koolhydraatarme cheesecake

Koolhydraatarme cheesecake met bosvruchten

Laatste update: 25 november, 2019 | 21 reacties

Een koolhydraatarme cheesecake mag natuurlijk niet ontbreken. Het perfecte toetje waar je zonder schuldgevoel van kunt genieten. Ik weet zeker dat dit cheesecake recept vaker op het menu staat!

Koolhydraatarme cheesecake

Een cheesecake is ideaal om je maaltijd mee af te ronden. Helaas bevat de variant bij de bakker of supermarkt veel suikers. Daarom deel ik een koolhydraatarme cheesecake recept met bosvruchten.

Ook zo dol op koolhydraatarme gerechten? Download gratis mijn koolhydraatarm weekmenu met boodschappenlijstje! Direct ontvangen >>

Doordat je verse ingrediënten gebruikt bevat dit recept belangrijke voedingstoffen die je lichaam dagelijks nodig heeft. Je kunt dus op een verantwoorde manier genieten van je eigengemaakte cheesecake :).

koolhydraatarme cheesecake

Koolhydraatarme cheesecake gezond?

Je weet nu dat een koolhydraatarme cheesecake veel minder suikers bevat. Doordat je dit recept combineert met bosbessen ontstaan er nog meer voordelen.

Zo bevatten bosbessen veel vitamine, mineralen en antioxidanten. Daarnaast verminderen bosbessen veroudering, helpen tegen een te hoge bloeddruk en verklein je de kans op hart- en vaatziekten.

Aanwezige vitamines in bosbessen zijn A, B1, B2, B6, B11 en C. De aanwezige aminozuren in bosbessen zijn calcium, magnesium, fosfor, zink, ijzer, koper en kalium.

De voedingswaarden

Uit dit recept haal je 8 porties. Hoeveel je er wilt delen is aan jezelf :). Per portie bevat deze koolhydraatarme cheesecake de volgende voedingswaarden:

  • 86 calorieen
  • 5 gram eiwitten
  • 2 gram koolhydraten
  • 7 gram vet

Wat heb je nodig?

  • 50 gram roomkaas
  • 250 gram ricotta
  • 2 eieren
  • 250 gram bevroren bosvruchten
  • verse munt blaadjes

Voor de bodem:

  • 80 gr roomboter
  • 45 gr Steviala kristal
  • 50 gr geraspte kokos
  • 35 gr kokosmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 ei

Hoe maak je koolhydraatarme cheesecake?

1. Allereerst split je de eieren. Alleen het eiwit (doorzichtige gedeelte) ga je gebruiken.
2. Mix de eiwitten een paar seconden in een kom.
3. Pak nu het vanillestokje en snij deze in de lengte open. Het binnenste haal je eruit.
4. Neem de ricotta, roomkaas, vanille met de eiwitten en meng deze goed door elkaar tot een gehele massa.
5. Pak 8 cupcakevormen erbij en vet deze lichtjes in met olie.
6. Vul de vormen 3 kwart en zet ze 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
7. Neem een pannetje en doe hier 3 eetlepels water in. Voeg ook de bosvruchten toe.
8. Laat de bosvruchten warm worden tot er saus ontstaat.
9. Pak de cheesecake uit de oven en laat ze circa 10 minuten afkoelen.
10. Doe nu de bosvruchten saus over de cheesecake met een muntblaadje.
11. Eet smakelijk!

Cheesecake bodem: 

  • Meng in een grote kom met een mixer alle boter en 40 gr Steviala kristal goed door elkaar.
  • Voeg de geraspte kokos, kokosmeel en bakpoeder toe en klop dit een paar minuten door elkaar.
  • Voeg dan 1 ei toe en meng alles nog eens goed door elkaar.
  • Zelf gebruik ik altijd bakpapier in de taartvorm.
  • Bekleed de bodem van de taartvorm met het deeg uit de kom.
  • Belangrijkste voor een stevige bodem! Bak de bodem 8 minuten in de voorverwarmde oven en laat dan in de koelkast afkoelen.

TIP: ”Wil je graag een koolhydraatarm dieet volgen? Maak dan gebruik van het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu! De recepten zijn eenvoudig en snel te bereiden. Daarnaast val je gemiddeld 2 kg per week af!” Bekijk hier het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu >>

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 3 januari, 2018

Auteur

Timo

21 reacties op "Koolhydraatarme cheesecake met bosvruchten"

  1. Yvette schreef:

    Hoi, leuke site en recepten heb je, volgens mij mis ik alleen bij dit recept hoe je de bodem maakt?

    1. Rkana schreef:

      Ja, dat mis ik ook. En het vanillestokje staat ook niet op de ingrediëntenlijst

    2. Ineke schreef:

      Ik mis dat ook Yvette, heb jij antwoord gehad? Leuk om hier te vermelden anders is t zo jammer van dit recept.

    3. Cindy schreef:

      Ik dacht exact hetzelfde. Jammer dat er nog niet gereageerd is.

      1. Timo schreef:

        Sorry, Cindy! Zie aanvulling.

        1. Yvette schreef:

          Is dit voor kleine vormpjes of normale cupcake vormen?

  2. N schreef:

    Waarvan word de bodem van gemaakt die staat niet bij het recept lijkt me wel lekker

  3. Timo schreef:

    Ah, Yvette! Ja dat is ook wel handig 😉 Ik heb het recept bijgewerkt en zet hem vooral even goed in de koelkast voor die smullende crispy bodem!

    1. C. schreef:

      Bak je de vulling op de bodem? Of apart van elkaar?

  4. Lotte Elens schreef:

    Waar koop je Steviala kristal? Kan ik evt iets anders ervoor gebruiken?

    1. Gemma Naus schreef:

      Bij iedere supermarkt er is nu nieuwe stevia Spenda zonder nasmaak Top

  5. Barbara schreef:

    Hallo Timo, ik wil de cupcake cheesecakes gaan maken.
    Alleen is het mij niet duidelijk hoe de bodem er nog in moet?
    Na de 11 stappen begin je over de bodem in een taartvorm? Terwijl daarvoor de cupcake vormpjes al gevuld zijn..? Zou je mij kunnen uitleggen hoe dit zit? Bedankt!

  6. Ineke schreef:

    Eerst de bodem dan de vulling maken neem ik aan?
    Staat nu in een andere volgorde?

  7. kirsten schreef:

    Waar kun je die steviala kristal halen in de supermarkt?

    En kun je dit vervangen door stevia??

    1. Timo schreef:

      Je mag het ook vervangen voor stevia :-). Groet Timo

  8. Kim schreef:

    Bak je de bodem en de cheesecake apart dan? Hoe werkt dat met cupcakevormpjes?

    1. Timo schreef:

      Klopt deze is apart gebakken maar ook na ook exact zo als het in de bereidingswijze staat.
      Groetjes Timo

  9. Vera schreef:

    Goedemorgen Timo,

    In het lijstje voor de cheesecake staat verse munt blaadjes, bedoel je hier misschien het vanille stokje of aroma mee ?

    Voor de bodem geef je een taartvorm en moet je deze apart bakken maar hoe voeg je de cheesecake eraan toe? Kan dit samen gevoegd worden en dan de baktijd van 25 min aan houden?

  10. Cindy schreef:

    Is de ricotta ook door iets anders te vervangen?

    1. Edje schreef:

      Moet die suiker er persé bij of is dat alleen voor de smaak?

      1. Rozemarijn schreef:

        Hallo Edje,

        De suiker helpt ook mee aan de structuur. Ik heb hem zelf nog niet zonder suiker gemaakt, maar je kan het altijd proberen 🙂

        Groetjes, Rozemarijn (Team BGreat)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Volg BGreat op social media:

© 2016 - 2021 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies