koolhydraatarme cake

Koolhydraat-arme Cake Met Appel – Het Ideale Tussendoortje (TIP)

Deze koolhydraatarme cake met appel is het ideale tussendoortje. Wanneer je tussendoor trek krijgt kun je hier zonder schuldgevoel van snacken. Het recept is eenvoudig en je hebt er niet veel tijd voor nodig. Geniet ervan!

TIP: ”Wil je graag een koolhydraatarm dieet volgen? Maak dan gebruik van het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu! De recepten zijn eenvoudig en snel te bereiden! Daarnaast val je gemiddeld 2 kg per week af!”.  >>  Bekijk hier het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu

Koolhydraatarme cake met appel

Er zijn van die momenten dat je jezelf wil trakteren op iets lekkers. Koekjes of taart is natuurlijk super lekker maar niet de beste keuze. Ik weet zeker dat wanneer je deze koolhydraatarme cake aan anderen laat proeven, ze direct om het recept vragen. De smaak is namelijk mega lekker en je hoeft je niet druk te maken om koolhydraten!

Koolhydraatarme cake recepten

Je kunt deze cake heel makkelijk combineren met andere voedingsmiddelen. Ik heb gekozen voor stukjes appel maar je kunt ook andere fruitsoorten kiezen. Andere opties zijn bijvoorbeeld een koolhydraatarme cake met kokos of chocolade.

Wanneer je voor chocolade kiest, neem dan wel een pure variant. Hier zitten namelijk het minst aantal suikers in. Het zou natuurlijk zonde zijn als je een koolhydraatarme cake maakt waar aardig wat suikers inzitten. Mocht je een koolhydraatarm cake recept willen delen, laat dan onderaan in dit artikel een reactie achter :-).

koolhydraatarme cake

Is Koolhydraatarme Cake gezond?

In een koolhydraatarme cake laat je de geraffineerde suikers achterwege. Dit maakt de cake stukken gezonder. Daarnaast zitten er ook geen e-nummers in verwerkt. Je maakt de cake namelijk met verse ingrediënten.

Wanneer je een koolhydraatarm dieet volgt, is deze cake ideaal. Eet wel met beleid want een hele cake opeten is natuurlijk ook niet de bedoeling :-).

Wat heb je nodig voor deze koolhydraatarme cake met appel?

Deze koolhydraatarme cake kun je verdelen onder 12 personen. Hieronder lees je welke ingrediënten je in huis kunt halen.

– 100 gr kokosolie
– 250 gr amandelmeel
– 3 eieren
– 2 appels
– 150 gram noten melange
– 1 eetlepel kaneel
– 1 theelepel bakpoeder

* Niet iedereen is er dol op, maar je kunt ook rozijnen aan dit recept toevoegen.

Hoe maak je koolhydraatarme cake?

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Neem de noten melange op een snijplank en hak de noten fijn. Schil daarna de appels en snij ze in kleine blokjes. Als je grotere stukken appel lekkerder vindt is dat natuurlijk geen probleem.

3. Pak er een grote kom bij en voeg hier de noten, appel, kaneel en bakpoeder aan toe. Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Voeg daarna het amandel meel eraan toe en meng het nogmaals.

4. Laat de kokosolie smelten en voeg dit samen met de eieren in andere kom. Meng dit goed door elkaar en doe het mengsel vervolgens bij de andere kom die je in stap 2 gemaakt hebt.

5. Gebruik een cakeblik waar je het mengels in kan doen.

6. Bak de cake ongeveer 40 – 50 minuten en hou de cake tussendoor in de gaten. Zodra de cake klaar is laat je deze afkoelen.

koolhydraatarme cake

Geniet van je eigen gemaakte koolhydraatarme cake! Laat je even weten wat je ervan vindt? 🙂

Ik heb een heerlijk dagmenu voor je samengesteld!

Ik ben dol op dagmenu’s! Het bespaart mij een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten. Daarnaast houd een dagmenu mijn gewicht gezond en heb ik de hele dag door energie. Download hieronder mijn laatst geschreven dagmenu en geniet van de recepten!

1 augustus, 2017 - 15 reacties

Auteur

Timo

Tags

15 reacties op "Koolhydraat-arme Cake Met Appel – Het Ideale Tussendoortje (TIP)"

  1. Paula de Geus schreef:

    Hallo,
    Ik wil dit recept graag maken, ziet er heerlijk uit! Maar wat voor maat taart vorm gebruik je hiervoor? 20 of 24 cm doorsnede? Wil m braag net zo hoog hebben als op de foto, maar dan is het wel fijn om te weten wat voor doorsnede de vorm heeft!
    Bedankt alvast!
    Vr gr Paula

  2. Ria scholten schreef:

    Heel lekker met toevoeging van 2 eetlepels honing.

  3. Linda schreef:

    Kan je de kokosolie vervangen door zonnebloemolie? Moet namelijk opletten met verzadigde vetten en daar zit kokosolie vol van.

    1. Timo schreef:

      Hoi Linda,

      Je kan kokosolie vervangen voor zonnebloemolie. De structuur van de cake kan hierdoor
      wel veranderen maar de smaak blijft lekker.

      Groeten Timo

  4. Kyra schreef:

    Hi Timo, via deze weg wilde ik je laten weten dat ik ben begonnen met
    het koolhydraatarm weekmenu. Na 2 weken was ik al iets meer dan 4 kilo afgevallen.
    Mijn streefgewicht komt in zicht zodat ik er met de kerst goed bij zit lol :).
    Bedankt voor het delen van dit boek en een fijne avond! Groet Kyra

    1. timo schreef:

      Hi Kyra,

      Wat enorm goed zeg! Leuk dat je me dit even laat weten.
      Als je zo doorgaat komt het helemaal goed rond de kerst :).

      Jij ook een fijne avond!

      Groetjes Timo

  5. Meriam Wallinga schreef:

    Hallo, ik mag geen amandelmeel ivm allergie, kan ik ook boekweitmeel of spelt gebruiken? Groetjes Meriam

  6. arees schreef:

    ik heb de appeltaart gemaakt, maar krijg niet zo’n mooie gladde boven kant. wat kan ik daar een volgende keer aan doen? De smaak is goed.
    dank voor het recept. gr. Rees

  7. susanne schreef:

    Ik heb er muffins van gemaakt. Ik was voorzichtig met de appel geweest, was bang dat het te nat zou worden. Maar doe er wel genoeg in, anders worden ze een beetje droog. Ik heb er ook nog rozijnen bij gedaan.
    Ik heb ze andere mensen laten proeven. De een vond het wel gezond smaken (dan weet je wel genoeg), de ander, een echte zoetekauw, vond ze niet zoet genoeg. Ik, al afgekickt van de suiker, vond ze wel lekker en ben blij dat gezond smaken!

  8. Danielle schreef:

    Mag het ook met boekweitmeel?

  9. christa schreef:

    wat voor een noten worden er gebruik.

  10. Gerda schreef:

    Ik heb de cake nu driemaal gemaakt, 1e keer was hij perfect, maar de 2e en 3e keer druipt elke keer olie uit het bakblik, en is de cake vrij droog. Ik kluts de eieren goed met de kokosolie en daarna meng ik t goed met de noten en appel.
    Kan ik volgende keer ook zachte roomboter ipv olie gebruiken?

  11. Tetsie schreef:

    Heerlijk!! Zelf meel van amandels gemaakt en een beetje ahornsiroop toegevoegd.

  12. Ineke schreef:

    Onze zoon heeft een notenallergie, durf ook de amandelmeel niet te gebruiken. Heb je een alternatief hiervoor? Cocosmeel misschien, maar neemt dacht ik veel vocht op en zal de verhouding niet kloppen. Maar ben geen kenner 😛
    Groet en alvast bedankt.

    1. Timo schreef:

      Hoi Ineke, je zou Kokosmeel kunnen gebruiken. Ben benieuwd wat je van het recept vindt. Groetjes Timo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Volg BGreat op social media:

© 20016 - 2018 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies