koolhydraatarme appeltaart

Maak een heerlijke koolhydraatarme appeltaart

Laatste update: 7 november, 2022 | 22 reacties

Het koolhydraatarme appeltaart recept dat ik vandaag met je deel ga je vaker maken! Je hebt er niet veel voor nodig en de taart is snel klaar.

TIP van Timo
Ik heb weekmenu’s ontwikkeld waarmee je iedere week tot wel 3 kg verliest. Hier staan ze voor je klaar

Koolhydraatarme appeltaart

Er zijn van die momenten dat je zin hebt in taart. Toch is er een stemmetje die je erop wijst, dat er veel suikers in taart zitten. Wanneer je een taart bij de bakker of supermarkt aanschaft, klopt deze gedachte.

Gelukkig heb ik goed nieuws voor je. Je kunt namelijk een koolhydraatarme appeltaart maken. Dat betekend dat je er minder suikers aanwezig zijn.

Hierdoor past deze koolhydraatarme taart perfect in een dieet. Een ander pluspunt van deze taart is dat je verse ingredienten gebruikt. Hierdoor zitten er een hoop gezonde voedingsstoffen in.

Appeltaart gezond?

koolhydraatarme appeltaart

Doordat je bloem en zelf rijzend bakmeel vervangt voor amandelmeel, bevat de appeltaart minder suikers. De appels bevatten natuurlijke aanwezige suikers en ook vitamine B1, B2, B6, B11 en C. Ook de aminozuren kalium, calcium, zink, fosfor, ijzer, koper en magnesium zijn aanwezig.

Kaneel draagt bij aan een gezonde bloedsuikerspiegel. Mocht je diabetes hebben dan doe je er goed aan om regelmatig kaneel toe te voegen aan je recepten.

Voedingswaarden koolhydraatarme appeltaart

De appeltaart kun je verdelen in 10 tot 12 porties en bevat per portie de onderstaande voedingswaarden:

  • Aantal calorieën: 139
  • Eiwitten: 4,6 gram
  • Koolhydraten: 5,8 gram
  • Vetten: 10 gram

Wat heb je nodig?

  • 3 granny smith appels
  • 180 gram amandelmeel
  • 95 gram boter
  • 3 theelepels kaneelpoeder
  • 1/2 theelepel citroensap
  • 55 gram stevia kristal
  • bakpapier

Hoe maak je koolhydraatarme appeltaart?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Neem een pannetje en smelt hier de 70 gram boter in. De 25 gram boter bewaar je. Zodra de boter is gesmolten neem je een grote kom. Hier doe je de boter, amandelmeel, 25 gram stevia kristal en 2 theelepels kaneel in.
  3. Neem een springvorm van 24 centimeter en bekleed deze met bakpapier. Zorg ervoor dat je het bakpapier en de zijkant invet met boter.
  4. Neem nu de kom met deeg en verdeel deze over de springvorm. Druk het deeg aan en zet de springvorm voor 5 minuten in de oven. Zodra de 5 minuten om zijn laat je het 7 minuten afkoelen.
  5. Neem de granny smith appels erbij en snij deze in plakjes. Doe de plakjes in een kom en voeg er 1 theelepel kaneelpoeder, 15 gram stevia kristalsuiker en 1/2 theelepeltje citroensap aan toe. Meng het geheel goed door elkaar.
  6. Pak de springvorm erbij en verdeel de appelschijfjes over de taart. Smelt in een pan 25 gram boter en doe er 15 gram stevia kristalsuiker bij. Meng alles goed door elkaar en verdeel het over de appelplakjes in de springvorm.
  7. Laat de oven nu 20 minuten het werk doen. Na 20 minuten verlaag je de oven naar 170 graden en bak je de appeltaart nog eens 20 minuten. Zodra de koolhydraatarme appeltaart klaar is laat je deze afkoelen.
  8. Eet smakelijk en geniet van je appeltaart!

TIP van Timo
Ik heb weekmenu’s ontwikkeld waarmee je iedere week tot wel 3 kg verliest. Hier staan ze voor je klaar

Tips voor het maken van de koolhydraatarme appeltaart

TIP 1: Mix zoete en zure appels
Hou je wel van een beetje bite? Dan is het heel lekker om, in plaats van Granny Smith, een combinatie van zoete en zure appels te gebruiken. Je taart is dan nog steeds zoet, maar met een lekkere zurige bite tussendoor. Ik vind het heerlijk als opkikker voor ’s middags.

TIP 2: Serveertip
Appeltaart is altijd het lekkerst wanneer je deze serveert met wat slagroom of juist een schepje koolhydraatarme vanilleijs. Probeer het ook eens! Kant en klare spuitslagroom heeft meestal veel koolhydraten, dus je kan dan het beste opklopslagroom kopen en daar zelf suikervrije zoetstof doorheen doen.

TIP 3: Lekker wat rozijnen
Nog zo’n lekkere tip! Koop een potje rumrozijnen van de supermarkt of maak ze zelf. Doe dan 1 á 2 eetlepels rozijnen door het appelmengsel voordat je deze in de taartvorm legt. Zo kan je genieten van een heerlijke appeltaart met de lichte smaak van rumrozijnen erdoorheen. Geniet ervan!

