koolhydraatarme ovenschotel met gehakt

Ovenschotel met gehakt en bloemkool

Laatste update: 16 december, 2019 | Geen reacties

Het is weer tijd voor een heerlijke koolhydraatarme ovenschotel met gehakt. Makkelijk en snel klaar!

TIP: ”Wil je een koolhydraatarm dieet volgen? Maak dan gebruik van het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu! De recepten zijn makkelijk en snel te bereiden! Daarnaast val je gemiddeld 2 kg per week af!”.  Bekijk hier het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu >>

Koolhydraatarme ovenschotel met gehakt

Als ik ergens dol op ben zijn het wel ovenschotels. Ik weet zeker dat jij dit recept enorm gaat waarderen want de smaak is verrukkelijk. Met onderstaande ingrediënten in huis ben je er helemaal klaar voor.

Wat heb je nodig?

  • 2 teentjes knoflook
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 courgette
  • 2 stengels lente ui
  • snufje chilipoeder
  • verste basilicum
  • 1 ui
  • 400 gram bloemkool
  • potje (350 gr) tomatensaus (classic)
  • snufje zout
  • 2 el olijfolie
  • 130 gr geraspte kaas

koolhydraatarme ovenschotel met gehakt

Zo maak je het

1. Verwarm de oven alvast voor op 200 graden. De ovenschaal die je kunt gebruiken is het beste met een maat van 21×21 centimeter. Vet deze in met olijfolie.

2. Snijd de gewassen bloemkool door de helft en snijd roosjes. Ook de courgette snijd je in stukjes (je mag een halve courgette gebruiken). Pak een kom erbij en doe hier de roosjes bloemkool en courgette in met olijfolie, chilipoeder en zout. Meng de roosjes en courgette met de inhoud van het kommetje zodat de olijfolie en kruiden verspreid zijn.

3. Leg de roosjes en de courgette in de ovenschotel en bak ze 20 minuten in de oven. Ondertussen snijd je ui en knoflook in kleine stukjes.

4. Pak de hapjespan erbij en voeg 2 el olijfolie toe. Voeg de ui toe, daarna de knoflook en het gehakt. Bak dit 10 minuten.

5. Doe nu de tomatensaus en basilicum erbij en pak de inhoud van de pan 2 minuten tot de saus volledig is opgewarmd. De ovenschotel haal je uit de oven en je giet het gehaktmengsel uit de pan over de bloemkool.

5. De geraspte kaas verspreid over de schotel heen en daarna zet je ovenschotel 10 minuten terug. Houd tussendoor de ovenschotel in de gaten. Zodra de kaas goudbruin wordt is de ovenschotel klaar.

6. De lente uit snijd je tot slot in stukjes en hiermee garneer je de ovenschotel. Eet smakelijk!

De voedingswaarden

Deze koolhydraatarme ovenschotel met gehakt is voor 4 personen. De voedingswaarden zijn per portie en zien er als volgt uit:

calorieën: 341
koolhydraten: 9 gram
eiwitten: 30 gram
vetten: 21 gram

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld

Ik ben dol op weekmenu’s! Het bespaart mij een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten. Daarnaast houd een weekmenu mijn gewicht gezond en heb ik dagelijks voldoende energie. Download hieronder mijn laatst geschreven weekmenu en geniet van de recepten!

Direct ontvangen

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 19 december, 2018

Auteur

Timo

Categorie

Avondeten Recepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Volg BGreat op social media:

© 2016 - 2020 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies