koolhydraatarme boterkoek

Koolhydraatarme boterkoek: makkelijk, snel en lekker!

Laatste update: 5 december, 2019 | 2 reacties

Als je het aan mij vraag is dit de lekkerste koolhydraatarme boterkoek die je kunt maken. Ik geniet er vaak van en eet het regelmatig als tussendoortje. Ook kun je het makkelijk meenemen naar je werk. Laatst heb ik plakjes boterkoek in mijn tas gedaan toen ik ging shoppen. Ik heb er onwijs van genoten in de stad bij een kopje koffie. Daarnaast is deze boterkoek niet alleen koolhydraatarm maar ook glutenvrij!

Ingrediënten

  • 2 eieren (maat M)
  • 200 g amandelmeel
  • 40 ml slagroom
  • 200 g roomboter
  • 1 tl vanille aroma
  • 6 el zoetstof

Ook zo dol op koolhydraatarme gerechten? Download gratis mijn koolhydraatarm weekmenu met boodschappenlijstje! Direct ontvangen >>

Bereidingswijze

  1. De oven verwarm je voor op 160 graden. De roomboter mix je met 6 eetlepels zoetstof tot er een gladde textuur ontstaat. Kluts nu de 2 eieren en giet de helft van de eieren samen met de slagroom en vanille aroma bij de boter.
  2. Mix alles goed door elkaar en voeg het amandelmeel toe. Pak de bakvorm erbij en bekleed deze met bakpapier. Verdeel het beslag eroverheen. De andere helft van de eieren gebruik je om in te smeren.
  3. Bak de koolhydraatarme boterkoek in 20 minuten gaar. Let erop dat de randjes bruin beginnen te worden. Anders moet de boterkoek nog ietsje langer in de oven.
  4. Zodra de boterkoek klaar is laat je deze afkoelen in de koelkast. Verdeel in stukken en smullen maar!

Tip van Timo: weet je wat ook heel erg lekker is? Deze koolhydraatarme oopsie broodjes. Ideaal om de dag mee te beginnen!

Voedingswaarden

Portiegrootte: 1/10
Calorieën: 280
Koolhydraten: 4 g
Eiwitten: 5 g
Vetten: 19 g

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 5 december, 2019

Auteur

Timo

2 reacties op "Koolhydraatarme boterkoek: makkelijk, snel en lekker!"

  1. Fieke schreef:

    Beste,
    De oventemperatuur is die voor een traditionele oven of een heteluchtoven?

  2. Fieke schreef:

    En welke zoetstof wordt er bedoelt want sukrin en erythritol zijn dat allebei maar de ene is wel een pak zoeter dan de andere!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Volg BGreat op social media:

© 2016 - 2021 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies