnebloempitten tot een fijn meel. Zet daarna een steelpannetje op laag vuur en laat de roomboter smelten.

2. Neem een grote beslagkom en meng alle ingrediënten met een garde door elkaar. Zodra de boter is gesmolten meng je dit met de overige ingrediënten door elkaar. Gebruik vooral genoeg bakpoeder (2 flinke theelepels).

3. Vet een bakblik van 28 centimeter in met olijfolie en doe het deeg erin. De oven stel je in op 175 graden en bak het in 40 minuten bruin.

4. Daarna bedenk je het brood met bakpapier of aluminiumfolie en bak je het brood opnieuw 40 minuten. Zodra het brood klaar is haal je deze uit de oven en bewaar je het brood in een broodblik of broodzak.

Geniet ervan!

Tip van Timo: ben je net als ik dol op brood? Probeer dan ook een keer dit koolhydraatarm bananenbrood recept >>

Hoelang is koolhydraatarm brood houdbaar?

Het brood is ongeveer 7 dagen houdbaar. Wel raad ik je aan om voor het eten, te controleren hoe vers het brood nog is.

Het weer, licht en seizoen hebben namelijk effect op de houdbaarheid. Bewaar het brood in afgesloten broodzak en het beste is om het brood in een blik te stoppen.

Laat je mij even weten wat je van dit recept vindt?

Het was me een genoegen om dit heerlijke koolhydraatarme brood recept met je te delen! Ook ben je meer te weten gekomen over de gezonde eigenschappen van koolhydraatarm brood.

En nee hoor, deze sneetjes hoef je absoluut niet droog te eten. Smeer er een dun laagje grasboter of pindakaas op. Ik weet namelijk zeker dat deze vaker op het menu komt te staan als je eenmaal de smaak hebt geproefd :-)!

Laat je mij weten wat je van dit koolhydraatarm brood vindt? Dat waardeer ik enorm en mocht je nog suggesties hebben laat dan zeker een reactie achter!

Ik wens je veel plezier met het maken van koolhydraatarm brood!

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 14 juli, 2018

Auteur

Timo

Categorie

Ontbijt Recepten

21 reacties op "Koolhydraatarm brood bakken? Het lekkerste recept!"

  1. Thaiza schreef:

    Bedank voor jou recepten en adviezen

    1. timo schreef:

      Hoi Thaiza,

      Wat leuk om te lezen! Dankjewel zeg :-).
      Mocht je nog vragen hebben hoor ik het graag!

      Groeten Timo

      1. maris schreef:

        ik maak deze met pompoeneiwit poeder ipv zonnenbloempitten zit een lekkere smaak aan en laat de bakmachine het werk doen 🙂 Top!

        1. Timo schreef:

          Klinkt goed Maris! Ook maar een keer proberen dan :-).

    2. Jenny schreef:

      Ik vind dit kha brood heerlijk. Maar kan ik het ook invriezen?

  2. Michaela schreef:

    Graag hoor ik van je waarom het brood 2x 40 minuten op 175° C moet bakken. Lijkt mij namelijk heel erg lang

  3. Renate schreef:

    Ik heb het brood net gebakken. Het is heerlijk, echt iets voor mij! Dank je wel voor het delen vh recept.

    1. Timo schreef:

      Graag gedaan Renate! Tof om te lezen. Geniet ervan 🙂

  4. Hettie schreef:

    Ik neem aan dat je de oven niet voorverwarmt voordat je de broodvorm erin zet voor de eerste keer?

  5. jolanda schreef:

    Ziet er goed uit,ik ga het zeker proberen,je kan het toch wel invriezen?

  6. Dominiek Carly schreef:

    Dat ziet er lekker uit ga ik zeker proberen maar lees ik goed 2x 40 min laten bakken hoelang met ik het bakken als ik een ronde siliconen vorm van 24 doorsnee gebruik want ik zou dat afbakken in de airfryer of speelt dit geen rol in ieder geval bedankt voor het recept

  7. Lia eisinga schreef:

    Kan ik dit ook in de broodmachine bakken of zijn hier recepten voor

  8. Paula schreef:

    is dit recept ook geschikt voor een broodbak machine, of moet ik dan een ander recept gebruiken.

    alvast bedankt voor je reactie.

  9. Palmira da Silva schreef:

    Omdat ik bezig ben met minder koolhydraad te nemen wil ik mijn brood maken, deze lijk mij prima maar kan ik deze brood in mijn broodmachine maken?
    Vriendelijke groet

    Palmira da Silva

    1. Danielle schreef:

      Ik ben hier ook benieuwd naar.
      Groetjes, Daniëlle

  10. De tweede keer 40 minuten wel in de bakvorm laten zitten?

    1. Timo schreef:

      Dat klopt Rilana :-).

      1. Fejarie schreef:

        Het brood uit het blik halen en inpakken of alleen op de bovenlaag de folie leggen voor de volgende 40 min?

        1. Martha de jonge schreef:

          (Dit brood nu voor het eerst gebakken
          Vond het eerst wel vreemd hoor 2x 40 minuten
          Maar is heerlijk
          Destemeer omdat er een soortgelijk recept staat en die moet eerst 10 min en dan 40 .
          Heerlijk smaakt het

  11. Daphne schreef:

    Beste Timo,

    In verband met sesamzaadallergie zou ik graag iets vervangends gebruiken. Is chiazaad een optie of raad je iets anders aan?
    Alvast bedankt voor je reactie.

    Gr. Daphne

  12. Rob schreef:

    Eerste keer dit broodje gebakken, ging makkelijk en boven verwachting zeer smakelijk wel iets minder yoghurt gebruikt, was toch bang dat het te nat zou worden en iets minder zout, zeker voor herhaling vatbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2023 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies