Zo maak je koolhydraatarme cupcakes
Laatste update: 10 november, 2024 | 8 reacties
Ja, het is echt mogelijk: koolhydraatarme cupcakes bestaan! Geniet van deze heerlijke traktatie zonder je zorgen te maken over je koolhydraatinname. Met slechts 2 gram koolhydraten per cupcake is dit recept perfect voor iedereen die bewust met koolhydraten omgaat. Haal de bakspullen erbij en geniet van deze heerlijke, gezonde cupcakes!
Probeer ons Koolhydraatarm 30 Dagen Menu en ervaar snelle resultaten met heerlijke, voedzame gerechten. Doe mee met duizenden tevreden deelnemers en start vandaag nog!
Begin Nu met het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu
Ingrediënten
Voor 4 cupcakes heb je het volgende nodig:
- 250 gram verse aardbeien
- 2 eetlepels boter
- 30 gram amandelmeel
- 1 eetlepel kokosmeel
- Zoetstof (bijv. Steviala) naar smaak
- Snufje zout
- 120 ml slagroom
- 1/2 theelepel vanille-aroma
- 1 ei (maat M)
- 1/2 theelepel bakpoeder
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Smelt de boter in een pannetje en giet deze vervolgens in een middelgrote kom.
- Pureer 200 gram van de aardbeien en voeg deze samen met het kokosmeel, amandelmeel, ei, zoetstof, bakpoeder, zout en vanille-aroma toe aan de kom met gesmolten boter. Roer het geheel goed door met een garde.
- Verdeel het beslag gelijkmatig over vier cupcakevormpjes en plaats deze in de oven. Bak de cupcakes gedurende 20 minuten op 190 graden Celsius.
- Pureer de resterende 50 gram aardbeien en zet deze apart. Klop in een grote kom de slagroom stijf met een mixer.
- Voeg een beetje zoetstof toe aan de gepureerde aardbeien en meng dit voorzichtig door de slagroom. Doe de aardbeienroom in een spuitzak en plaats deze in de koelkast tot de cupcakes zijn afgekoeld.
- Haal de cupcakes na 20 minuten uit de oven en laat ze ongeveer 12 minuten afkoelen. Spuit vervolgens een toef van de aardbeienroom bovenop elke cupcake en garneer met een schijfje verse aardbei. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
Dit recept maakt vier cupcakes. De voedingswaarden per cupcake zijn als volgt:
- Calorieën: 185
- Koolhydraten: 2 gram
- Eiwitten: 2 gram
- Vetten: 16 gram
TIP van Timo
Profiteer tijdelijk van Timo’s gratis koolhydraatarme weekmenu, compleet met boodschappenlijst! Zo maak je het jezelf nóg makkelijker om gezonde keuzes te maken. Klik hier om deze aan te vragen
Bereik je Droomfiguur met het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu! Doe mee met duizenden tevreden deelnemers en begin vandaag nog!
Ons Koolhydraatarm 30 Dagen Menu biedt:
✅ Snel resultaat: Verlies gewicht binnen 30 dagen
✅ Verrukkelijke maaltijden: Vaarwel crashdiëten, hallo gezonde levensstijl!
✅ Makkelijk en betaalbaar: Geen ingewikkelde recepten of dure ingrediënten
Start Nu met het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu
Waarom zo heet bakken? Ik bak cupcakes op 160 graden 20 minuten.
kun je de aardbei vervangen door bananaan?
Dat kan ook Henja :-).
Groetjes Timo
Hoi Timo als ik dit recept zou willen maken voor een springvorm 20cm Lijkt me ook super lekker zou ik dan alles x 3 moeten doen denk je? Graag jou advies
Groetjes Jolanda
Bij verreweg?
Kan zeker, net als bananencake, echter dan is het geen low carb meer… maar wel lekker.
Vond de cupcakes aan de binnenkant te nat? Heb je een tip voor mij?
Hallo Lida,
Wat jammer dat ze te nat zijn! Misschien helpt het om 100 ml slagroom te gebruiken in plaats van 120 ml. Een beetje minder aardbeien kan ook geen kwaad, ze kunnen namelijk erg veel vocht bevatten. Het vocht in de aardbeien verschilt helaas per keer, waardoor zij een erg onvoorspelbaar ingrediënt zijn. Door de puree al roerend toe te voegen kan je ook makkelijker zien of het beslag te nat wordt of niet. De rest van de puree kan je dan laten staan of los opeten.
Groetjes, Rozemarijn (Team BGreat)