koolhydraatarme kroket

De lekkerste koolhydraatarme kroket | Speciaal voor Nationale krokettendag!

Laatste update: 9 oktober, 2023 | Geen reacties

9 oktober is Nationale krokettendag en dat moeten we vieren! Kroketten zijn echt een Hollandse lekkernij en ik ben van mening dat je deze dus ook prima koolhydraatarm kan maken. Daarom heb ik vandaag een koolhydraatarme kroket recept zodat je zorgeloos mee kan doen met deze feestelijke dag 😉 Eet smakelijk alvast!

TIP: Wil je graag tot wel 3 kg per week afvallen en weer energie voor twee? Gebruik dit =>

Wat heb je nodig voor de koolhydraatarme kroket?

Voor de ragout*:

  • 200 gram runderlappen/stooflappen
  • 3 blaadjes gelatine
  • 1 eidooier
  • 250 ml runderbouillon of groentebouillon
  • 40 gram roomboter ongezouten
  • 50 gram bloem
  • 1/2 tl mosterd
  • 1/2 el sojasaus
  • Wat gedroogde peterselie
  • 25 ml kokosroom (volvet)

Voor de kroketten:

*: Je kan er ook voor kiezen om deze kippenragout te gebruiken van deze website, of om Jumbo ragout uit blik te gebruiken. De laatste optie bevat echter wel meer koolhydraten. 

De bereidingswijze

  1. Allereerst kook je de stooflappen tot ze uit elkaar beginnen te vallen of je snijdt ze in hele kleine stukjes. Doe dit vooraf aan het maken van de kroketten.
  2. Daarna doe je de gelatine blaadjes in koud water om te weken.
  3. Intussen verhit je de roomboter in een pannetje en doe je hier de bloem bij. Blijf goed roeren tot je een soort pasta krijgt.
  4. Voeg dan, al roerend, de bouillon en kokosroom toe en breng het langzaam aan de kook. Laat het dan even pruttelen tot het mooi dik begint te worden.
  5. Voeg daarna de eidooier, sojasaus, mosterd, peterselie en gelatine toe en roer alles door elkaar. Op het einde voeg je ook de stukjes vlees toe en roer je alles samen tot een dik geheel. Laat het dan even afkoelen.
  6. Maak 3 diepe borden klaar. In één bord doe je de Parmezaanse kaas met een klein beetje amandelmeel, in het tweede bord doe je de eiwitten en in het 3e bord doe je alleen amandelmeel of koolhydraatarm paneermeel.
  7. Rol met je handen de kroketten in de juiste vorm en rol deze dan eerst door het eerste bord, daarna door de eiwitten en dan door het derde bord tot je een knapperige laag om de kroket hebt. Leg deze dan apart tot je de rest hebt gedaan.
  8. Verhit olie in een frituurpan en bak de kroketten hierin tot ze gaar zijn. Je kan ze eventueel ook in de airfryer doen voor 6 tot 10 minuten op 200 graden (afhankelijk van de grootte van de kroket).
  9. Serveer met mosterd, mayo of op een koolhydraatarme boterham. Geniet ervan!

De voedingswaarden van de koolhydraatarme kroket

Aantal porties: 7 kroketten
Calorieën per kroket: 201
Koolhydraten: 5 gram
Vetten: 11 gram
Eiwitten: 21 gram

TIP: Wil je graag tot wel 3 kg per week afvallen en weer energie voor twee? Gebruik dit =>

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 9 oktober, 2023

Auteur

Rozemarijn

Categorie

Bijgerecht Recepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2023 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies