koolhydraatarme ovenschotel met spinazie

Koolhydraatarme ovenschotel met spinazie en kip

Maak jij vandaag deze koolhydraatarme ovenschotel met spinazie? Ik heb er in ieder geval van genoten! Voor de tijd van het jaar is deze ovenschotel ideaal! Ook leg ik je uit waarom een koolhydraatarme ovenschotel gezond is!

Koolhydraatarme ovenschotel met spinazie en kip

Een krachtige maar verantwoorde maaltijd is belangrijk. Want wanneer de zon op komst is heeft je lichaam extra energie nodig.

Deze koolhydraatarme ovenschotel met spinazie is de uitkomst. Maandelijks staat deze maaltijd op tafel en dat is niet voor niks. Er zitten namelijk een hoop belangrijke vitamine en mineralen in deze ovenschotel. Welke dat zijn lees je hieronder.

Koolhydraatarme ovenschotel met spinazie gezond?

De hoofdingrediënten in deze ovenschotel zijn spinazie, kip en champignons. Deze combinatie zorgt ervoor dat je enorm veel vitamines, mineralen en eiwitten binnen krijgt.

Zo bevat spinazie een hoog ijzer gehalte. IJzer is belangrijk voor je immuunsysteem en levert energie. De laatste onderzoeken naar deze supergroente wijzen zelfs uit, dat spinazie de kans op kanker verkleint!

De antioxidanten in spinazie gaan aderverkalking tegen en ook de gifstoffen in je lichaam worden sneller afgevoerd. Spinazie bevat de volgende vitamines: A, B1, B2, B6, B11, C en E. De aanwezige mineralen in spinazie zijn calcium, natrium, zink, fosfor, kalium, ijzer, magnesium en koper.

Daarnaast heeft je lichaam dagelijks eiwitten nodig. Doordat je kipfilet gebruikt bevat dit recept maar liefst 40 gram eiwitten per portie!

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Ik ben dol op weekmenu’s! Het bespaart mij een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten. Daarnaast houd een weekmenu mijn gewicht gezond en heb ik dagelijks voldoende energie. Download hieronder mijn laatst geschreven weekmenu en geniet van de recepten!

koolhydraatarme ovenschotel met spinazie

 

De voedingswaarden van het recept

Deze koolhydraatarme ovenschotel met spinazie is voor 4-6 personen en bevat de volgende voedingswaarde:

Aantal calorieën: 435
Koolhydraten: 2 gram
Eiwitten: 40 gram
Vetten: 31 gram

Wat heb je nodig?

– 500 gram kipfilet (gesneden)
– 200 gram spinazie
– 400 gram champignons
– 125 gram roomkaas
– 70 ml kippen boullion
– 125-150 gram geraspte mozzarella kaas
– 60 ml kokosolie
– chilipoeder
– knoflookpoeder
– 1 teentje knofook

koolhydraatarme ovenschotel met spinazie

Hoe maak je koolhydraatarme ovenschotel met spinazie?

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Ondertussen snij je de kipfilet in dunne reepjes en bak je deze alvast voor. Neem een ovenschaal en vet deze in met 1 a 2 geperste knoflook teentjes. Daarna leg je de kip op de bodem van de ovenschaal.
  2. Doe daarna de spinazie boven op de kip in de ovenschaal. De champignons snij je in plakjes en deze voeg je er ook aan toe.
  3. De roomkaas doe je in een kom en hier voeg je de olijfolie, kippen bouillon, chilipoeder en knoflookpoeder aan toe. Je kunt er ook een klein snufje zout nog aan toevoegen. Meng alles goed door elkaar.
  4. Giet het mengsel over de ingrediënten die je in de ovenschaal hebt gedaan en doe er een vel aluminium folie overheen.
  5. Zet nu de ovenschaal in de oven en laat deze 20 minuten bakken. Haal daarna de ovenschotel uit de oven en verwijder het aluminiumfolie.
  6. Neem de geraspte mozzarella erbij en doe deze over de ovenschotel. Zet de ovenschotel daarna zonder aluminiumfolie in de oven en laat het 10 minuten bakken.
  7. Haal de ovenschotel uit de oven en je koolhydraatarme ovenschotel met spinazie is klaar. Eet smakelijk!

TIP: ”Wil je graag een koolhydraatarm dieet volgen? Maak dan gebruik van ons Koolhydraatarm 30 Dagen Menu! Het zijn makkelijke en snelle recepten waarmee je gemiddeld 2 kg per week kunt afvallen! Open hier het 30 Dagen Menu >>

53 reacties op "Koolhydraatarme ovenschotel met spinazie en kip"

  1. K.. schreef:

    Hallo..

    Wat een verrukkelijk recept.. ik kreeg de mijne niet zo als op t plaatje.. hier was het ontzettend drapperig… het stond nog in een laagje ‘water’..

    Wat heb ik verkeerd gedaan? Zou hem graag nog een keertje goed willen doen. Want hij smaakte wel erg goed..

    Groetjes..

    1. Jacqueline schreef:

      Wij hebben dit vanavond gegeten, van smaak was het héérlijk! Maar net zoals K hierboven schreef, bij mij was het ook érg nat.
      Ben wel erg benieuwd naar het antwoord want ik wil het ook weer graag klaar maken!

      1. timo schreef:

        Hoi Jacqueline,

        Bedankt voor je reactie! Goed om te lezen dat het recept gesmaakt heeft :).
        Ik heb de 120 ml kippen bouillon vervangen voor 70 ml bouillon.
        Hierdoor blijft de smaak lekker en ontstaat er minder vocht.

        Ik hoor graag wanneer je het recept nog een keer hebt gemaakt :).

        Groetjes Timo

    2. timo schreef:

      Goedemorgen K,

      Goed om te lezen dat het recept gesmaakt heeft :).
      Ik heb de 120 ml kippen bouillon vervangen voor 70 ml bouillon.
      Hierdoor blijft de smaak lekker en ontstaat er minder vocht.

      Als je het recept nog een keer gemaakt heb hoor ik het wel :).

      Groetjes Timo

    3. Marianne Bertrand schreef:

      Super lekker, maar zoveel vocht, voor ons prima omdat je het weet waar voor je het doet, maar niet om gasten te verrassen.
      Met n voorgerecht en n lekker toetje, hoeft niemand te weten dat WIJ dat wij op de koolhydraten moeten letten

    4. Grietsje de Jong schreef:

      Het was enorm lekker maar inderdaad te veel vocht en ik had 70 ml gedaan

    5. Nel schreef:

      Ik heb het gemaakt maar met een paar aanpassingen. I.p.v. 60 m ml. Olijfolie heb ik kookroom gebruikt losgeklopt met een ei. Diepvries spinazie uitgelekt.
      En ik heb gemarineerde á la minuut kipfilet van de lidle gebruikt. Was heerlijk. Voor herhaling vatbaar.

    6. Yvonne Wessel schreef:

      Ik zou graag dit 30 dagen menu willen downloaden maar woon in de US dus heb geen ABN bank. Hoe kan ik dit betalen?

      Yvonne Wessel

  2. Cindy schreef:

    Hoi Timo, ik ben door jouw website begonnen met Simpel Slank. Ben er nu 2 weken mee bezig en inmiddels al 5 kg afgevallen. Leek me leuk om dit even met jou te delen. Heb nog een lange weg te gaan maar ik ga er komen! Groetjes Cindy

    1. timo schreef:

      Hoi Cindy,

      Wat goed zeg! In twee weken 5 kilo afgevallen is zeer netjes!!
      Als je zo door gaat weet ik zeker dat je je streefgewicht zult bereiken :).
      Hou me maar op de hoogte.

      Fijne avond!

      Groeten Timo

  3. Thirza schreef:

    Heb een vraag over het koolhydraatarm weekmenu. Kan ik dit ook gebruiken voor mijn gezin of hoe werkt zoiets? Want dubbel gaan koken zie ik niet zo zitten. Alvast bedankt.

    Mvg Thirza

    1. timo schreef:

      Hoi Thirza,

      Je kunt Het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu voor het hele gezin gebruiken. Dubbel koken is niet nodig. Zo eet iedereen gezond!
      Mocht je nog vragen hebben hoor ik het graag.

      Groeten Timo

  4. Kyra schreef:

    Lijkt me een heerlijk recept maar… bedoel je niet parmezaanse kaas want mozzarella kun je toch echt niet raspen lijkt me…..
    Groet, Kyra

  5. Marit schreef:

    Ik heb eieren aan het roomkaas/bouillon mengsel toegevoegd, daardoor wordt het wel een steviger geheel…

    1. timo schreef:

      Hoi Marit,

      Goed tip! Thanks 🙂
      Hoeveel eieren heb je gebruikt?

      Groeten Timo

  6. Astrid schreef:

    Bij deze wil ik je laten weten dat ik inmiddels 9 kilo in 5 weken ben afgevallen. Ik ben namelijk begonnen met het koolhydraatarme 30 dage menu wat jij aanbeveelt op de website. Bedankt voor de tip want ik heb veel geprobeerd maar dat was vaak voor korte duur. Ik heb nog een lange rit te gaan en wil voor de zomer mijn streefgewicht bereikt hebben. Wat raad je mij trouwens aan als ik cardio oefeningen wil doen bij dit dieet? Nu sport ik namelijk niet en het lijkt mij als ik sport dat het nog sneller gaat. Hoe denk jij hierover? Alvast bedankt! Gr Astrid

    1. timo schreef:

      Hoi Astrid,

      Wat enorm goed zeg! 9 Kilo is 5 weken is veel en daar moet je echt trots op zijn :).
      Als je zo doorgaat behaal je zeker jouw streefgewicht.

      Cardio kan inderdaad het afvallen versnellen maar het moet wel leuk blijven. Als je er te veel
      tegenop gaat zien is de kans groot dat je het een te groot obstakel vindt.

      Ik raad je aan om te beginnen met wandelen of fietsen. Je kunt daarna kiezen om opbouwend te starten
      met hardlopen. Doe vooral waar je je goed bij voelt, dat is belangrijk :).

      Als je nog vragen hebt hoor ik het graag!

      Groeten Timo

  7. Bernadet schreef:

    Hoi

    Heb een vraagje bedoel je kipfilet gesneden of verse kipfilet die je nog moet bakken?

    1. timo schreef:

      Hoi Bernadet,

      Je kunt zelf kiezen wat je makkelijker vind betref hele
      kipfilet of gesneden. Daarna bak je het even op zodat het
      vlees gaar is.

      Groeten Timo

  8. Corrie schreef:

    Hoi
    Wil de ovenschotel gaan maken maar ik lust geen champignons
    Waarmee kan ik de champignons vervangen???
    Groetjes

    1. timo schreef:

      Hallo Corrie,

      Je kunt allerlei groenten gebruiken in deze ovenschotel. Dat maakt
      het ideaal. Laat maar weten wat het geworden is :).

      Groeten Timo

  9. Bart schreef:

    Hoeveel chili en knoflookpoeder moet erin?

    1. timo schreef:

      Hoi Bart,

      Je kunt zoveel toevoegen als je lekker vind. Persoonlijk hou ik van
      pittig dus dan gaat er aardig wat in :).

      Groeten Timo

  10. Franny schreef:

    Hoi Timo,
    Is 200 gram spinazie wel genoeg? Ik eet in mijn eentje gemiddeld al 300 gram groenten per dag.
    En gebruik je verse of diepvriesspinazie?
    Het lijkt me een heerlijk gerecht.
    Groet,
    Franny

    1. timo schreef:

      Hoi Franny,

      Je kan meer spinazie toevoegen dat is geen probleem.
      De voedingsstoffen in 200 gram zijn in ieder geval ook al voldoende :).
      Diepvriesspinazie is ook een goede optie!
      Ik hoor graag of het recept gesmaakt heeft.

      Groeten Timo

  11. Franny schreef:

    Hoi Timo,
    Nou, het is een superlekker recept. Ik heb hem een beetje aangepast. 450 gram verse spinazie, na even op het vuur te hebben laten slinken. Zalig, alleen te veel vocht.
    Volgende keer wordt hij helemaal perfect. Bedankt!!!
    Groet,
    Franny
    ????

