Zo maak je de lekkerste hazelnootpasta
Laatste update: 2 februari, 2021 | Geen reacties
Bijna iedereen die ik ken is dol op hazelnootpasta. Ikzelf ben er ook dol op, maar ik loop tegen twee problemen aan: de meeste hazelnootpasta is niet koolhydraatarm, de meeste soorten hazelnootpasta bevatten melkproducten. Daar heb ik echter een goede oplossing voor: we maken het gewoon zelf! Doordat deze koolydraatarme hazelnootpasta zelfgemaakt is, is hij nog lekkerder! Probeer het ook!
- Bijgerecht
- Bereidingstijd: 25 minuten
- Aantal porties: 16
- Koolhydraten per portie: 3 gram
TIP van Timo:
Wil je graag 3kg per week afvallen en weer energie voor twee? Gebruik dit >>
Ingrediënten
- 260 gram rauwe hazelnoten (ongebrand en ongezouten)
- 3 el zoetstof naar keuze
- 2 el cacaopoeder
Bereidingswijze koolhydraatarme hazelnootpasta
- Allereerst verwarm je de oven voor op 180 graden waarna je de hazelnoten op een bakplaat met bakpapier neerlegt.
- Wanneer de oven warm genoeg is, toast je de hazelnoten voor zo’n 15 tot 20 minuten tot ze goudbruin kleuren.
- Vervolgens laat je de hazelnoten helemaal afkoelen en wikkel je ze in een theedoek. Door ze samen te rollen, laten de vellen los. Wanneer de hazelnoten geen velletjes hebben, mag je deze stap overslaan.
- Daarna is het tijd om de hazelnoten in een keukenmachine te doen. Vermaal ze totdat het op een meel begint te lijken en voeg dan de zoetstof en cacaopoeder toe. Vermaal vervolgens alle ingrediënten samen totdat het op een pasta begint te lijken.
- Ten slotte doe je de pasta in een glazen pot en kan je het tot ongeveer 2 weken in de koelkast bewaren.
De voedingswaarden
Aantal porties: 16
Calorieën per portie: 98
Koolhydraten: 3 gram
Vetten: 9 gram
Eiwitten: 2 gram
Trek in nog meer zelfgemaakte lekkernijen? Probeer dit eens uit!