Knapperig koolhydraatarm stokbrood
Laatste update: 1 juni, 2021 | 5 reacties
Bij dit mooie weer kan je niet anders dan de barbecue uit de schuur halen! Ik heb het zelf ook gedaan en ik moet je vertellen dat het heerlijk was om zo in de zon te staan bakken. Bij een barbecue avond hoort echter ook stokbrood. Vaak laat je dat maar staan als je koolhydraatarm eet, maar daar wil ik verandering in brengen. Ik heb namelijk dit heerlijke recept voor een koolhydraatarm stokbrood! Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!
- Bijgerecht
- Bereidingstijd: 20 minuten
- Aantal porties: 40 plakjes
- Koolhydraten per plakje: 1,3 gram
TIP van Timo:
Wil je graag afvallen, maar heb je geen idee waar te beginnen? Klik dan hier >>
Ingrediënten
- 200 gram amandelmeel
- 100 gram ongezoete wei isolaat
- 1 tl xanthaangom
- 2 tl bakpoeder
- 80 gram Griekse yoghurt
- 50 gram gesmolten roomboter
- 125 ml water + 2 el apart
- 1 el suikervervanger
- Kruiden naar smaak
- Een stokbrood bakvorm (of vorm het zelf!)
Bereidingswijze
- Allereerst roer je alle droge ingrediënten door elkaar waarna je langzaam de natte ingrediënten erbij schenkt terwijl je roert.
- Leg de twee stokbrood bakvormen (of gewone brood bakvormen) neer en leg er een vel bakpapier in. Verwarm ook de oven voor op 190 graden.
- Schenk vervolgens het beslag in beide vormen en gebruik natte handen om de bovenkant van het beslag glad te strijken.
- Bak het brood zo’n 10 tot 15 minuten in de oven tot het goudbruin begint te kleuren.
- Laat het even koelen voordat je gaat snijden en geniet van je koolhydraatarme stokbrood. Elk stokbrood is goed voor ongeveer 20 plakjes.
De voedingswaarden
Aantal porties: 40
Calorieën per portie: 56
Koolhydraten: 1,3 gram
Vetten: 4,2 gram
Eiwitten: 3,8 gram
Trek in nog meer lekkere broodrecepten? Probeer deze ook eens!
Hoi,
Kan ik de wei en de yoghurt vervangen voor iets zonder lactose ?
Hallo Erica,
Dat is zeker mogelijk! De yoghurt kan je sowieso al als lactosevrij alternatief kopen, of je kan kiezen voor een plantaardige yoghurt. In plaats van Wei isolaat kan je kiezen voor soja eiwitpoeder of een ander lactosevrije eiwitvorm!
Groetjes, Rozemarijn (Team BGreat)
Hoi, een vraagje….
Zorgt de wei ook voor luchtigheid? Heb ze vandaag gebakken maar zijn helemaal niet gerezen of luchtig….
Waar zou dat aan kunnen liggen?
Groetjes Carla
Hoi Carla,
In principe zou het bakpoeder voor luchtigheid en rijzen moeten zorgen. Wat je eventueel kan doen is er een ei aan toevoegen en dan wat minder water. Eieren zorgen namelijk ook voor luchtigheid. Hopelijk lukt het dan wel!
Groetjes, Rozemarijn
Oke, dank je wel voor je reactie!!!
Ga het uitproberen 😉