    1. timo schreef:

      Hoi Franny,

      Bedankt voor je reactie :-)! Wat fijn om te lezen dan het je
      gesmaakt heeft!! Bij mij staat deze ovenschotel met spinazie morgen op de planning.
      Ik wens je een fijne dag!

      Groeten Timo

  12. Saskia schreef:

    Ook wij hebben de spinazie schotel vnadaag gegeten. Ik heb 70ml bouillon gebruikt maar vond het nog erg nat. De smaak was heerlijk. Kreeg hem ook niet zo mooi bruin.

    Groeten,

    Saskia

  13. Ria van Deijl schreef:

    Heb het ook gemaakt. Het smaakte heerlijk. Alleen drijfnat. Dus met de schuimspaan de kip met spinazie eruit gehaald. Vraagje :” hadden jullie verse spinazie ? En zo ja wat blijft erover van 200 Gr voor 4-6 personen. ? En welke roomkaas hadden jullie ?

  14. Karin schreef:

    Hallo,
    Vanavond de ovenschotel gemaakt. Was heerlijk van smaak! Alleen erg veel vocht over in de ovenschaal. Ik lees hierboven eieren toevoegen, hoeveel? En zou kookroom kunnen voor het binden?
    Ik hoor het graag, dan kan ik het recept nog een keer maken!

    Groet,
    Karin

  15. Ineke schreef:

    Gisteren gemaakt en met ons 3 is de schaal schoon leeg gegeten. HEERLIJK! Ik heb wel 2 eieren toegevoegd aan het mengsel en na het bakken vd filet deze uit laten lekken. Na bereiding wel iets nat onderin de ovenschaal, maar niet heel veel. Bedankt voor het delen van dit recept!!! Supergezond .. wat ik het allerliefst ♡ voorschotel, maar waar mijn thuisfront niet altijd blij van wordt ?

    1. timo schreef:

      Hoi Ineke,

      Bedankt voor je bericht. Super leuk om te lezen dat het jullie zo goed bevallen is.
      Het is een lekker recept met gezonde voedingsstoffen en natuurlijk koolhydraatarm :-).
      Ik wens jullie een fijn weekend toe!

      Groeten Timo

  16. Ineke schreef:

    ? Ik moet gewoon delen dat mijn hart gister een sprongetje maakte, omdat onze zoon vroeg om het spinaziegerecht. Ikzelf eet al jaren ‘anders’ en het liefst deel je dit met je gezin (vrijwillig). Maak eten zonder pakjes, geen toegevoegde suikers.. allerlei specerijen enz thuis. Door veel proberen, oefenen, creatief durven zijn, lukt het me steeds meer dat ze er open voor staan. ???. Met veel geduld en stiekeme onderbouwing gaan ze steeds vaker om. Ik krijg er steeds meer groente in ?. Hoop dan ook van harte, dat wanneer hij straks uitwonende is, het meegenomen wordt.. al is het maar n beetje ?.
    Zo.. nu aan tafel.

  17. Hennie schreef:

    Gebruiken jullie verse spinazie?

  18. Elena schreef:

    Ik maak nu meer dan een maand gebruik van het koolhydraatarm 30 dage menu en ben 10 kilo afgevallen. Nu heb ik vrij weinig aan beweging gedaan en dat wil ik weer gaan oppakken. Zo ben ik hopelijk op tijd voor de zomer want er moet best wel wat vanaf. Toch ben ik al mega blij want heb hiervoor al best veel geprobeerd maar dat hielp niet. Fijne avond groetjes Elena

  19. linda schreef:

    ha, ik heb het ook gemaakt, maar i.p.v. bouillon heb ik een kwart bouillonblokje fijn gemaakt en dit vermengd met 2 geklutste eieren en de roomkaas. én ik heb gaatjes geprikt in de alu-folie, zodat het vocht kon ontsnappen. het was dan ook helemaal niet nat of drabberig. wel neem ik de volgende keer (want die komt er beslist!) de dubbele hoeveelheid spinazie.

    1. timo schreef:

      Hoi Linda,

      Fijn dat het recept goed is bevallen. Ook goede tips die je deelt :-).
      Ik wens je een fijne dag!

      Groeten Timo

  20. peggy schreef:

    Ik heb deze ovenschotel ook gemaakt , we vonden ze heel erg lekker en gaf een goed voldaan gevoel
    zeker voor herhaling vatbaar .

    1. timo schreef:

      Goed om te lezen Peggy! Bedankt voor je bericht :-).
      Fijne dag!

      Groeten Timo

  21. Hanna schreef:

    Vraagje! Zijn de voedingswaarde op basis van 4 of 6 personen?

    1. timo schreef:

      Hoi Hanna,

      De voedingswaarde is op basis van 6 personen.

      Groeten Timo

  22. Fay schreef:

    Ik ben gewoon al 3 kg afgevallen na 1 week. Had ik niet verwacht maar ben uiteraard heel erg blij! Het 4 Weken Dieet zit goed in elkaar en werkt als een stok achter de deur voor mij. Blij blij blij

    1. timo schreef:

      Hi Fay,

      Wat TOP zeg! Goed bezig :-)! 3 kilo in 1 week !!!
      Laat over een tijdje weten hoeveel kilo je bent afgevallen.
      Succes en vooral veel plezier met afvallen!

      Groeten Timo

  23. Ria schreef:

    Geweldig recept! We hebben er allemaal van genoten. Ik ga meer recepten van jouw site proberen!

    1. timo schreef:

      Hoi Ria, Wat goed om te lezen! Ik ben ook benieuwd
      wat je van de andere recepten vindt :-).

      Fijne dag groetjes Timo

  24. Abir schreef:

    Het heeft ons allemaal gesmaakt! Dit ga ik vaker maken. Heb ook het koolhydraatarm 30 dagen menu gekocht en daar ben ik gisteren mee begonnen. Heb het gevoel dat ik eindelijk iets heb gevonden dat werkt. Bedankt voor het delen!

    1. timo schreef:

      Hoi Abir, goed om te lezen dat het gesmaakt heeft!
      Ik wens je succes en vooral veel plezier met het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu!
      Laat me over een tijdje weten hoe het gaat :-).

      Groeten Timo

  25. Astrid schreef:

    Hoi Timo, ik heb zojuist het koolhydraatarm 30 dagen menu aangeschaft en moet zeggen dat het een zeer mooi en fijn programma is. Morgen begin ik ermee en ga straks boodschappen in huis halen. Bedankt voor het maken van dit programma scheelt mij een hele hoop werk en tijd! Mvg Astrid

  26. Ebru schreef:

    Dit succes wil ik graag met je delen want door het 30 dagen menu ben ik 8kg afgevallen. Ik volg al jaren jouw website en recepten. Had een goed gevoel over het boek en het blijk te kloppen. Ik ga er nog een maand tegenaan zodat ik 15 kilo kwijt raak op zijn minst. Bedankt hiervoor! Groeten Ebru

  27. Jacqueline schreef:

    Je hebt het bij ingredienten en kooktips over kokosolie maar ik neem aan dat je olijfolie bedoelt. Staat in het recept wel in ieder geval. Ik heb ook 450 gram spinazie gebruikt en 2 eieren met kookroom losgeklopt. Het was echt heerlijk, en helemaal op.
    Voor herhaling vatbaar!

    1. Timo schreef:

      Hoi Jacqueline,

      Bedankt voor je bericht! Je kunt zowel kokosolie als olijfolie gebruiken. Goed om te lezen dat het recept heerlijk gesmaakt heeft!
      Als je nog meer recepten hebt geproefd hoor ik het graag :-).

      Groeten Timo

  28. Mieneke schreef:

    was heerlijk.
    had de kip met de champignons eerst wat aangebraden in wat olijfolie, de spinazie even gewokt, wat kwam daar veel vocht van af. de bouillon en kokosolie achterwege gelaten.
    prima schotel, geen vocht onderin de schaal.
    we hebben gesmuld

    1. Timo schreef:

      Goed om te lezen Mieneke en goede tip om bouillon/kokosolie eruit te laten.
      Fijne dag! Groeten Timo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Volg BGreat op social media:

© 20016 - 2018 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies