Koolhydraatarme Goulash – Een Smaakvol Afslank Recept!
Laatste update: 21 oktober, 2022 | 1 reactie
Het is tijd voor een lekker Hongaars recept. Deze koolhydraatarme goulash maak je eenvoudig klaar. Je gebruikt verse ingrediënten waardoor je een hoop belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgt. Hier word je blij van 🙂
TIP van Timo
Ik heb weekmenu’s ontwikkeld waarmee je iedere week tot wel 3 kg verliest. Hier staan ze voor je klaar
Koolhydraatarme Goulash
Vooral tijdens de winterdagen is goulash ideaal. Het vult goed en je kunt er een grote pan van klaarmaken. Meestal maak ik dit recept door de weeks en zorg ik voor voldoende goulash.
Zo kan ik de dag erna nog een keer genieten. Deze koolhydraatarme goulash bevat een hoop gezonde voedingsstoffen. Daar vertel ik je graag meer over!
Is goulash gezond?
De ingrediënten uit dit recept zijn eiwitrijk en bevatten verschillende vitamine en mineralen. Dagelijks heb je deze voedingsstoffen nodig.
Aanwezige vitamines in dit recept zijn: A, B1, B2, B6, B11, B12, E, D en C. De aanwezige aminozuren zijn zink, magnesium, calcium, fosfor, ijzer en kalium.
Vooral tijdens de koude en natte dagen hebben we een sterke weerstand nodig. Door gevarieerd en gezond voedsel bouw je de perfecte bescherming. Deze koolhydraatarme goulash is hiervoor geschikt!
De voedingswaarden
Het recept is voor 2 personen. Je kunt uiteraard eenvoudig de ingrediënten verdubbelen. Per portie zitten er de volgende voedingswaarden in:
Aantal porties: 2
Calorieën per portie: 365
Koolhydraten: 8 gram
Vetten: 20 gram
Eiwitten: 38 gram
Wat heb je nodig?
- 300 gram runderlappen
- 1 rode paprika
- Eén rode ui, fijngesneden
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 50 gram champignons, in plakjes
- 2 teentjes knoflook
- 1/4 tl chilipoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 250 ml runderbouillon
Hoe maak je koolhydraatarme goulash?
- Snij de paprika, ui, champignons en knoflook in stukjes. Neem een bord en bestrooi deze met paprikapoeder, chilipoeder en een snufje zout.
- Leg de runderlappen op het bord met kruiden en doe vervolgens dezelfde kruiden van stap 1, over de runderlappen.
- Neem een grote pan met een klein beetje boter en doe hier de ui met knoflook in. Voeg de tomatenpuree toe met chilipoeder en paprikapoeder.
- Doe nu het vlees in de pan met de gesneden paprika en champignons. Daarna doe je de 250 ml runderbouillon erin en breng dit aan de kook.
- Doe de deksel op de pan en laat het vlees minimaal 2 uur stoven op laag vuur. Tussendoor hou je het in de gaten en roer de goulash door. Je kunt er af en toe extra water aan toevoegen.
- Serveer de goulash met een salade en geniet ervan!
TIP van Timo:
Wil je graag 10-12 kilo buikvet verliezen binnen 30 dagen? Gebruik dit >>
Tips voor het maken van de koolhydraatarme goulash
TIP 1: Andere paprika’s
Om meer kleur aan je maaltijd te geven, kan je er ook voor kiezen om andere gekleurde paprika’s toe te voegen aan de maaltijd. Je krijgt dan iets meer koolhydraten binnen, maar ook een stuk meer vitamines en mineralen.
TIP 2: Serveertip
Het is ook erg lekker om de goulash met een knolselderij puree te serveren of juist met wat bloemkoolrijst. Deze bijgerechten bevatten daarbij ook extra smaak en extra vitamines.
TIP 3: Bewaren voor later
Je kan de maaltijd in principe makkelijk bewaren voor later. Doe de goulash in een apart bakje en zet deze maximaal 3 dagen in de koelkast of vries deze in voor maximaal 3 maanden. Laat het daarna ontdooien en geniet ervan!
Vandaag de ingrediënten in huis halen om goulash te maken. Heb ook het 50 dagen programma besteld. Ben heel benieuwd hoeveel ik de komende tijd ga afvallen. Heb er zin in!