koolhydraatarme ovenschotel met spinazie

De lekkerste ovenschotel met spinazie en kip

Laatste update: 9 november, 2023 | 168 reacties

Maak jij vandaag deze koolhydraatarme ovenschotel met spinazie? Ik heb er in ieder geval van genoten! Voor de tijd van het jaar is deze ovenschotel ideaal! Dagelijks deel ik lekkere en makkelijke recepten die gebaseerd zijn op een koolhydraatarm leefstijl.

TIP van Timo
Wil je makkelijk en snel tot wel 3 kg per week afvallen? Gebruik dit >

Is dit recept gezond?

De hoofdingrediënten in deze ovenschotel zijn spinazie, kip en champignons. Deze combinatie zorgt ervoor dat je enorm veel vitamines, mineralen en eiwitten binnenkrijgt.

Zo bevat spinazie een hoog ijzergehalte. IJzer is belangrijk voor je immuunsysteem en levert energie. De laatste onderzoeken naar deze supergroente wijzen zelfs uit, dat spinazie de kans op kanker verkleint (1)!

De antioxidanten in spinazie gaan aderverkalking tegen en ook de gifstoffen in je lichaam worden sneller afgevoerd. Spinazie bevat de volgende vitamines: A, B1, B2, B6, B11, C en E. De aanwezige mineralen in spinazie zijn calcium, natrium, zink, fosfor, kalium, ijzer, magnesium en koper.

Daarnaast heeft je lichaam dagelijks eiwitten nodig. Doordat je kipfilet gebruikt bevat dit recept maar liefst 40 gram eiwitten per portie!

Ingrediënten:

  • 500 gram kipfilet (gesneden)
  • 200 gram bevroren spinazie
  • 400 gram champignons
  • 125 gram roomkaas
  • 70 ml kippenbouillon
  • 100 gram geraspte mozzarella
  • 60 ml kokosolie
  • Een snufje chilipoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 2 teentjes knoflook, geperst

Bereidingswijze van de koolhydraatarme ovenschotel met spinazie

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Ondertussen snij je de kipfilet in dunne reepjes en bak je deze alvast voor (gebruik hiervoor een deel van de kokosolie). Neem een ovenschaal en vet deze in met 1 à 2 geperste knoflookteentjes en de overige kokosolie. Daarna leg je de kip op de bodem van de ovenschaal.
  2. Laat de spinazie volledig ontdooien en druk dan het overtollige vocht eruit boven een gootsteen. Zo voorkom je dat de maaltijd heel waterig wordt. Je kan ook verse spinazie gebruiken. Gebruik dan 400 gram en blancheer deze kort. Ook na het blancheren is het belangrijk om overtollig vocht weg te laten lopen.
  3. Doe daarna de spinazie boven op de kip in de ovenschaal. De champignons snij je in plakjes en deze voeg je er ook aan toe. De roomkaas doe je in een kom en hier voeg je de olijfolie, kippenbouillon, chilipoeder en knoflookpoeder aan toe. Je kunt er ook een klein snufje zout nog aan toevoegen. Meng alles goed door elkaar.
  4. Giet het mengsel over de ingrediënten die je in de ovenschaal hebt gedaan en doe er een vel aluminiumfolie overheen. Zet nu de ovenschaal in de oven en laat deze 20 minuten bakken. Haal daarna de ovenschotel uit de oven en verwijder het aluminiumfolie.
  5. Neem de geraspte mozzarella erbij en doe deze over de ovenschotel. Zet de ovenschotel daarna zonder aluminiumfolie in de oven en laat het 10 minuten bakken. Haal de ovenschotel uit de oven en je koolhydraatarme ovenschotel met spinazie is klaar. Eet smakelijk!

TIP van Timo
Wil je makkelijk en snel tot wel 3 kg per week afvallen? Gebruik dit >

De voedingswaarden

Deze koolhydraatarme ovenschotel met spinazie is voor 4-6 personen en bevat de volgende voedingswaarde per portie:

Aantal calorieën: 595
Koolhydraten: 8 gram
Eiwitten: 54 gram
Vetten: 38 gram

Tips voor het maken van de koolhydraatarme ovenschotel met spinazie

TIP 1: Vooraf groenten bakken
Het is erg lekker om van tevoren alvast de groenten kort te bakken. Dan slinken de champignons en kan je het overtollige vocht makkelijk weg laten lopen. Ook is het lekker om de groenten dan eventueel bij te kruiden.

TIP 2: Extra groenten
Deze maaltijd is ook heel lekker wanneer je er extra groenten aan toevoegt. Denk hierbij aan broccoli, bloemkool, asperges of courgette. Natuurlijk kan je er altijd groenten naar keus aan toevoegen.

TIP 3: Bewaren voor later
Je kan deze maaltijd makkelijk bewaren voor een later moment. Je kan de schotel bijvoorbeeld tot wel 3 dagen in de koelkast bewaren in een afgesloten bakje. Ook is het mogelijk om deze in te vriezen en voor maximaal 3 maanden in de vriezer te houden.

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 17 februari, 2023

Auteur

Timo

168 reacties op "De lekkerste ovenschotel met spinazie en kip"

  1. K.. schreef:

    Hallo..

    Wat een verrukkelijk recept.. ik kreeg de mijne niet zo als op t plaatje.. hier was het ontzettend drapperig… het stond nog in een laagje ‘water’..

    Wat heb ik verkeerd gedaan? Zou hem graag nog een keertje goed willen doen. Want hij smaakte wel erg goed..

    Groetjes..

    1. Jacqueline schreef:

      Wij hebben dit vanavond gegeten, van smaak was het héérlijk! Maar net zoals K hierboven schreef, bij mij was het ook érg nat.
      Ben wel erg benieuwd naar het antwoord want ik wil het ook weer graag klaar maken!

      1. timo schreef:

        Hoi Jacqueline,

        Bedankt voor je reactie! Goed om te lezen dat het recept gesmaakt heeft :).
        Ik heb de 120 ml kippen bouillon vervangen voor 70 ml bouillon.
        Hierdoor blijft de smaak lekker en ontstaat er minder vocht.

        Ik hoor graag wanneer je het recept nog een keer hebt gemaakt :).

        Groetjes Timo

        1. Patricia verneulen schreef:

          Hallo

          Ik ga het recept nu maken voor vanavond maar ik snap niet wat je bedoeld met 70 ml kippen boukon moet ik 1 theelepel op 70 ml water mengen of is het anders .

          1. Lous schreef:

            Erg lekker door de reacties heb ik minder kopen bouillon gebruik aangemaakt met wat bindmiddel. Heel goed gelukt. Zeer bedankt.

          2. Temesvari schreef:

            Ik heb hem net gemaakt en het smaakt overheerlijk geen vocht maar ik heb 400gram spinazie gebruikt in plaats van 200 gram maar ik heb ze eerst lichtjes opgewarmd hmm gewoon perfect ????????

          3. Timo schreef:

            Heel fijn om te lezen dat het zo gesmaakt heeft! Staat hier ook paar keer per maand op het menu ?. Bedankt! fijne dag. Groetjes Timo

          4. Ineke schreef:

            Kan het ook met een andere groente ik mag geen spinazie.

          5. Rozemarijn schreef:

            Hallo Ineke,

            Het kan ook met andere groenten. Courgette, broccoli en bloemkool zijn ook allemaal goede alternatieven. Let op dat deze groenten soms ook wat meer vocht kunnen vasthouden dan spinazie.

            Groetjes, Rozemarijn (Team BGreat)

        2. Nancy schreef:

          Hallo Timo,

          Ik ga dit recept vnv uitproberen maar bij de benodigdheden staat kokosolie en in de bereidingswijze olijfolie! Wat is het lekkerst?

          Mvg Nancy

          1. Timo schreef:

            Hoi Nancy,

            Beide is lekker :-). Ik heb gekozen voor olijfolie. Ik ben benieuwd wat je van het recept vind..

            Groetjes Timo

        3. Annemiek Essenstam schreef:

          Beste Timo, champignons en spinazie zijn beiden groentes met veel vocht. Ik heb de champignons met de knoflook eerst in een pan gebraden en daarna de spinazie. Dat vocht heb ik afgegoten en bewaard. Vervolgens heb ik de mix gemaakt maar met het kookvocht en wat boullion. Daarna in de oven. Minder nat en prima van smaak.

          1. Paula schreef:

            Mijn recept was ook veel te nat heel jammer want de smaak was erg goed

          2. maria huisman schreef:

            ik had dat de 1e keer ook gedaan

          3. Ellen schreef:

            Ik heb een allergie voor kaas. Nou kan ik de room kaas vervangen denk ik voor kookroom, maar wat is de vervanger voor mozzarella?

          4. Timo schreef:

            Hoi Ellen, als je een allergie hebt voor alle kazen is het lastig om mozzarella te vervangen.
            Je kunt dat beter totaal iets anders gebruiken in plaats van kaas. Dit kunnen ook nootjes zijn.
            Ik doe er soms cashewnoten in. Echt heel erg lekker!

          5. Janny schreef:

            Als je eerst de spinazie kookt en goed laat uitlekken in een vergiet is het ook een stuk minder nat.
            Ook bevroren spinazie kan je laten uitlekken terwijl het ontdooit.

          6. Timo schreef:

            Hele goede tips Janny! Bedankt :-).
            Groetjes Timo

          7. Jet schreef:

            Had de reacties niet gelezen voordat ik het recept had gemaakt, had de spinazie wel al laten slinken. Anders paste het niet in de ovenschaal. Maar wat u heeft gedaan, doe ik de volgende keer ook. Smaak was top, had ook wat uienpoeder toegevoegd. Dus komt nogmaals op tafel hier?

          8. Trui schreef:

            Slim en zo houdt je ook de vitamine

        4. Mary schreef:

          Hey Timo,

          Super recept!!! Heerlijke smaak, maar ondanks weinig bouillon, toch ook bij mij heel vochtig ?
          Heb het overtollige vocht afgegoten en heerlijk van het gerecht gesmuld.

          Thanx voor recept!
          Mary

        5. Willy schreef:

          Hoi,
          Heb vanavond het recept als volgt gemaakt en was super goed gelukt en heel lekker!
          Heb de kipfilet
          ( gemarineerd) en daarna gebakken, vervolgens de champignons gebakken en de spinazie ook aangebakken en in deze volgorde in de met geperste knoflook ingevet en daarna roomkaas ( Philadelphia light) met de kruiden en de kippenbouillon ( 2 eetlepels heet water en bouillon blokje) en een geklopt ei en over de kip champignons en spinazie gegoten , geraspte mozzarella erover en 20 min in voorverwarmde oven 220 graden!
          Heeerlijk!!!

          1. Artie schreef:

            Op deze manier heb ik het ook gemaakt. Ik heb bouillonpoeder door het kookvocht gedaan. Prima gelukt, niet nat en heerlijk van smaak.

          2. Wilma schreef:

            En de kokosmelk? Deze staat bij de ingrediënten maar zie ik tijdens de bereiding nergens terug!

          3. Jantje schreef:

            200 gram spinazie voor 4 a 6 mensen?

          4. A schreef:

            Ook alu folie eroverheen of heb je dat overgeslagen?

          5. Angelique schreef:

            Willy ….
            Geen alu folie dus?

        6. Annemarie schreef:

          4 tot 6 personen kunnen er echt niet van eten vind ik, wel alle ingredïenten eerst gebakken en toen in de overschotel, en een lepel allesbinder bij de bouillon gedaan, niet nat meer, was heerlijk

        7. Miranda schreef:

          Ik vond het superrrrrr lekker en goed vullend. Maar ik had dus ook dat waterige vanonder in schotel.

        8. Regine Berkmans schreef:

          Hallo Timo ik heb een 2tal weken een boek besteld en betaald maar niets gekregen hoelang duurt dat voor hij in mijn bezit is groetjes

          1. Rozemarijn schreef:

            Hallo Regine,

            Het beste kunt u een mail naar de klantenservice sturen (bgreatklantenservice@gmail.com). Daar kunnen wij u verder helpen!

            Met vriendelijke groet,
            Rozemarijn (Team BGreat)

      2. Monique schreef:

        Te veel kippenbouillon er in gedaan en weet chapignons geven van hun eigen ook water af he

      3. Peter schreef:

        Champignons bevatten veel vocht. Mijn tip: deze vooraf uitbakken. Verder kun je de spinazie van te voren in een pannetje op laag vuur even laten slinken .

      4. Willy schreef:

        Heb het net gegeten en inderdaad erg nat ,maar dat kun je wat van drinken vond het lekker.

        1. Lieve schreef:

          Geen vocht toevoegen maar halve bouillonblokje verkruimelen. Kip, champignons en roomkaas gehalveerd en 300gram verse spinazie. Was heerlijk voor 2 personen!

    2. timo schreef:

      Goedemorgen K,

      Goed om te lezen dat het recept gesmaakt heeft :).
      Ik heb de 120 ml kippen bouillon vervangen voor 70 ml bouillon.
      Hierdoor blijft de smaak lekker en ontstaat er minder vocht.

      Als je het recept nog een keer gemaakt heb hoor ik het wel :).

      Groetjes Timo

      1. Marian schreef:

        Hij was zoooo lekker, dit is een blijvertje??

        1. Ellen schreef:

          Erg lekker!! Blijvertje, ga wel de volgende x spinazie eerst voorkomen zodat het vocht eruit is.

      2. Rosie schreef:

        Recept ziet er lekker uit.
        Fijn dat de voedingswaarde erbij staat, maar ik zou dan graag erbij willen zien staan per hoeveel gram/per persoon of voor de hele schotel. dat is nu echt niet duidelijk. Dus hoe moet je het nu rekenen?

        1. Rozemarijn schreef:

          Hallo Rosie,

          De voedingswaarden zijn per persoon. Dat doen we zodat het makkelijker af te lezen is. In andere recepten staat het er al wat duidelijker bij 🙂

          Groetjes, Rozemarijn (Team BGreat)

    3. Marianne Bertrand schreef:

      Super lekker, maar zoveel vocht, voor ons prima omdat je het weet waar voor je het doet, maar niet om gasten te verrassen.
      Met n voorgerecht en n lekker toetje, hoeft niemand te weten dat WIJ dat wij op de koolhydraten moeten letten

      1. Maaike schreef:

        Ziet er goed uit, maar 2 ons spinazie lijkt me wel erg weinig voor 4 personen.

    4. Grietsje de Jong schreef:

      Het was enorm lekker maar inderdaad te veel vocht en ik had 70 ml gedaan

    5. Nel schreef:

      Ik heb het gemaakt maar met een paar aanpassingen. I.p.v. 60 m ml. Olijfolie heb ik kookroom gebruikt losgeklopt met een ei. Diepvries spinazie uitgelekt.
      En ik heb gemarineerde á la minuut kipfilet van de lidle gebruikt. Was heerlijk. Voor herhaling vatbaar.

      1. marinadominique@hotmail.com schreef:

        Vraagje is dat met roomspinazie of blader spinazie
        Grtjes marina

        1. Timo schreef:

          Hoi Marina, ik gebruik met name de roomspinazie. Groeten Timo

    6. Yvonne Wessel schreef:

      Ik zou graag dit 30 dagen menu willen downloaden maar woon in de US dus heb geen ABN bank. Hoe kan ik dit betalen?

      Yvonne Wessel

    7. Anneke schreef:

      Hoi allemaal,
      Je zou voor de spinazieschotel een stevige aluminium schaal kunnen nemen waar je onderin gaatjes prikt. Vul dan deze schaal met de ingrediënten.
      Plaats de aluminium schaal op een paar omgekeerde bakjes in een andere ovenschaal. Op deze manier loopt het kookvocht door de gaatjes in de onderste schaal.
      Na lang zoeken vond ik zelf een roestvrijstalen schaal met sleufjes, ik gebruik deze op dezelfde manier met prima resultaat.
      Hopelijk is het allemaal duidelijk genoeg.
      Veel succes en eet smakelijk alvast.

      1. Timo schreef:

        Hoi Anneke,

        Dat is een absolute SUPER TIP! Ga ik zelf ook proberen. Bedankt voor het mee denken 🙂

        Groeten Timo

      2. Anja schreef:

        Ovenschotel wat veel vocht bevat:
        Leg lagen keukenpapier op de bodem, daaroverheen bakpapier waar in je gaatjes heb geprikt. En dan de ingrediënten

      3. Mary schreef:

        Super idee!!!!
        Thanx voor de tip!!

      4. Julia schreef:

        Dag Anneke, Ik heb naar een roestvrijstalen schaal met sleufjes gezocht, maar deze niet kunnen vinden.
        Waar heb jij het kunnen kopen?
        Alvast dank en vriendelijke groet,
        Julia

    8. Brech schreef:

      Smaak HEERLIJK! Maar idd TE veel nat! Ook met de 70 ml bouillon. Ik ga de saus volgende keer proberen met een geklopt ei er doorheen..

    9. Ria op den Velde schreef:

      Ik heb de spinazie even kort roergebakken, en daarna in een zeef laten uitlekken. De roomkaas heb ik vervangen door de lightversie van de Lidl, en omdat ik het nog in de koelkast had even wat klontjes Gorgonzola over de champignons verdeeld. Toch was er nog wat kookvocht na het bakken in de airfryer 200 gr. 10 minuten, heb ik afgegoten voordat ik er geraspte kaas overheen deed en weer terug voor 6 minuten in de airfryer.
      Het was inderdaad een zeer smakelijk recept!

    10. Sandra schreef:

      Het lijkt me een heerlijk recept. Ik lust alleen geen champignons. Weet u iets waardoor ik het kan vervangen?

    11. Joke schreef:

      de spinazie goed uitdrukken en net zo veel vocht erbij doen zodat het een saus word, gevoelsmatig.

      1. Timo schreef:

        Dat is ook een goede tip Joke!

    12. petra schreef:

      hoe maak je kippenboilon

      1. Christien schreef:

        Ik zou kip nemen, water, (zee, keltsch of hymalaya)zout, peper, pakketje soepgroenten en een beetje lavas, beetje appelazijn. Het geheel aan de kook brengen, daarna de temperatuur terug brengen en heel lang laten trekken. Voor de smaak de hoeveelheid reduceren. Lekkerder wordt het als je ook nog een runderborje erbij doet.
        Kippenbouillonblokjes zijn vooral suiker en vet-rijk.

    13. Gerard schreef:

      Veel mensen klagen dat het te nat is.neem verse spinazie en maak deze na het wassen goed droog. In een reactie zegt iemand dat er in champignons veel vocht zit…daar zit geen vocht in .die zuigen juist vocht op .en laten dat na bereiding weer los.dus de champignons niet wassen

    14. petra schreef:

      De champignons eerst bakken en de diepvries spinazie eersten een wok doen dan heb je minder vocht en ik had er 2 eieren onder de roomkaas geklopt

      1. Timo schreef:

        Goeie tips Petra! Groet Timo

    15. Domi schreef:

      Hey Timo
      Voor hoeveel personen zijn de bovenstaande ingrediënten aub?
      Groetjes

    16. Brouckaert marie-jeanne schreef:

      Uit mijn ervaring, ten eerste spinazie geeft veel vocht af bij de bereiding ,ook champignons geven veel vocht af…. misschien bij voorkeur spinazie uit diepvries in plaats van verse(zonder room) . En champignons eerst kort aanstoven en dan erbij doen….succes!

    17. Sas schreef:

      Wanneer je spinazie en champignons eerst roerbakt in een beetje olie, beide groenten in een andere pan, dan laat dat veel vocht los wat anders pas loskomt in de ovenschotel tijdens het garen.
      Roerbak de spinazie te lang want dan krijgt het een ijzerslak op de tong. En goed uit laten lekken.

    18. Boucquet schreef:

      Spinazie en champignons bevatten vocht. Dus spinazie moet droog zijn alvorens in oven.

  2. Cindy schreef:

    Hoi Timo, ik ben door jouw website begonnen met het koolhydraatarm 30 dagen menu. Ben er nu 2 weken mee bezig en inmiddels al 5 kg afgevallen. Leek me leuk om dit even met jou te delen. Heb nog een lange weg te gaan maar ik ga er komen! Groetjes Cindy

    1. timo schreef:

      Hoi Cindy,

      Wat goed zeg! In twee weken 5 kilo afgevallen is zeer netjes!!
      Als je zo door gaat weet ik zeker dat je je streefgewicht zult bereiken :).
      Hou me maar op de hoogte.

      Fijne avond!

      Groeten Timo

    2. aerts malou schreef:

      dit recept is super lekker wil ook 5kg a
      fvallen

  3. Thirza schreef:

    Heb een vraag over het koolhydraatarm weekmenu. Kan ik dit ook gebruiken voor mijn gezin of hoe werkt zoiets? Want dubbel gaan koken zie ik niet zo zitten. Alvast bedankt.

    Mvg Thirza

    1. timo schreef:

      Hoi Thirza,

      Je kunt Het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu voor het hele gezin gebruiken. Dubbel koken is niet nodig. Zo eet iedereen gezond!
      Mocht je nog vragen hebben hoor ik het graag.

      Groeten Timo

  4. Kyra schreef:

    Lijkt me een heerlijk recept maar… bedoel je niet parmezaanse kaas want mozzarella kun je toch echt niet raspen lijkt me…..
    Groet, Kyra

    1. Rina schreef:

      Geraspte mozarella kun je wel kopen Kyra

      1. Inge schreef:

        Hoi Tim, bij de ingrediënten heb je het over kokosolie en olijfolie.. beetje verwarrend wel.

        1. Rozemarijn schreef:

          Hallo Inge,

          Dat is inderdaad erg verwarrend, maar beide opties zijn goed voor dit gerecht!

          Groetjes, Rozemarijn (Team BGreat)

  5. Marit schreef:

    Ik heb eieren aan het roomkaas/bouillon mengsel toegevoegd, daardoor wordt het wel een steviger geheel…

    1. timo schreef:

      Hoi Marit,

      Goed tip! Thanks 🙂
      Hoeveel eieren heb je gebruikt?

      Groeten Timo

  6. Astrid schreef:

    Bij deze wil ik je laten weten dat ik inmiddels 9 kilo in 5 weken ben afgevallen. Ik ben namelijk begonnen met het koolhydraatarme 30 dage menu wat jij aanbeveelt op de website. Bedankt voor de tip want ik heb veel geprobeerd maar dat was vaak voor korte duur. Ik heb nog een lange rit te gaan en wil voor de zomer mijn streefgewicht bereikt hebben. Wat raad je mij trouwens aan als ik cardio oefeningen wil doen bij dit dieet? Nu sport ik namelijk niet en het lijkt mij als ik sport dat het nog sneller gaat. Hoe denk jij hierover? Alvast bedankt! Gr Astrid

    1. timo schreef:

      Hoi Astrid,

      Wat enorm goed zeg! 9 Kilo is 5 weken is veel en daar moet je echt trots op zijn :).
      Als je zo doorgaat behaal je zeker jouw streefgewicht.

      Cardio kan inderdaad het afvallen versnellen maar het moet wel leuk blijven. Als je er te veel
      tegenop gaat zien is de kans groot dat je het een te groot obstakel vindt.

      Ik raad je aan om te beginnen met wandelen of fietsen. Je kunt daarna kiezen om opbouwend te starten
      met hardlopen. Doe vooral waar je je goed bij voelt, dat is belangrijk :).

      Als je nog vragen hebt hoor ik het graag!

      Groeten Timo

  7. Bernadet schreef:

    Hoi

    Heb een vraagje bedoel je kipfilet gesneden of verse kipfilet die je nog moet bakken?

    1. timo schreef:

      Hoi Bernadet,

      Je kunt zelf kiezen wat je makkelijker vind betref hele
      kipfilet of gesneden. Daarna bak je het even op zodat het
      vlees gaar is.

      Groeten Timo

  8. Corrie schreef:

    Hoi
    Wil de ovenschotel gaan maken maar ik lust geen champignons
    Waarmee kan ik de champignons vervangen???
    Groetjes

    1. timo schreef:

      Hallo Corrie,

      Je kunt allerlei groenten gebruiken in deze ovenschotel. Dat maakt
      het ideaal. Laat maar weten wat het geworden is :).

      Groeten Timo

  9. Bart schreef:

    Hoeveel chili en knoflookpoeder moet erin?

    1. timo schreef:

      Hoi Bart,

      Je kunt zoveel toevoegen als je lekker vind. Persoonlijk hou ik van
      pittig dus dan gaat er aardig wat in :).

      Groeten Timo

  10. Franny schreef:

    Hoi Timo,
    Is 200 gram spinazie wel genoeg? Ik eet in mijn eentje gemiddeld al 300 gram groenten per dag.
    En gebruik je verse of diepvriesspinazie?
    Het lijkt me een heerlijk gerecht.
    Groet,
    Franny

    1. timo schreef:

      Hoi Franny,

      Je kan meer spinazie toevoegen dat is geen probleem.
      De voedingsstoffen in 200 gram zijn in ieder geval ook al voldoende :).
      Diepvriesspinazie is ook een goede optie!
      Ik hoor graag of het recept gesmaakt heeft.

      Groeten Timo

  11. Franny schreef:

    Hoi Timo,
    Nou, het is een superlekker recept. Ik heb hem een beetje aangepast. 450 gram verse spinazie, na even op het vuur te hebben laten slinken. Zalig, alleen te veel vocht.
    Volgende keer wordt hij helemaal perfect. Bedankt!!!
    Groet,
    Franny
    ????

    1. timo schreef:

      Hoi Franny,

      Bedankt voor je reactie :-)! Wat fijn om te lezen dan het je
      gesmaakt heeft!! Bij mij staat deze ovenschotel met spinazie morgen op de planning.
      Ik wens je een fijne dag!

      Groeten Timo

  12. Saskia schreef:

    Ook wij hebben de spinazie schotel vnadaag gegeten. Ik heb 70ml bouillon gebruikt maar vond het nog erg nat. De smaak was heerlijk. Kreeg hem ook niet zo mooi bruin.

    Groeten,

    Saskia

  13. Ria van Deijl schreef:

    Heb het ook gemaakt. Het smaakte heerlijk. Alleen drijfnat. Dus met de schuimspaan de kip met spinazie eruit gehaald. Vraagje :” hadden jullie verse spinazie ? En zo ja wat blijft erover van 200 Gr voor 4-6 personen. ? En welke roomkaas hadden jullie ?

  14. Karin schreef:

    Hallo,
    Vanavond de ovenschotel gemaakt. Was heerlijk van smaak! Alleen erg veel vocht over in de ovenschaal. Ik lees hierboven eieren toevoegen, hoeveel? En zou kookroom kunnen voor het binden?
    Ik hoor het graag, dan kan ik het recept nog een keer maken!

    Groet,
    Karin

  15. Ineke schreef:

    Gisteren gemaakt en met ons 3 is de schaal schoon leeg gegeten. HEERLIJK! Ik heb wel 2 eieren toegevoegd aan het mengsel en na het bakken vd filet deze uit laten lekken. Na bereiding wel iets nat onderin de ovenschaal, maar niet heel veel. Bedankt voor het delen van dit recept!!! Supergezond .. wat ik het allerliefst ♡ voorschotel, maar waar mijn thuisfront niet altijd blij van wordt ?

    1. timo schreef:

      Hoi Ineke,

      Bedankt voor je bericht. Super leuk om te lezen dat het jullie zo goed bevallen is.
      Het is een lekker recept met gezonde voedingsstoffen en natuurlijk koolhydraatarm :-).
      Ik wens jullie een fijn weekend toe!

      Groeten Timo

  16. Ineke schreef:

    ? Ik moet gewoon delen dat mijn hart gister een sprongetje maakte, omdat onze zoon vroeg om het spinaziegerecht. Ikzelf eet al jaren ‘anders’ en het liefst deel je dit met je gezin (vrijwillig). Maak eten zonder pakjes, geen toegevoegde suikers.. allerlei specerijen enz thuis. Door veel proberen, oefenen, creatief durven zijn, lukt het me steeds meer dat ze er open voor staan. ???. Met veel geduld en stiekeme onderbouwing gaan ze steeds vaker om. Ik krijg er steeds meer groente in ?. Hoop dan ook van harte, dat wanneer hij straks uitwonende is, het meegenomen wordt.. al is het maar n beetje ?.
    Zo.. nu aan tafel.

  17. Hennie schreef:

    Gebruiken jullie verse spinazie?

  18. Elena schreef:

    Ik maak nu meer dan een maand gebruik van het koolhydraatarm 30 dage menu en ben 10 kilo afgevallen. Nu heb ik vrij weinig aan beweging gedaan en dat wil ik weer gaan oppakken. Zo ben ik hopelijk op tijd voor de zomer want er moet best wel wat vanaf. Toch ben ik al mega blij want heb hiervoor al best veel geprobeerd maar dat hielp niet. Fijne avond groetjes Elena

  19. linda schreef:

    ha, ik heb het ook gemaakt, maar i.p.v. bouillon heb ik een kwart bouillonblokje fijn gemaakt en dit vermengd met 2 geklutste eieren en de roomkaas. én ik heb gaatjes geprikt in de alu-folie, zodat het vocht kon ontsnappen. het was dan ook helemaal niet nat of drabberig. wel neem ik de volgende keer (want die komt er beslist!) de dubbele hoeveelheid spinazie.

    1. timo schreef:

      Hoi Linda,

      Fijn dat het recept goed is bevallen. Ook goede tips die je deelt :-).
      Ik wens je een fijne dag!

      Groeten Timo

  20. peggy schreef:

    Ik heb deze ovenschotel ook gemaakt , we vonden ze heel erg lekker en gaf een goed voldaan gevoel
    zeker voor herhaling vatbaar .

    1. timo schreef:

      Goed om te lezen Peggy! Bedankt voor je bericht :-).
      Fijne dag!

      Groeten Timo

  21. Hanna schreef:

    Vraagje! Zijn de voedingswaarde op basis van 4 of 6 personen?

    1. timo schreef:

      Hoi Hanna,

      De voedingswaarde is op basis van 6 personen.

      Groeten Timo

  22. Fay schreef:

    Ik ben gewoon al 3 kg afgevallen na 1 week. Had ik niet verwacht maar ben uiteraard heel erg blij! Het 4 Weken Dieet zit goed in elkaar en werkt als een stok achter de deur voor mij. Blij blij blij

    1. timo schreef:

      Hi Fay,

      Wat TOP zeg! Goed bezig :-)! 3 kilo in 1 week !!!
      Laat over een tijdje weten hoeveel kilo je bent afgevallen.
      Succes en vooral veel plezier met afvallen!

      Groeten Timo

  23. Ria schreef:

    Geweldig recept! We hebben er allemaal van genoten. Ik ga meer recepten van jouw site proberen!

    1. timo schreef:

      Hoi Ria, Wat goed om te lezen! Ik ben ook benieuwd
      wat je van de andere recepten vindt :-).

      Fijne dag groetjes Timo

  24. Abir schreef:

    Het heeft ons allemaal gesmaakt! Dit ga ik vaker maken. Heb ook het koolhydraatarm 30 dagen menu gekocht en daar ben ik gisteren mee begonnen. Heb het gevoel dat ik eindelijk iets heb gevonden dat werkt. Bedankt voor het delen!

    1. timo schreef:

      Hoi Abir, goed om te lezen dat het gesmaakt heeft!
      Ik wens je succes en vooral veel plezier met het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu!
      Laat me over een tijdje weten hoe het gaat :-).

      Groeten Timo

  25. Astrid schreef:

    Hoi Timo, ik heb zojuist het koolhydraatarm 30 dagen menu aangeschaft en moet zeggen dat het een zeer mooi en fijn programma is. Morgen begin ik ermee en ga straks boodschappen in huis halen. Bedankt voor het maken van dit programma scheelt mij een hele hoop werk en tijd! Mvg Astrid

  26. Ebru schreef:

    Dit succes wil ik graag met je delen want door het 30 dagen menu ben ik 8kg afgevallen. Ik volg al jaren jouw website en recepten. Had een goed gevoel over het boek en het blijk te kloppen. Ik ga er nog een maand tegenaan zodat ik 15 kilo kwijt raak op zijn minst. Bedankt hiervoor! Groeten Ebru

    1. Riet hiemstra schreef:

      Hallo Timo waar kan ik het maand menu bestellen groetjes Riet

  27. Jacqueline schreef:

    Je hebt het bij ingredienten en kooktips over kokosolie maar ik neem aan dat je olijfolie bedoelt. Staat in het recept wel in ieder geval. Ik heb ook 450 gram spinazie gebruikt en 2 eieren met kookroom losgeklopt. Het was echt heerlijk, en helemaal op.
    Voor herhaling vatbaar!

    1. Timo schreef:

      Hoi Jacqueline,

      Bedankt voor je bericht! Je kunt zowel kokosolie als olijfolie gebruiken. Goed om te lezen dat het recept heerlijk gesmaakt heeft!
      Als je nog meer recepten hebt geproefd hoor ik het graag :-).

      Groeten Timo

  28. Mieneke schreef:

    was heerlijk.
    had de kip met de champignons eerst wat aangebraden in wat olijfolie, de spinazie even gewokt, wat kwam daar veel vocht van af. de bouillon en kokosolie achterwege gelaten.
    prima schotel, geen vocht onderin de schaal.
    we hebben gesmuld

    1. Timo schreef:

      Goed om te lezen Mieneke en goede tip om bouillon/kokosolie eruit te laten.
      Fijne dag! Groeten Timo

    2. Anna schreef:

      Hoi Timo, Heerlijke schotel. Vandaag gemaakt. Maar voor 4-6 personen te weinig.
      Of hij was te lekker…met z’n drietjes hadden we de schotel opgegeten?

  29. Yvonne schreef:

    Het was overheerlijk alleen ondanks geen olie en weinig vocht toegevoegd was het toch nog te waterig. Had verse spinazie. Voor de volgende keer neem ik er toch wat volkoren spagetti bij.

  30. Kelly schreef:

    Super lekker. Zeker voor herhaling vatbaar

  31. Netta schreef:

    de ovenschotel gemaakt voor 1 persoon, heel erg lekker. Door het commentaar te lezen van de anderen heb ik 1 ons spinazie genomen en maar 10mg bouillon en nog was het wat vochtig. Ik vraag me af of de bouillon echt nodig is. Heb nog kip en spinazie over dus dat wordt deze week nog een keer smullen.

  32. Netta schreef:

    Wat heb ik lekker gegeten. Het recept voor 1 persoon gemaakt. 100gr spinazie en maar 10ml bouillon erbij gedaan, wel nog wat vochtig, dus de volgende keer geen bouillon.

    Groet, Netta

    1. Corry schreef:

      Ik vond het wel erg weinig voor 4 tot 6 personen …….

  33. Marleen knapen schreef:

    Ik ga het deze avond maken voor mijn zoon en mij.Ik heb alles hier gelezen en ga een combinatie van alles proberen te maken en laat je strakjes weten hoe lekker het was en of ik veel vocht had….Ik kijk er al naaruit..???

  34. Diana schreef:

    Vanavond de ovenschotel gemaakt.
    Mijn gezin vond het heerlijk al was er best nog wel wat vocht onderin de schaal.
    Heb een pot spinazie gebruikt en kookroom met 1 ei inplaats van boullion en geen kokosolie.
    Ga hem zeker nog eens maken ?

  35. Pauline schreef:

    Hi Timo

    Vandaag voor het eerst gemaakt en Oke (mijn peper bus vloog erboven uit mijn handen ? dus ietsie pietsie te pittig voor mij, manlief vond het TOP)
    En ik vond het ook hemels ??
    Alleen een vraag de voeding waarden zijn die pp of per 100 gr ? hoe moet ik dat zien
    Ben nl pas begonnen en voer nog alles in een app in ter controle ?

    Gr pauline

    1. Carola schreef:

      Daar ben ik ook benieuwd naar! Ik denk per pp….

  36. Gonny schreef:

    Goddelijk

    1. Amalia schreef:

      Was heerlijk !!heb kruiden roomkaas gebruikt . Diepvries spinazie goed uitgeknepen… champignons voorgebakken. En de eerste 20 minuten ook niet afgedekt…Was totaal niet nat… voor herhaling vatbaar!

      1. Timo schreef:

        Fijn om te lezen dat het zo gesmaakt heeft Amalia. Goede tips ook!

        Groeten Timo

  37. Hennie schreef:

    Heerlijke ovenschotel, super. Ik heb wel wat kipkruiden erbij gedaan, gewoon uit voorzorg omdat ik van gekruid eten houd. De champignons heb ik met de kip gebakken, het vocht weggedaan en daarna in de ovenschaal gedaan. Ook heb ik op de laag kip een laag zoete aardappelschijfjes gelegd, dat ving een deel van het spinazivocht op. Het was echt smullen!!

    1. Timo schreef:

      Klinkt heel goed Hennie. Ga ik ook eens proberen. Bedankt!

  38. Marianne schreef:

    Hi Timo, hoe zou het smaken als je alleen bouillonpoeder gebruikt, dat mengen met de roomkaas en olijfolie etc ? Ik denk dat ik dat vanmiddag maar eens ga proberen….fijne zondag allemaal !

    1. Timo schreef:

      Hoi Marianne, klinkt goed zeg! Ben benieuwd hoe het gesmaakt heeft? Groeten Timo

  39. Petra schreef:

    Ook bij mij was t met 70ml te nat, maar uitgeschept met een schuimspaan en t smaakte prima.
    Wel wat koolhydraten toegevoegd, een klein beetje rijst. Het vocht werd daarin opgenomen en t smaakte goed.
    Voor herhaling vatbaar, ik hou de tips hier wel even in de gaten ?

  40. Mies schreef:

    Ik ga de schotel vandaag maken. Ik denk dat ik de spinazie en de champignons van tevoren laat slinken zodat er minder vocht vrijkomt. Ik zal laten horen hoe dat was.

  41. Josephine schreef:

    Heeeeeeerlijk! , wel een beetje nat maar zelfs de nattigheid is lekker.

    1. Timo schreef:

      Dat klinkt goed Josephine! Geniet ervan zou ik zeggen :-)..
      Fijne dag! Groeten Timo

  42. Dientje schreef:

    Heerlijke schotel,heb wel het vocht weggelaten.Ga zeker je recepten vaker proberen.

  43. Hilde schreef:

    200 gram spinazie voor 4 tot 6 personen? Dat is wel erg weinig, ook al zitten er ook champignons in. Ik ga altijd uit van minimaal 200 gram groente per persoon, dan is het nog veel gezonder.
    ? Verder een heerlijke combi!

    1. Timo schreef:

      Hoi Hilde, lekker he al die gezonde groente. Je kunt inderdaad toevoegen wat jij prettig vindt.
      Geniet ervan!
      Groeten timo

    2. De Ridder M schreef:

      ?

  44. Ingrid schreef:

    Vandaag recept gemaakt, smaakte heerlijk.
    Heb alles eerst apart gebakken, daarna in de oven.
    Vocht viel mee

    1. Timo schreef:

      Goed om te lezen Ingrid :-). Super!
      Groet Timo

  45. Karin schreef:

    Heerlijk, en totaal niet vochtig, wel heb ik 300 ipv 400 gr champignons gebruikt en wat Italiaanse kruiden toegevoegd gewoon omdat ik daar erg van hou

    1. Timo schreef:

      Super om te lezen Karin! Ik maak dit recept ook echt heel erg vaak omdat ik er zo gek op ben. Spelen met verschillende kruiden is dan ideaal!
      Fijne dag :-). Groetjes Timo

  46. Miranda schreef:

    Hoi Timo! Wat een heerlijk recept zeg! Heb hem meteen opgeslagen, want deze is voor herhaling vatbaar! Heb het in de airfryer gedaan, ging goed! Jouw tijden aangehouden, wel het aantal ingrediënten door 4 gedeeld, aangezien ik het voor mezelf maakte ?.
    Bedankt!

  47. Ell72 schreef:

    Dit recept vanavond gegeten, en jeetje wat lekker!!!!!!.
    Wat helemaal fijn was, is dat alle kinderen enthousiast waren!.

    1. Timo schreef:

      Geweldig om te lezen :-). Dit is ook een van mijn favoriete ovenschotels. Fijne dag!
      Groeten Timo

  48. Marjoke Pellen schreef:

    Dit recept geprobeerd en ook met maar 70 ml boullion nog erg nat. De smaak was heerlijk! Het vocht wat overbleef opgevangen en de vogende dag opgewarmd met nog wat gesneden chamignons. Zo had ik nog een heerlijk soepje voor de lunch.

  49. De Ridder Marcella schreef:

    Hallo,
    Ik heb het gerecht vandaag op de tafel gezet, gisteren alles voorbereid en het was toch niet zo vlug gedaan, want ik heb de verse spinazie en de champions vooraf gebakken en het vocht verwijderd!
    Omdat ik al gelezen had dat het veel te veel vocht had,
    Geen water voor de bouillon maar wel de kruiden, en een ei gemend onder de roomkaas.
    Al bij al was er toch nog vocht in mijn schotel, ik heb ook de spinazie en de champions verdubbeld om meer groenten te hebben want voor 6 pers is dit toch heel weinig vind ik!
    De smaak viel mee maar was niet echt Whaaaaauw voor al het werk !
    Sorry?
    Grtjes M.

  50. Emmy schreef:

    Het was heerlijk. Ik heb geen bouillon gebruikt. Desalniettemin lag er nog vocht op de bodem maar geen rede om het niet meer te maken.

    1. Timo schreef:

      Goed om te lezen Emmy! Ik ben ook dol op deze ovenschotel. Groetjes Timo

  51. Cornee schreef:

    Aha, er wordt diepvriesspinazie gebruikt. Dat moet er dan wel even bijstaan…

  52. Ron schreef:

    En wanneer gaat de kokosmelk erbij??
    Die staat bij ingrediënten maar komt niet meer terug in t recept..

  53. miranda schreef:

    kun je dit gerecht ook invriezen?

  54. Xandra de Vries schreef:

    Wij hebben de champignons eruit gelaten en aangevuld met wat feta ( tegelijk met de mozzarella) en plakjes gekookt ei erbij als sidedish. Wat was dit een zalig gerecht, we gaan het zeker vaker maken!

  55. Ilse schreef:

    Dag Timo

    Gisteren deze ovenschotel gemaakt…hij smaakte verrukkelijk!
    Bedankt en groetjes.
    Een gelukkige en gezond-bezige Belg 🙂

  56. D HAUCK schreef:

    Moet de spinazie gekookt zijn of niet dat staat er niet bij??

    1. Rozemarijn schreef:

      Hallo D.,

      De spinazie hoeft niet gekookt te zijn. Deze mag gewoon vers erbij.

      Groetjes, Rozemarijn (Team BGreat)

  57. Sjoukje schreef:

    Hallo Timo
    Ik heb deze heerlijke schotel gisteren ook gemaakt, ik heb er geen kip in gedaan maar gehakt en de spinazie gewokt, en ik heb er een kip bouillonblokje gewoon als poeder erover gedaan, las met het bouillon dat het te nat wordt dus vandaar, nu minder last van het vocht, is misschien ook een optie, en ben zo blij met al die heerlijke recepten van jou !!
    Top !!!

  58. Claudia schreef:

    Oh my, dit was superlekker!! Echt een blijvertje!!

  59. Sonja schreef:

    Dit gerecht was zo verrassend lekker.
    Ga het zeker vaker maken.

    1. Timo schreef:

      Goed om te horen Sonja! Hier ook een echte favoriet 🙂 Groet Timo

  60. Irene schreef:

    Heerlijk gegeten en goed gelukt
    Kijk uit naar het boek
    Hoop het volgende week te ontvangen

  61. Yvonne schreef:

    Ik heb hem in de oven staan misschien ook nat maar dat vind ik niet erg, ben benieuwd

    1. Yvonne schreef:

      Nou we hebben heerlijk gegeten was idd en beetje nat maar morgen eten we het nog een keer want wij zijn met z’n tweeën vocht en beetje met alles binder gebonden en dan nog een laagje kaas erover.

  62. Samantha schreef:

    Iedere keer weer lekker. De ene keer met spinazie, de andere keer met broccoli. Champignons bak ik eerst even zodat het vocht eruit is. Roomkaas meng ik alleen met de knoflookpoeder, chilimix en een beetje bouillon. Geen olijfolie.
    En dit keer heb ik bij gebrek aan mozzarella een keer geraspte TexMex kaas gebruikt. Erg lekker, wat hartiger van smaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2024 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies

Afvallen met ovenschotels? Gebruik dit vandaag nog!