Koolhydraatarme ovenschotel met zalm!
Laatste update: 13 juli, 2023 | 23 reacties
Het is geen geheim dat ik dol ben op ovenschotels! Als het tijd is voor een stukje vis, staat deze koolhydraatarme ovenschotel met zalm op tafel. Makkelijk om te maken en super lekker van smaak. Naast zalm gebruik je ook spinazie en dat zorgt voor een heerlijk mals eind resultaat. Elke hap die je neemt zorgt voor een geweldige smaak sensatie. Ik zal je niet langer ophouden. Hieronder lees je welke ingrediënten je nodig hebt!
Tip van Timo:
Deze koolhydraatarme weekmenu’s zorgen ervoor dat je tot wel 3 buikvet per week verliest! Hier staan ze klaar
Ingrediënten
- 400 g zalmsnippers
- 600 g verse spinazie
- 200 ml room culinair
- 100 g geraspte kaas
- 1 el dijonmosterd
- verse dille
- peper
- snufje zout
Bereidingswijze
- De oven verwarm je alvast voor op 220 graden.
- Meng de room, mosterd en peper door elkaar.
- Verhit olijfolie in de wokpan en bak/slink de spinazie al omscheppend.
- Laat de spinazie goed uitlekken in een vergiet en druk de spinazie nogmaals uit met de achterkant van een lepel (hoe minder vocht hoe beter).
- Voeg een snufje zout toe aan de spinazie en schep deze in de ovenschaal.
- Voeg ook de zalmsnippers toe, roomsaus en boven verdeel je de geraspte kaas.
- Doe de ovenschotel 7 tot 10 minuten in de oven.
- Je koolhydraatarme ovenschotel met zalm is klaar. Garneer met dille en geniet ervan!
Voedingswaarden
Portiegrootte: 1/4
Calorieën: 280
Koolhydraten: 9 g
Eiwitten: 30 g
Vetten: 18 g
Tip van Timo:
Deze koolhydraatarme weekmenu’s zorgen ervoor dat je tot wel 3 buikvet per week verliest! Hier staan ze klaar
Hoi, krijg water van in mijn mond! Vraagje kan het ook met moot zalm ipv snippers?
Alvast dank voor je antwoord.
Dag Carla, dat kan ook :-). Zorg er wel voor dat de moot zo min mogelijk water bevat. Anders wordt
de ovenschotel te nat. Geniet ervan! Groetjes Timo
Is het de bedoeling dat je alles door elkaar mengt, of moeten het laagjes zijn?
Dat maakt in principe niet zoveel uit. Ik doe soms mengen en soms maak ik laagjes.
Ik denk het wel maar dan moet het wel langer in de oven
Ongeveer 15 minuten
Timo, dit ziet er erg lekker uit. Ik ga het maken, maar voor hoeveel personen is het recept?
Hoi Thea, het recept is voor 3 tot 4 personen. Mocht je overhouden kun je dit bewaren in de koelkast voor
bijvoorbeeld de dag erna. Scheelt weer tijd in de keuken :-). Fijne dag! Groeten Timo
Ik vond het erg smakelijk. Vraag me nog wel af of je de zalmsnippers niet beter vers, na koken van de spinazie, kan toevoegen. Daarna de room erbij doen en wat dille (en peper) erbij. Dan blijft de lekkere originele smaak van de zalm(snippers) tenminste behouden. (Ik was nu ruim tien euro aan zalmsnippers kwijt/400 gram!). Als je toch de oven wil gebruiken, zou ik liever twee zalmmoten nemen. (Dan ben je veel goedkoper uit) En misschien geraspte kaas erbij i.p.v. de room? (Het was wel heerlijk zoals u het gerecht voorstelt maar ik vond de zalmsmaak van gerookte zalm(snippers) zo te weinig tot zijn recht komen)
Ha Timo,
Ik heb dit nu 2x gemaakt en het is echt een tóprecept!
Zo lekker en súper makkelijk klaar te maken.
Ik doe wel een bakje ricotta door de spinazie en dat is écht een goede toevoeging. Blijvertje!!!
Hey Timo,
Bedoel jij gerookte zalm of verse zalm
Hallo Timo, kan ik zalm ook vervangen door kip of zo.
deze recept voor twee personen of voor een persoon ?
Ik ben net begonnen met koolhydraatarm. Ik probeer dit morgen. Ziet et heerlijk uit :-)! Groetjes Vanessa
Goed bezig Vanessa! Succes ermee en het gaat je lukken :). Groetjes Timo
Hoi, misschien een stomme vraag, maar moet je die room eerst koken?
Hoi,
Daar we gerookte zalm in huis hadden werd het hier gemaakt met gerookte zalm. Het nadeel is wel dat het heel zout wordt.
Maar het was overheerlijk, het mocht alleen wat langer in de oven.
Heerlijk ga dit zeker nog een keer maken.
Ik had een stukje wilde zalm gedaan.
Kan ik ook diepvries spinazie a/la creme toevoegen bij zalmrecept? Dank u Marijke
Hallo Marijke,
Dat kan zeker. Het is wel verstandig om deze eerst te laten ontdooien en uitlekken om een overvloed aan vocht te voorkomen.
Was lekker! Bedankt voor het recept! We hebben het iets aangepast met ricotta ipv room en een blikje zalm en wat warm gerookte zalm erdoor.
Is er in september nog verse spinazie.?
Het lijkt me heerlij
Hallo Nel,
Verse spinazie kan je nog op de wekelijkse markten bij je in de buurt vinden. Ik haal daar ook mijn spinazie. Het komt in flinke bossen!
Groetjes, Rozemarijn (Team BGreat)
Ik heb verse zalm kan ik die marineren?