koolhydraatarme ovenschotel met vis

Koolhydraatarme ovenschotel met vis en groente

Laatste update: 28 december, 2021 | 23 reacties

Een Koolhydraatarme ovenschotel met vis maak je snel en eenvoudig. Ik ben er mega dol op en de smaak is echt fantastisch!

Koolhydraatarme ovenschotel met vis

Wanneer je een ovenschotel maakt kun je bijna eindeloos met ingrediënten combineren. Het recept dat ik met je deel bestaat uit vis, broccoli en prei. Bekijk trouwens ook deze overheerlijke broccolisoep.

Heb je nog geen idee wat er vanavond op het menu staat, probeer dan zeker deze ovenschotel met vis. Doordat het recept koolhydraatarm is, krijg je geen geraffineerde suikers binnen. Je kunt het dan ook gebruiken als afslankrecept en past prima in een koolhydraatarm dieet!

TIP:
Wil je graag snel afvallen en veel meer energie? Ontvang tijdelijk gratis mijn koolhydraatarm weekmenu! Direct ontvangen >>

Is koolhydraatarme ovenschotel met vis gezond?

De hoofd ingrediënten zoals broccoli, prei en vis bevatten een hoop vitamine en mineralen. Er zitten namelijk de volgende vitamine’s in deze ovenschotel: A, B1, B2, B6, B11, B12, E en C.

De aminozuren zijn: Magenusium, fosfor, zink, natrium, koper, ijzer en calcium. Daarnaast bevat deze ovenschotel ook een hoog gehalte aan eiwitten.

Eiwitten heb je nodig om je spieren te beschermen. Vooral wanneer je gaat afvallen, is het belangrijk dat spiermassa behouden blijft, Je wilt natuurlijk afvallen in vetmassa en niet in spiermassa.

Zodra je vaker koolhydraatarme recepten wilt gaan eten zorg er dan voor dat er ook eiwitten in zitten. Zo heb je de juiste voedingswaarde in balans.

Wat heb je nodig?

Het recept is voor 2 – personen en bevat 6 gram koolhydraten per portie. Het aantal eiwitten in dit recept bedraag per 100 gram / 25 gram eiwitten.

– 100 gram prei
– 300 gram broccoli
– 100 gram champignons
– 2 – 3 blokjes diepvries kabeljauw filet
– 2 el Kokosolie om in te bakken
– 135 gram blauwaderkaas
– 125 ml crème fraîche
– 100 gram geraspte kaas

Hoe maak je een koolhydraatarme ovenschotel met vis?

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Snij de prei in rondjes en snij de broccoli in roosjes. De champignons snij je in plakjes.
3. Neem eerst de broccoli en kook deze ongeveer 3 minuten. Pak nu een koekenpan en doe hier kokosolie in.
4. Zodra de kokosolie warm is bak je de prei en champignons licht gaar (de rest doet de oven).
5. Neem een steelpannetje en verwarm de crème fraîche samen met de blauwschimmelkaas.
6. Neem een ovenschaal en smeer deze in met kokosolie. Ook kun je een teentje knoflook erbij doen.
7. Doe nu de vis in de ovenschaal en voeg de broccoli, prei en champignons toe.
8. Giet nu de kaassaus erover en verdeel de geraspte kaas over de ovenschaal.
9. Plaats de ovenschaal in de oven en laat deze 20 minuten garen.Eet smakelijk!

Wij hebben een gratis afslank weekmenu voor jou gemaakt. Nu met handig boodschappenlijstje zodat je direct kunt beginnen. Ontvang hier het weekmenu

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 28 december, 2021

Auteur

Timo

Categorie

Avondeten Recepten

23 reacties op "Koolhydraatarme ovenschotel met vis en groente"

  1. Miranda schreef:

    Recept ziet er goed uit! Ga ik van de week maken. Simpel slank waar je het over hebt, is dat ook mogelijk bij een drukke werkweek? Heb namelijk niet veel tijd om te koken.

    1. timo schreef:

      Hoi Miranda,

      Dankjewel! Ben benieuwd wat je van het recept vindt :-)!
      De recepten uit Simpel Slank zijn snel en eenvoudig te maken.
      Ook als je druk ben en weinig tijd hebt om in de keuken te staan, is dit programma ideaal.
      Mocht je nog vragen hebben hoor ik het graag!

      Groeten Timo

  2. Simone schreef:

    Heb zojuist het boek besteld. Gebruik jij het zelf ook nog?
    Is dit recept ook uit het boek? Ben erg benieuwd wat het voor mij
    kan gaan betekenen.

    Gr. Simone

    1. timo schreef:

      Hoi Simone,

      Wat goed dat je de eerste stap hebt gezet!!
      Ik maak nog regelmatig recepten uit het boek.
      Afvallen is voor mij op het moment niet nodig, wel blijf ik
      koolhydraatarme gerechten maken.
      Ik weet zeker dat als je je aan het programma houdt, je absoluut gaat
      afvallen. Een pluspunt is dat dit niet als een streng dieet voelt. Gaat
      je lukken :D!

      Groeten Timo

  3. Femke schreef:

    Klopt het dat je dit boek met 30 dagen garantie kunt gebruiken? Want dan wil ik het best een kans geven. Het laatst wat ik geprobeerd heb zijn afslankpillen maar daar merk ik vrij weinig van. Heb je nog andere tips die ik kan gebruiken om af te vallen? Mvg Femke

  4. Stefanie schreef:

    Ik heb een vraagje kan ik ook ipv blsuwaderkaas slankie 30+ kaas gebruiken? En wat kan ik ipv champignons doen?

    1. timo schreef:

      Hoi Stefanie,

      Bedankt voor je reactie. Je kunt slankie 30+ gebruiken en in plaats van champignons
      kun je groente kiezen die jij lekker vindt. Dat maakt niet zo veel uit betreft de voedingswaarden.
      Courgette is ook lekker.

      Groeten Timo

  5. Erica schreef:

    Moet de kabeljauwfilet bevroren in de ovenschaal of laat je deze eerst ontdooien? Ik ga ‘m vanavond maken ben benieuwd!

    1. Timo schreef:

      Hoi Erica, je kunt de kabeljauw beter laten ontdooien. Een paar uur van te voren
      uit de diepvries halen is voldoende. Ben benieuwd wat je van het recept vindt :-).

      Groeten Timo

  6. Ineke schreef:

    heel lekker maar de blauwaderkaas was echt veel te sterk! volgende keer gebruik ik gewone gemalen kaas

  7. Ans schreef:

    Recept heerlijk, ik had alleen nogal wat vocht onderin. wat heb ik niet goed gedaan?

  8. Wilma schreef:

    Timo dit visgerecht was echt superlekker. Zeker voor herhaling vatbaar
    Dank je wel

    1. Timo schreef:

      Goed om te lezen Wilma. Groeten Timo

    2. Timo schreef:

      Goed om te lezen Wilma! Is ook erg lekker ja :-).
      Groetjes Timo

  9. Jannie schreef:

    We hebben genoten, heerlijk was het.
    Ik ga dit zeker vaker maken!

  10. Annelize schreef:

    Welk ander soort kaas kun je gebruiken, wij houden wel van geitenkaas, maar de blauwe soorten vinden wij te scherp.

    1. Timo schreef:

      Je kunt ook mozzarella gebruiken. Dat smaak er ook erg goed bij!

  11. Anna Vriesendorp schreef:

    Dat ziet er goed uit en ga ik deze week maken ( met olie met onverzadigde vetzuren), maar magenusium (magnesium) , fosfor, zink, natrium, koper, ijzer en calcium zijn mineralen en echt geen aminozuren.

  12. Ellen schreef:

    (Zoals altijd) Wat een heerlijke ovenschotel!! Heb de vis wel gekruid anders vind ik het wat flauwtjes. En wij vinden blauwschimmelkaas niet lekker,die heb ik vervangen door mozzarella.
    Zeker voor herhaling vatbaar ??

    1. Timo schreef:

      Goed om te lezen Ellen! Lekker genieten. Groeten Timo

      1. Thierens Christa schreef:

        Gerechtje klaargemaakt ?
        Heel lekker , dank u wel ?

  13. Joke schreef:

    Heerlijk, vooral met een rode paprika voor de kleur

  14. Emmy schreef:

    Geweldig lekker recept. Ga het zeker vaker maken. Ik hou niet van vis maar dit vond ik erg lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2024 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies