koolhydraatarme chocolade cake

Een chocoladecake die arm is aan koolhydraten? Het bestaat écht!

Laatste update: 18 november, 2019 | 11 reacties

Wil je een koolhydraatarme chocoladecake maken? We gaan je niet vragen of je nog in sprookjes geloofd, want het kan dus echt! Met dit recept voor een chocoladecake die weinig koolhydraten bevat kun je ongestoord en zonder schuldgevoel toegeven aan jouw chocolade verslaving.

2 kg per week afvallen? Ontvang gratis mijn koolhydraatarm weekmenu! Direct ontvangen >>

Koolhydraatarme chocoladecake of brownies

Je hoeft niet perse een goede reden te hebben om zelf deze heerlijke cake te gaan maken. Natuurlijk heerlijk op een speciale gelegenheid, maar een chocoladecake die arm is aan koolhydraten mag je ook gewoon op een saaie maandag-middag eten.

Ook als je graag een klein beetje wil letten op wat je eet, hoef je je met dit recept voor een chocoladecake niet schuldig te voelen omdat er super weinig koolhydraten in zitten. Handig!

Past een koolhydraatarme chocoladecake wel in een bewust eetpatroon?

Ja, absoluut! Doordat het gewone meel wat in de traditionele chocoladecakes vervangen wordt door amandelmeel, is er van koolhydraten nauwelijks nog sprake. Natuurlijk hou je wel de heerlijke smaak van chocolade over.

Deze koolhydraatarme chocoladecake of brownies, mag je dus rustig als verantwoorde snack eten. Ook als je even wat kilo’s kwijt wil!

Waar normale chocoladecake vol zit met dikmakers zoals koolhydraten en suikers, is dat in dit recept niet zo. Op deze manier kun je zelf een verantwoorde chocoladecake bakken.

De goede eigenschappen van chocolade

koolhydraatarme chocoladecake

We weten allemaal dat we blij worden van chocolade, maar is dit omdat het zo lekker is of heeft het een andere reden? Beiden! Chocolade bevat endorfine en dat stofje maakt ons gelukkig. Ook heeft het een stress verminderende werking op ons lichaam.

Pure chocolade houdt tevens ons goede cholesterol op peil, en zorgt ervoor dat de bloeddruk laag blijft. Er zijn dus behoorlijk wat goede redenen om pure chocolade te eten, dus laten we snel aan de slag gaan met dit recept voor koolhydraatarme chocoladecake.

De voedingswaarden

Dit koolhydraatarme chocoladecake of brownies recept heeft de onderstaande voedingswaarden. Je kunt hem in zijn geheel maken als cake, maar ook als brownie. De voedingswaarden van een plak koolhydraatarme chocoladecake of brownie komt overeen. Wij kozen voor brownies en de voedingswaarde is gebaseerd op 1 stuk.

Calorieën: 172
Vetten: 16,0
Koolhydraten: 5,0
Eiwitten: 4,0

Wat heb je nodig?

115 gram pure chocolade (ongezoet natuurlijk)
85 gram amandelmeel
35 gram Steviala kristal
3 eieren
4 eetlepels boter
230 gram roomkaas
1 theelepel vanille (of vers schraapsel van 1 vanillestokje)
1 theelepel bakpoeder

Hoe maak je een koolhydraatarme chocoladecake of brownies?

1. Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
2. Pak een grote kom en klop hierin de roomkaas en de boter tot een gladde substantie.
3. Voeg hierna de Steviala kristal en de 3 eieren toe, en mix het geheel nog even lekker door elkaar. Dit mag met een garde of een keukenmachine.
4. Voeg nu de ongezoete en pure chocolade, (Je kunt dit het beste even au-bain marie verwarmen in een pannetje), het bakpoeder en amandelmeel toe aan het beslag.
5. Klop het beslag goed door elkaar en voeg dan pas de vanille toe.
6. Verspreid het beslag voor de brownies op een ingevette bakplaat van ongeveer 20×20 cm, of giet het beslag in een cakevorm als je een koolhydraatarme cake wil maken.
7. Bak de cake of de brownies in ongeveer 20-25 gaar en laat het baksel even afkoelen. Snijd de brownies in 16 mooie porties, of snijd de cake in plakken. Genieten!

Afvallen dankzij het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu

Wil je graag meer gezonde koolhydraatarme recepten, dan raad ik je het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu aan. Dit programma bevat 30 complete dagmenu’s met ontbijt, lunch, avondeten en tussendoortjes. De Recepten zijn eenvoudig en snel te bereiden.

Het voordeel van het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu is dat je anders gaat eten en niet minder! Geen honger lijden dus!!

Daarnaast kun je het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu met 100% afslank garantie gebruiken. Val je namelijk niet af, krijg je gewoon je geld terug.   Open hier het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu >>>

Heb je nog vragen over het recept of het dieet programma dat ik met je deel, laat dan onderaan in dit artikel een reactie achter. Ook lees je hier vragen en ervaringen van anderen.

koolhydraatarme chocoladecake

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 3 juli, 2018

Auteur

Timo

11 reacties op "Een chocoladecake die arm is aan koolhydraten? Het bestaat écht!"

  1. MIMI schreef:

    WAT BEDOEL JE MET ROOMKAAS IN HET CHOCOLADECAKE RECEPT

  2. Ellen schreef:

    Ik neem dan altijd monchou

  3. Yvonne schreef:

    Kan je de steviala ook weglaten ?

    1. Timo schreef:

      Hoi Yvonne,

      Dat is geen probleem. De smaak is dan iets minder zoet :-).
      Fijne dag! Groeten Timo

  4. Rina schreef:

    Hoe krijg je dat mooie laagje chocolade op de cake.
    En is die ook mee gerekend inde calorieën opgave

  5. Alda Boudewijn schreef:

    ik ga hem zeker maken .. maar zit er nu chocolade glazuur boven op? vriendelijke groet Alda

  6. Mieke schreef:

    @ mimi ik heb m gemaakt met mascarpone, voor mijn zus die net begonnen is met kha.
    Ze hebben ervan gesmuld. Vooral met de kha slagroom 😉dus bedankt Timo voor het delen van dit lekkere recept🖒

  7. Wil Kragt schreef:

    Lees nergens wat je boven op de coke voor laagje zit !
    En denk juist dat zonder dat laagje gewoon plakje cake is

    1. Lotte schreef:

      De ganach kan je maken door 2 eenheden chocolade met 1 eenheid slagroom te maken bijvoorbeeld; 200 gram pure chocolade met 100 gram ongezoete slagroom. Smelten in een pannetje, van het vuur, slagroom erdoor roeren en over de afgekoelde cake gieten!

  8. Hennie schreef:

    Goedemorgen,

    Kan steviala vervangen worden door kokosbloesemsuiker en hoeveel heb je daarvan nodig?

    Vriendelijke groet,
    Hennie

    1. Rozemarijn schreef:

      Hallo Hennie,

      Je kan steviala inderdaad vervangen door kokosbloesemsuiker. Je gebruikt hiervoor dezelfde hoeveelheid.
      Let hierbij wel op dat het recept dan meer koolhydraten bevat.

      Groetjes, Rozemarijn (Team BGreat)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


© 2016 - 2023 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies