Lekkere koolhydraatarme chocolade Koekjes
Laatste update: 11 juli, 2023 | 11 reacties
Koolhydraatarme chocolade koekjes zijn dé uitkomst wanneer je verantwoord wilt snoepen. De smaak is super lekker en je voelt je achteraf niet schuldig. Daarnaast heb je maar 5 ingrediënten nodig! Bekijk snel hoe je deze chocolade koekjes kunt maken.
TIP van Timo
Wil je graag tot wel 3 kg per week afvallen en weer energie voor twee? Gebruik dit =>
Koolhydraatarme chocolade koekjes
Chocolade en ik zijn één! Je kunt me er als het ware voor wakker maken. Tegenwoordig zijn er steeds meer repen chocolade verkrijgbaar met minder koolhydraten.
Koolhydraatarme koekjes is een ander verhaal. Dit is vrij lastig te vinden. Daarom is het hoog tijd om een recept te delen zodat je zelf kunt maken!
Zijn koolhydraatarme chocolade koekjes gezond?
Ze zijn in ieder geval een stuk gezonder dan de koekjes uit de winkel. Het recept dat ik vandaag met je deel bevat slechts 1 gram koolhydraten, per koekje.
Je gebruikt cacaopoeder en dat bied verschillende voordelen. Cacao is goed voor je bloeddruk en rijk aan antioxidanten. Ook bevat cacao koper en magnesium.
Je hebt vast wel eens gehoord dat chocolade (cacao) je gemoedstoestand verbeterd. Er wordt namelijk extra dopamine aangemaakt en dat geeft een positief gevoel.
De voedingswaarden
Het recept is goed voor 12 porties (koekjes). Per koekje kom je slechts 1 gram koolhydraten tegen. Je hoeft het dus niet bij 1 koekje te houden :-). De voedingswaarden per koekje zijn als volgt:
Calorieën per koekje: 160
Koolhydraten: 1 gram
Vetten: 9 gram
Eiwitten: 7 gram
Wat heb je nodig?
- 45 gram cacaopoeder
- 60 gram boter
- 60 gram roomkaas
- 2 eieren
- 35 gram zoetstof in kristalvorm
- 50 gram amandelmeel
Hoe maak je koolhydraatarme chocolade koekjes?
- Verwarm de oven alvast voor op 180 graden Celsius.
- Neem een kom en meng de boter, roomkaas, cacaopoeder, eieren en zoetstof door elkaar.
- Pak een bakplaat en leg hier een vel bakpapier op.
- Zorg dat alles een geheel is en kneed 12 ronde koekjes. Leg ze verspreid op de bakplaat.
- Doe de koekjes voor 10 – 12 minuten in de oven.
- Geniet ervan!
TIP van Timo
Wil je graag tot wel 3 kg per week afvallen en weer energie voor twee? Gebruik dit =>
Tips voor het maken van de koolhydraatarme chocolade koekjes
TIP 1: Lekker extra smaakje
Trek in koekjes met een lekker extra smaakje? Dan is het heerlijk om een theelepel of halve theelepel vanille extract toe te voegen aan het deeg voordat je er koekjes van maakt. Je kan ook een andere smaakstof gebruiken als je daar trek in hebt, maar ik vind zelf vanille erg goed bij deze koekjes passen.
TIP 2: Bewaren voor later
Je kan de koekjes gemakkelijk bewaren tot een later moment. Hiervoor doe je ze in een doosje dat je met een deksel kan afsluiten. Je kan ze 3 dagen buiten de koelkast bewaren of tot 5 dagen in de koelkast. Invriezen is helaas geen lekkere optie dus dat raad ik je niet aan. Uiteindelijk blijven ze het lekkerst om vers te eten natuurlijk 😉
TIP 3: Met fruit
Wat ook lekker is, is om een paar aardbeien in plakjes te snijden en deze bij de koekjes te serveren. De smaken aardbei en chocolade passen goed bij elkaar. Daarnaast krijg je dan toch stiekem wat vitamines binnen. Geniet ervan!
Bekijk ook:
Smeuïge gehaktschotel met groenten
Ik vind je koekjes heerlijk maar het deeg is bij mij vrij dun. Ik kan er absoluut geen balletjes van draaien maar ik moet hoopjes maken met een lepel.
De koekjes zijn dun en leerachtig en zien er zeker niet uit zoals op het plaatjem
Mist er iets in het recept?
Ik heb ze net gemaakt, maar zijn inderdaad niet echt koekjes. Heb lopen klooien met 2 theelepels om het op de plaat te krijgen en zijn heel glad en dun. Ik ga t nog eens een keer proberen met speltmeel erbij. De smaak is ook niet echt lekker moet ik eerlijk zeggen.
Helaas ging ik de reacties pas lezen toen mijn beslag heel dun bleef.
Ik heb nu wat psylliumvezels toegevoegd aan het beslag om het wat dikker te maken. Verder had ik niets kda in huis en vond het zonde van de ingrediënten om het beslag weg te gooien.
Het zit nu in de oven.. Ik ben benieuwd!
Hier net hetzelfde, dacht dat het aan mijn kookkunsten lag ;-).
Ze zijn lekker van smaak maar helemaal uitgelopen en plat.
Dit was mijn tweede en laatste poging. Jammer…
Bij mij is het beslag heb het gewoon in een platte schaal gegoten en het zit nu in de oven heb wel sukrin gold gebruikt i.p.v. andere zoetstof nu afwachten
Kan er ipv zoetstof ook honing ofzo gebruiken. Ik hou niet zo van zoetstof.
Ik heb ze net gemaakt maar dan met 1 ei had er niet meer zag ik te laat.
Maar ze zijn super gelukt met een klodder slagroom erop ?
Bij mij was het ook een nat deegje.
Ik heb er cocosmeel, cocsrasp en een theelepeltje wijnsteenbakpoeder door gedaan.
En toen is het goedgekomen.
Nog wel een beetje taai maar toch echt de smaak van een chocoladekoekje.
Beetje bitter door de steviapoeder, de volgende keer een andere proberen.
Nog wat meer uitproberen.
Vol verwachting deze heerlijk uitziende koeken gemaakt…. Maarrrrr moet er echt zoveel zoetstof in???
Door die 35 gram is dat het enige waar het naar smaakt… helaas niet te eten dus.
Als iemand een tip heeft voor welke hoeveelheid wel goed is, hoor ik het graag!
Hallo Denise,
Je kan eventueel ook iets minder zoetstof er doorheen doen, het is altijd even experimenteren 🙂 Welk merk heb je gebruikt? Sommigen zijn namelijk ook lekkerder dan anderen. Sukrin vind ik altijd een goede aanrader.
Groetjes, Rozemarijn (Team BGreat)
Koekje vandaag gemaakt en het beslag is iid wat dun ik heb er 2 eetlepels amandelmeel bij gedaan en Greensweet-stevia choco suiker, met mijn maat eetlepel bolletjes geschept en ze zijn niet knapperig maar smaken heerlijk naar een platte brownie, o ja nog een paar walnoten stukgehakt en er door gedaan??