Koolhydraatarm gevulde paprika recept
Laatste update: 12 oktober, 2021 | Geen reacties
Paprika’s zijn een wondergroente in de wereld van koolhydraatarm eten. Dat komt omdat ze boordevol vitamines zitten, maar redelijk weinig koolhydraten bevatten waardoor ze gemakkelijk toe te voegen zijn aan elke maaltijd. Ik maak daarom ook graag gevulde paprika’s zodat ik kan genieten van een lekkere low-carb maaltijd vol vitaminen. Bovendien is het nog snel klaar te maken ook! Geniet van dit koolhydraatarm gevulde paprika recept en laat me weten wat je er van vindt!
- Avondmaaltijd
- Bereidingstijd: 75 minuten
- Aantal porties: 6
- Koolhydraten per portie: 10 gram
TIP:
Wil je graag afvallen en meer energie? Gebruik hiervoor mijn overheerlijke weekmenu’s! > Direct ontvangen
Ingrediënten koolhydraatarm gevulde paprika
- 6 grote paprika’s
- 600 gram rundergehakt
- 4 tenen knoflook
- 500 ml pastasaus
- 1 el Italiaanse kruiden
- 250 g ricotta
- 100 g geraspte mozzarella
- Peper en zout naar smaak
De bereidingswijze
- Begin allereerst met het maken van de saus. Doe dit door wat olie te verhitten in een koekenpan en de knoflook hierboven uit te persen.
- Bak de knoflook tot het begint te geuren en voeg daarna het gehakt toe. Bak deze tot het gaar is en volledig bruin is gekleurd.
- Schenk daarna de pastasaus erbij en roer de Italiaanse kruiden erdoor. Laat het 10 minuten pruttelen en zet intussen de oven alvast aan op 190 graden.
- Was vervolgens de paprika’s en haal de bovenkant eraf. Haal voorzichtig de binnenkant eruit zonder de randen te beschadigen. Gooi de pitjes weg. Je kan eventueel een klein plakje van de onderkant snijden zodat de paprika rechtop blijft staan. Let hierbij wel op dat je geen gat in de onderkant maakt.
- Vul de paprika’s met een laagje saus, een laagje ricotta en wat geraspte mozzarella. Herhaal dit tot alle 6 de paprika’s vol zitten. Zet ze daarna samen in een ovenschaal.
- Bedek de paprika’s met aluminiumfolie maar voorkom dat het folie de kaas raakt. Bak ze 30 minuten met folie en daarna 10 tot 15 minuten zonder. Geniet van de koolhydraatarm gevulde paprika!
De voedingswaarden
Aantal porties: 6
Calorieën per portie: 412
Koolhydraten: 10 gram
Vetten: 27 gram
Eiwitten: 30 gram
Veelgestelde vragen
- Welke pastasaus heb ik nodig? Ik vind het zelf makkelijk om een pot kant-en-klare pastasaus in de winkel te kopen. Soms hebben ze daar ook een suikerarme variant, die is het beste. Anders kan je de saus ook zelf maken en hier groenten naar eigen smaak in doen, zoals courgette, winterpeen en bleekselderij.
- Hoelang kan ik de gevulde paprika bewaren? Je kan ze tot 4 dagen in de koelkast bewaren en tot 2 maanden in de vriezer. Laat ze dan in de koelkast ontdooien en verhit ze in de oven op 190 graden tot ze goed warm van binnen zijn.
- Moet ik de paprika’s voorkoken? Dat is niet nodig! Door ze rauw te gebruiken, behouden ze een beetje crunch. Wil je ze liever wel zacht hebben, dan kan je ze zo’n 5 minuten voorkoken.
Tips voor het maken van de koolhydraatarm gevulde paprika
TIP 1: Wissel met de kaas
Wist je dat het ook heel erg lekker is om verschillende kaassoorten te gebruiken? Je kan namelijk ook een combinatie van mozzarella en Parmezaan in je gevulde paprika doen, of juist wat mildere jonge kaas met een pittige cheddar. Misschien ben je wel dol op schimmelkaas, het kan er allemaal in!
TIP 2: Maak het vegetarisch
Je kan dit gerecht ook makkelijk vegetarisch maken door het gehakt te verwisselen met een vegetarisch alternatief. Zo heb je makkelijk een vegetarische maaltijd op tafel staan. Let wel op dat je dan kaas koopt met vegetarisch stremsel.
TIP 3: Gebruik oude pastasaus
Heb je een tijdje terug een gewone pasta of lasagne gemaakt? Bewaar de saus dan in de vriezer en hergebruik het door het te doen in deze heerlijke paprika’s! Zo hoef je geen saus te koken en ben je lekker duurzaam bezig met je zelfgemaakte eten. Geniet ervan!