koolhydraatarm recept gehakt

Ovenschotel op Mexicaanse wijze

Laatste update: 3 oktober, 2022 | 18 reacties

Ben je opzoek naar een lekker koolhydraatarm recept? Dan is deze Mexicaanse ovenschotel ideaal! Er zitten enorm veel gezonde voedingsstoffen in deze ovenschotel en over suikers hoef je je niet druk te maken. Bekijk hoe je dit heerlijke recept vandaag nog kunt maken.

TIP van Timo
Ik heb weekmenu’s ontwikkeld waarmee je iedere week tot wel 3 kg verliest. Hier staan ze voor je klaar

Koolhydraatarm recept gehakt

Ik moet toegeven dat deze Mexicaanse ovenschotel maandelijks op het menu staat. De smaak is lekker en je houd er een verzadigd gevoel aan over. Het is dan ook zeker een koolhydraatarm hoofdgerecht!

Het recept is voor 4 personen. Je kunt er dus met het hele gezin van eten of je bewaard de rest voor de volgende dag, mocht je met minder personen zijn.

koolhydraatarm recept

Is dit koolhydraatarm recept met gehakt gezond?

Absoluut! Dit koolhydraatarm recept bevat een hoop vitamine, mineralen, vezels, eiwitten en gezonde vetten. Daarnaast maak je de kruidenmix zelf en hierdoor blijven een hoop suikers weg!

De vitamines die dit koolhydraatarme recept bevat zijn: A, B1, B2, B6, B11, B12, E, D en C. De aanwezige mineralen zijn fosfor, zink, koper, magnesium, kalium, calcium en ijzer.

Wat er ook nog in dit recept zit zijn een hele hoop vezels en eiwitten. Deze voedingsstoffen zijn onmisbaar en heb je dagelijks nodig. Vooral tijdens een koolhydraatarm dieet. Je wilt uiteindelijk vetmassa verliezen en geen spiermassa.

Door de juiste ingrediënten te combineren, krijg je voldoende eiwitten binnen. Dit zorgt ervoor dat je afvalt in vetmassa!

De voedingswaarde van deze Mexicaanse Ovenschotel

Per portie (4 portie’s in totaal)

Calorieën: 440
Eiwitten: 43 gram
Koolhydraten: 6,5 gram
Vetten: 26 gram

Wat heb je nodig?

  • 600 gram mager rundergehakt
  • 1 stengel lente uit (in stukjes gesneden)
  • 200 gram blokjes tomaat (uit blik)
  • 150 gram geraspte kaas
  • 50 gram jalapenos
  • 125 gram zure room
  • 15 gram boter
  • 2 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 2 theelepel chilipoeder
  • 1 snufje cayenne peper ( of meer als je van pittig houdt)
  • 2 theelepel knoflook poeder en uienpoeder
  • 1 half theelepeltje zout

Optioneel:

  • Olijven
  • Mais
  • Verse tomaat
  • Koriander

Hoe maak je dit koolhydraatarm recept?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Pak een koekenpan en verwarm een eetlepel boter.
  3. Zodra de boter is gesmolten doe je het gehakt in de pan.
  4. Wanneer het gehakt goudbruin is, voeg je er de kruiden en tomaten aan toe.
  5. Daarna doe je het gehakt in de ovenschaal. Verdeel de jalapeños en de geraspte kaas over het gehakt.
  6. Doe nu de ovenschaal voor 20 minuten in de oven.
  7. Neem de lente-ui en snij deze in stukjes. De zure room doe je in een kommetje.
  8. Meng de lente-ui door de zure room.
  9. Zodra de ovenschotel klaar is verdeel je het gehakt over de borden en serveer met zure room.
  10. Eet smakelijk!

Tips voor het maken van het koolhydraatarm recept gehakt

TIP 1: Extra groenten
Wil je wat extra groenten toevoegen aan het recept? Snijd dan een ui, een paprika en wat champignons fijn en bak deze mee bij het gehakt. De rest van het recept blijft hetzelfde, maar dit keer heb je gewoon wat extra groenten.

TIP 2: Magere maaltijd
Wil je de maaltijd iets magerder hebben? Vervang dan het gehakt door mager rundergehakt of kippengehakt. Dit is net zo lekker, maar het bevat een stuk minder vet. Je kan zelfs het gehakt vervangen door een vegetarisch alternatief om het vleesvrij te houden. Vind je de kaas ook een beetje veel? Gebruik daar dan ook iets minder van.

TIP 3: Lekker voor later
Je kan de maaltijd gemakkelijk tot 3 dagen in de koelkast bewaren of invriezen tot wel 2 maanden lang. Zo kan je op een later moment weer genieten van de heerlijke maaltijd.

TIP van Timo
Ik heb weekmenu’s ontwikkeld waarmee je iedere week tot wel 3 kg verliest. Hier staan ze voor je klaar

Bekijk ook:

Gehaktballen met champignons

Omelet met zalm en geitenkaas

Heerlijke ouderwetse Hachee

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

18 reacties op "Ovenschotel op Mexicaanse wijze"

  1. Han essers schreef:

    Hier zit wel erg weinig groente in?

    1. Kitty schreef:

      Want je kunt niet zelf nog iets verzinnen er extra groente bij te eten ?

    2. Corry schreef:

      Serveren met een salade

    3. Patrick schreef:

      Guacomole er bij maken !

  2. dimph harinck schreef:

    dimph harinck
    een heerlijk recept .eenvoudig te maken met paprika en mais

    1. Timo schreef:

      Goed om te lezen Dimph! Dankjewel :-).

  3. Jose schreef:

    Nou het smaakt verrukkelijk maar het lijkt of je bijna puur gehakt eet en idd mis ik ook veel groente jammer maar wel lekker

  4. Marjolein schreef:

    Heerlijk recept,ik heb het aangevuld met lekker veel paprika,mais en zwarte olijven…en de laatste keer ook nog een blikje kidneybonen erin gedaan.
    Ennnn lekker veel jalapenos!!!!

    1. Miranda schreef:

      En van geraspte 30+kaas wat nachos gemaakt, ook lekker erbij.

      1. Timo schreef:

        Dat klinkt goed Miranda. Ja deze ovenschotel is heerlijk. Groetjes Timo

  5. Sylvia schreef:

    dit recept gemaakt en het was lekker.
    ik heb alleen wat extra groenten toegevoegd en ipv jalapenõs (die je hier niet koopt bij de supermarkt in het dorp) had ik rode (cayenne) pepers erdoor en de zure room met ui weggelaten en er zilvervliesrijst bij geserveerd.

  6. Jacquline schreef:

    Lactosevrij en suijkervrije recepten zijn moeilijk te vinden. Eenvoudig koken daar blíjft het voor mij bij.maar ik wil de uitdaging aan. Want de tijd voordat ik deze ongemakken had.was ik een uitgebreide koker.help me .!!!!!

  7. Hildeloes schreef:

    Inderdaad… wat groenten toevoegen en je hebt een heerlijke koolhydraadarme maaltijd! ??

  8. Shameran schreef:

    Ik ga proberen ik hou van Mexicaanse recepten

  9. Akkelien schreef:

    Wat voor groenten hebben jullie exstra toegevoegd?

  10. Annelies schreef:

    Erg lekker er doorheen zijn ook kidneybonen

  11. Thea schreef:

    Heerlijk met extra paprika en gesneden groene olijven.

  12. Lize schreef:

    In één woord heerlijk! Ik heb er een klein potje kidneybonen, klein potjes mais en een rode paprika aan toegevoegd. Een blijvertje!
    Ik ben alleenstaand en kan er makkelijk 4x van eten. Dus de overgebleven porties staan nu in de vriezer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2023 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies