koolhydraatarme chips

De meest gezonde CHIPS maak je zo!

Wie is er nu niet dol op chips? Daarom is het hoog tijd om een recept te delen hoe je koolhydraatarme chips kunt maken. De smaak is echt super lekker en daarnaast zijn de chips ook nog eens verantwoord. Je kunt hier met een gerust hart een schaaltje van leeg eten!

Daarnaast past dit recept perfect in een koolhydraatarm dieet. Onderzoek toont zelfs aan dat een koolhydraatarm dieet het hart in een goede conditie houd. Met name wanneer de eiwit en vetten afkomstig zijn van gezonde voeding.

Koolhydraatarme chips

Je herkent het vast wel. Vanavond plan je een gezellige film avond in op de bank maar je wilt je niet vol proppen met ongezond voedsel.

In de supermarkt is het vaak een hele speurtocht naar gezonde snacks. De smaak is het vaak net niet en dat is zonde. Daarom kun je beter zelf koolhydraatarme chips klaarmaken.

Het is super leuk om te doen en je bent er niet veel tijd aan kwijt. Zorg er wel voor dat je genoeg chips maakt! Ze zijn namelijk op voordat je het weet :-).

Wil je graag een koolhydraatarm dieet volgen? Maak dan gebruik van mijn Koolhydraatarm 30 Dagen Menu! De recepten zijn eenvoudig en snel te bereiden! Daarnaast val je gemiddeld 2 kg per week af!” Bekijk hier het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu >>

Zijn chips gezond?

koolhydraatarme chips

De chips uit de supermarkt bevatten veel suikers en vetten. Deze zijn uiteraard niet gezond en zorgen ervoor dat onder andere je lichaamsgewicht toeneemt (2).

Nu maakt een klein bakje niet zo veel uit maar in de meeste gevallen lukt dat niet. Of je neemt een tweede bakje en in het ergste geval eet je de hele zak leeg.

Het recept dat ik vandaag met je deel bevat wel gezonde voedingsstoffen. Je gebruikt namelijk courgette en de oven. Er wordt dus geen frituur pan gebruikt.

Een ander voordeel is dat je allerlei kruiden kunt toevoegen. Hierdoor wordt de smaak nog lekkerder en blijft het recept verantwoord.

De voedingswaarden

Het recept is voor 4 personen en bevat 230 calorieën, 14 gram eiwitten en slecht 1 gram koolhydraten. Hier word je nu blij van toch :-).

Wat heb je nodig?

– 2 courgettes
– 2 eetlepels Parmezaanse kaas
– Kruiden naar smaak
– 2 eetlepels extra vierge olijfolie
– Klein beetje zout

Hoe maak je koolhydraatarme chips?

1. De oven verwarm je alvast voor op 120 graden Celsius.
2. De courgette snij je in dunne plakjes. Je kunt rondjes snijden of plakjes van 5 tot 7 cm lang.
3. Op beide kanten van de courgette doe je de olijfolie. Ook voeg je de kruiden eraan toe.
4. Doe een vel bakpapier op de bakplaat en leg de plakjes courgette erop.
5. Laat de oven 50 minuten zijn werk doen en klaar zijn je eigengemaakte chips!

Opzoek naar makkelijke en snelle koolhydraatarme recepten? Probeer dan ons gratis koolhydraatarm weekmenu met boodschappenlijstje! => Ontvang hier het weekmenu

Delen via Social Media wordt gewaardeerd!

21 oktober, 2019 - Geen reacties

Auteur

Timo

Categorie

Bijgerecht Recepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Volg BGreat op social media:

© 2016 - 2020 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies