Koolhydraatarme kip curry op Afrikaanse Wijze!
Laatste update: 26 oktober, 2022 | 11 reacties
Koolhydraatarme kip curry maken? Dit recept is op Afrikaanse wijze en smaakt ontzettend lekker. Door het gebruik van verschillende kruiden is het een sensatie voor je smaakpapillen! Bekijk snel welke ingrediënten je nodig hebt.
TIP van Timo:
Effectief en snel afvallen? Meld je dan direct aan voor deze heerlijke weekmenu’s! > Direct ontvangen
Koolhydraatarme Kip Curry
Regelmatig maak ik gerechten uit de Afrikaanse keuken. Je kunt namelijk een hoop ingrediënten met elkaar combineren. Hierdoor ontstaat er veel smaak waardoor je geniet van het eten dat je hebt gemaakt.
Voor dit koolhydraatarme kip curry recept gebruiken we uiteraard kip maar je kunt ook garnalen of krab gebruiken. Daarnaast bevat deze Afrikaanse maaltijd een hoop gezonde voedingsstoffen. Welke dat zijn lees je hieronder.
Is koolhydraatarme Kip curry gezond?
Bij dit recept komen geen pakjes en zakjes aanbod. Hier zit namelijk te veel suiker en zout in verwerkt. Dit recept is koolhydraatarm en dat betekend dat het suikergehalte minimaal is.
De kruiden en groente bevatten veel vitamine en mineralen. De vitamines in dit recept zijn A, B1, B2, B6, B12, E en C. Ook zitten er alle mineralen in namelijk fosfor, zink, magnesium, calcium, natrium, ijzer en koper.
Het recept bestaat uit 47 gram eiwitten en dat is ideaal voor het behoud en herstel van je spieren. Zoals je kunt zien bevat deze koolhydraatarme kip curry een hoop ingrediënten waar je lichaam blij van wordt :-).
De voedingswaarden
Het recept is voor 4 personen en duurt ongeveer tussen de 50 en 60 minuten. Je hebt dan een heerlijk gerecht klaar gemaakt waar je absoluut van zult smullen. De voedingswaarden zijn per portie:
- Aantal calorieën: 538
- Eiwitten: 47 gram
- Koolhydraten: 9 gram
- Vetten: 30 gram
Wat heb je nodig?
- 1 kilo kipfilet (gesneden) of lekkere drumsticks
- 400 ml gepelde tomaten uit blik
- 1 rode chilipeper
- 1 stukje gember
- 300 ml ongezoete kokosmelk
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 2 theelepels masala
- 1 laurierblad
- 2 theelepels kerriepoeder
- Sap van 1 citroen
- Snufje chilipoeder
- 2 eetlepels olijfolie
Hoe maak je koolhydraatarme kip curry?
- Snij de gember, knoflook, chilipeper en ui in stukjes en doe ze in een grote koekenpan met olijfolie.
- Voeg daarna de kipfilet toe en laat dit ongeveer 7 tot 10 minuten bakken.
- Daarna doe je de kerriepoeder, tomaten, masala, chilipoeder en laurierblad erbij.
- Laat dit 10 minuten koken.
- Zet na 10 minuten het vuur lager en voeg gedurende 10 minuten de kokosmelk toe.
- Roer alle inhoud goed door elkaar.
- Als laatste doe je voor het serveren het citroensap eroverheen. Eet smakelijk
- Je kunt dit recept combineren met koolhydraatarme nasi >>
- Eet smakelijk!
TIP van Timo:
Effectief en snel afvallen? Meld je dan direct aan voor deze heerlijke weekmenu’s! > Direct ontvangen
Tips voor het maken van de koolhydraatarme kip curry
TIP 1: Andere melk
Ben je geen fan van kokos? Dan kan je de kokosmelk ook vervangen door barista sojamelk of een goede volle melk. Het gaat erom dat de melk ook wat vetten bevat, dus hoe vetter de melk, hoe beter!
TIP 2: Gedroogde kruiden
Heb je geen verse gember of chilipeper bij de hand? Dan kan je natuurlijk ook gewoon wat gemberpoeder en chilivlokken gebruiken. Vers is het lekkerst, maar het is ook hartstikke lekker om gewoon gedroogde kruiden te gebruiken wanneer die makkelijker te verkrijgen zijn.
TIP 3: Serveertip
Serveer de curry met wat lekkere bloemkoolrijst of een puree van knolselderij om het recept koolhydraatarm te houden. Wil je het echt op z’n Afrikaans en zijn koolhydraten niet zo’n probleem? Dan raad ik je aan om lekker wat fufu erbij te maken dat je kan dippen in de curry. Eet smakelijk!
poehee… 250 gram kipfilet per persoon? Dat vind ik best veel. Ik ga normaal uit van de helft!
Lijkt me wel een heerlijk recept, ik ga het uitproberen!
Hoi Marinka,
Je kunt gerust minder kipfilet gebruiken. Dat is geen probleem.
Het recept is heerlijk ben benieuwd wat je ervan vind.
Fijn weekend!
Alweer een lekker recept Timo! Uit een eerder recept heb ik het koolhydraatarm 50 dagen programma aangeschaft. Ben inmiddels 9 kilo afgevallen. Super blij mee!! Blijf zo door gaan met het delen van lekkere recepten :).
Wat bedoel je met masala? Droge kruiden? De pasta? Tandoori masala? Garam masala? Surinaamse masala? Chaat masala? Welke kan ik het beste in huis halen? Ik hoor t graag!
Masala droge kruiden/poeder wordt er bedoeld 🙂
Gr Timo
Recept staat al tijdje ,maar het komt in me op,moet er geen zout en peper bij?
Hoi Marry, dat mag je er zeker nog aan toevoegen. Ik doe het meestal zonder zout. De overige kruiden
zorgen namelijk voor heel veel smaak :-).
Welke masalakruidrn gebruik je hiervoor. De Indiase of de Surinaamse. Er zit een verschil van smaak in.
Hallo Alice,
Ik gebruik de Indiase masala! Al denk ik dat de Surinaamse ook erg lekker zal zijn.
Groetjes, Rozemarijn (Team BGreat)
Net gemaakt voor vanavond. Ik heb wel voor 4 personen alles gehalveerd en de nasi (broccoli) erbij gemaakt.
Geloof mij, zelfs de pan uitlikken is al een feestje!
Dank je wel voor dit recept ?
Vandaag gemaakt…ohh de geur alleen al…heerlijk…ik had wat extra groentes toegevoegd zoals paprika’s en een bloemkool in roosjes ..top recept. Ben zowiezo fan van je recepten…thanxx.. groetjes heidi