Bekijk ook:

De lekkerste koolhydraatarme kwarktaart

Koolhydraatarme muesli maken – krokant, lekker en gezond!

Lekkere pompoen pancakes om je dag mee te beginnen

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

22 reacties op "Maak een heerlijke koolhydraatarme appeltaart"

  1. Marian schreef:

    Kan je de boter vangen door olijfolie?

    1. timo schreef:

      Hoi Marian,

      Je kunt het proberen maar ik adviseer boter 🙂

      Groeten Timo

    2. Ineke schreef:

      Nou die appeltaart dat ziet er goed uit … ik ga het proberen want ik ben niet zo voor de suikers ..ik vind alles tezoet..

  2. Jolanda schreef:

    Mmm lijkt me super lekker! Ga ik zondag maken.

    1. timo schreef:

      Hoi Jolanda,

      Leuk om te lezen zeg :). Laat me weten of het heeft gesmaakt :).

      Groeten Timo

  3. Kyra schreef:

    Kan ik het 4 weken dieet ook voor mijn gezin gebruiken. Wil het een kans geven en hoeveel kan ik ermee afvallen? Mvg Kyra

    1. timo schreef:

      Hoi Kyra,

      Je kunt het 4 weken dieet voor je hele gezin gebruiken.
      Apart koken is dus niet nodig. Als je nog vragen hebt hoor
      ik het graag.

      Groeten Timo

      1. Kyra schreef:

        Dankjewel voor je snelle reactie. Heb het 4 weken dieet zojuist besteld.
        Ben heel benieuwd! Mvg Kyra

  4. Laura schreef:

    Hoi Timo mag ik je een vraag stellen over het 4 weke dieet? Ik lees namelijk dat je garantie hebt van 30 dagen. Hoe zit dat precies? Ik heb al best veel geprobeerd en ben nog niet echt verder gekomen met andere methodes. Groetjes Laura

    1. timo schreef:

      Hoi Laura,

      Dat klopt, je hebt 30 dagen garantie. Mocht je niet afvallen of om welke reden dan ook niet tevreden zijn, kun je binnen
      30 dagen het aankoop bedrag terug gestort krijgen. Mocht je nog vragen hebben hoor ik het graag :).

      Groeten Timo

  5. Mireille schreef:

    Kun je ipv stevia kristal ook wat anders gevruiken. Ik heb nl alleen vloeibare zoetstof in huis

    1. timo schreef:

      Hoi Mireille,

      Dat kun je ook gebruiken :).
      Geniet er van!

      Groeten Timo

    2. Klarie schreef:

      Beste Timo,
      Ik zie bij 5 en 6 kristalsuiker staan, dat zou dan zeker stevia moeten zijn?
      Het lijkt me wel een heerlijke taart. Ik ga ‘m binnenkort eens maken.
      Bedankt voor het recept!

  6. Fleur schreef:

    Hi Timo, toen ik dit recept van je tegenkwam ben ik ook begonnen met het 4 weken dieet. Ik ben er begin januari mee begonnen inmiddels 7 kilo afgevallen. Ben enorm trots hierop en ik ga ervoor om voor de zomer mijn streefgewicht te behalen. Bedankt voor de tip en als je het goed vind laat ik over een tijdje nog wat van me horen!

  7. Trudie schreef:

    Deze taart gemaakt precies het recept gevolg,in een vorm van 24cm ging niet allemaal gaten in de bodem,het deeg was veel te droog kon het niet kneden zelf wat boter er bij gedaan en een kleinere vorm genomen daardoor ook wat minder appels gebruikt de smaak was redelijk maar de bodem was veel te droog en te kruimelig

  8. Marja schreef:

    Ik heb deze gemaakt. De smaak was lekker, maar de bodem was te brokkelig. Los ik dat op door meer boter toe te voegen?

    1. Timo schreef:

      Hoi Marja, bedankt voor je bericht. Dat is inderdaad een goede optie betreft boter. Groeten Timo

      1. Rilana schreef:

        Kan je de boter ook vervangen door kocosolie

  9. Desiree schreef:

    kan je de stevia vervangen door honing ? ben ook benieuwd naar je reactie of je de boter kan vervangen door kokosolie.

    bij voorbaat dank

    1. Timo schreef:

      Je kunt beide inderdaad gebruiken hiervoor. Let wel op met de honing. Liever iets te weinig dan te veel :-).

  10. timo schreef:

    kun je ook honig toevoegen en stevia en hoeveel heb je dan nodig

  11. Paula schreef:

    Gisteren de taart gemaakt. En vandaag nog lekkerder dan gister. Met een lekkere dot slagroom, hoewel dat niet noodzakelijk is bij deze taart.
    Ik heb wel een vraagje; kan hij in de vriezer? Ik twijfel doordat de appel zo open en bloot ligt 😊

    Maar ik ga ‘m zeker nog eens maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2023 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies