Koolhydraatarme ovenschotel met zalm!

Laatste update: 13 juli, 2023 | 23 reacties

Het is geen geheim dat ik dol ben op ovenschotels! Als het tijd is voor een stukje vis, staat deze koolhydraatarme ovenschotel met zalm op tafel. Makkelijk om te maken en super lekker van smaak. Naast zalm gebruik je ook spinazie en dat zorgt voor een heerlijk mals eind resultaat. Elke hap die je neemt zorgt voor een geweldige smaak sensatie. Ik zal je niet langer ophouden. Hieronder lees je welke ingrediënten je nodig hebt!

Tip van Timo:
Deze koolhydraatarme weekmenu’s zorgen ervoor dat je tot wel 3 buikvet per week verliest! Hier staan ze klaar

Ingrediënten

  • 400 g zalmsnippers
  • 600 g verse spinazie
  • 200 ml room culinair
  • 100 g geraspte kaas
  • 1 el dijonmosterd
  • verse dille
  • peper
  • snufje zout

Bereidingswijze

  1. De oven verwarm je alvast voor op 220 graden.
  2. Meng de room, mosterd en peper door elkaar.
  3. Verhit olijfolie in de wokpan en bak/slink de spinazie al omscheppend.
  4. Laat de spinazie goed uitlekken in een vergiet en druk de spinazie nogmaals uit met de achterkant van een lepel (hoe minder vocht hoe beter).
  5. Voeg een snufje zout toe aan de spinazie en schep deze in de ovenschaal.
  6. Voeg ook de zalmsnippers toe, roomsaus en boven verdeel je de geraspte kaas.
  7. Doe de ovenschotel 7 tot 10 minuten in de oven.
  8. Je koolhydraatarme ovenschotel met zalm is klaar. Garneer met dille en geniet ervan!

Voedingswaarden

Portiegrootte: 1/4
Calorieën: 280
Koolhydraten: 9 g
Eiwitten: 30 g
Vetten: 18 g

Tip van Timo:
Deze koolhydraatarme weekmenu’s zorgen ervoor dat je tot wel 3 buikvet per week verliest! Hier staan ze klaar

Waarom is dit recept gezond?

  • Zalm is rijk aan omega-3-vetzuren waarvan is aangetoond dat ze de bloeddruk verlagen en ontstekingen minderen (1).
  • Spinazie kent onwijs veel voordelen. Het kan de gezondheid van de ogen verbeteren de bloeddruk reguleren en kanker bestrijden (2).
Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 20 februari, 2020

Auteur

Timo

23 reacties op "Koolhydraatarme ovenschotel met zalm!"

  1. Carla Meijer schreef:

    Hoi, krijg water van in mijn mond! Vraagje kan het ook met moot zalm ipv snippers?
    Alvast dank voor je antwoord.

    1. Timo schreef:

      Dag Carla, dat kan ook :-). Zorg er wel voor dat de moot zo min mogelijk water bevat. Anders wordt
      de ovenschotel te nat. Geniet ervan! Groetjes Timo

      1. Hildegard schreef:

        Is het de bedoeling dat je alles door elkaar mengt, of moeten het laagjes zijn?

        1. Timo schreef:

          Dat maakt in principe niet zoveel uit. Ik doe soms mengen en soms maak ik laagjes.

    2. Theo schreef:

      Ik denk het wel maar dan moet het wel langer in de oven
      Ongeveer 15 minuten

  2. Th Kops schreef:

    Timo, dit ziet er erg lekker uit. Ik ga het maken, maar voor hoeveel personen is het recept?

    1. Timo schreef:

      Hoi Thea, het recept is voor 3 tot 4 personen. Mocht je overhouden kun je dit bewaren in de koelkast voor
      bijvoorbeeld de dag erna. Scheelt weer tijd in de keuken :-). Fijne dag! Groeten Timo

  3. Theo Wusten schreef:

    Ik vond het erg smakelijk. Vraag me nog wel af of je de zalmsnippers niet beter vers, na koken van de spinazie, kan toevoegen. Daarna de room erbij doen en wat dille (en peper) erbij. Dan blijft de lekkere originele smaak van de zalm(snippers) tenminste behouden. (Ik was nu ruim tien euro aan zalmsnippers kwijt/400 gram!). Als je toch de oven wil gebruiken, zou ik liever twee zalmmoten nemen. (Dan ben je veel goedkoper uit) En misschien geraspte kaas erbij i.p.v. de room? (Het was wel heerlijk zoals u het gerecht voorstelt maar ik vond de zalmsmaak van gerookte zalm(snippers) zo te weinig tot zijn recht komen)

  4. Jacqueline schreef:

    Ha Timo,

    Ik heb dit nu 2x gemaakt en het is echt een tóprecept!
    Zo lekker en súper makkelijk klaar te maken.
    Ik doe wel een bakje ricotta door de spinazie en dat is écht een goede toevoeging. Blijvertje!!!

  5. Caroline schreef:

    Hey Timo,
    Bedoel jij gerookte zalm of verse zalm

  6. Ruth schreef:

    Hallo Timo, kan ik zalm ook vervangen door kip of zo.

  7. k van den Berg schreef:

    deze recept voor twee personen of voor een persoon ?

  8. Vanessa schreef:

    Ik ben net begonnen met koolhydraatarm. Ik probeer dit morgen. Ziet et heerlijk uit :-)! Groetjes Vanessa

    1. Timo schreef:

      Goed bezig Vanessa! Succes ermee en het gaat je lukken :). Groetjes Timo

  9. Jes schreef:

    Hoi, misschien een stomme vraag, maar moet je die room eerst koken?

  10. Vrientinneke schreef:

    Hoi,
    Daar we gerookte zalm in huis hadden werd het hier gemaakt met gerookte zalm. Het nadeel is wel dat het heel zout wordt.
    Maar het was overheerlijk, het mocht alleen wat langer in de oven.

  11. Ineke schreef:

    Heerlijk ga dit zeker nog een keer maken.
    Ik had een stukje wilde zalm gedaan.

    1. Marijke Erkemeij schreef:

      Kan ik ook diepvries spinazie a/la creme toevoegen bij zalmrecept? Dank u Marijke

      1. Rozemarijn schreef:

        Hallo Marijke,

        Dat kan zeker. Het is wel verstandig om deze eerst te laten ontdooien en uitlekken om een overvloed aan vocht te voorkomen.

  12. Marianne schreef:

    Was lekker! Bedankt voor het recept! We hebben het iets aangepast met ricotta ipv room en een blikje zalm en wat warm gerookte zalm erdoor.

  13. Nel schreef:

    Is er in september nog verse spinazie.?
    Het lijkt me heerlij

    1. Rozemarijn schreef:

      Hallo Nel,

      Verse spinazie kan je nog op de wekelijkse markten bij je in de buurt vinden. Ik haal daar ook mijn spinazie. Het komt in flinke bossen!

      Groetjes, Rozemarijn (Team BGreat)

  14. N gerritsen schreef:

    Ik heb verse zalm kan ik die marineren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2024 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies

Afvallen met ovenschotels? Gebruik dit vandaag nog!