Zo maak je de lekkerste koolhydraatarme pannenkoeken
Laatste update: 3 november, 2023 | 14 reacties
Vandaag deel ik de lekkerste koolhydraatarme pannenkoeken. Je maakt deze pannenkoeken met havermout en banaan. Ik weet zeker dat je er geen genoeg van kunt krijgen dus zorg voor voldoende beslag! Bekijk snel welke ingrediënten je nodig hebt.
TIP van Timo:
Benieuwd hoe je makkelijk en snel meerdere kilo’s per week verliest? Hier laat ik het je zien
Koolhydraatarme Pannenkoeken
Er zijn van die dagen dat je trek hebt in pannenkoeken. De meeste pannenkoeken bevatten veel suikers en dat past niet goed bij een gezonde levensstijl. Gelukkig heb ik het beste alternatief! Laat ik je eerst meer vertellen over de voordelen van koolhydraatarme pannenkoeken.
Koolhydraatarme Pannenkoeken gezond?
De pannenkoeken uit de winkel bevatten niet alleen veel suikers maar ook toegevoegde stoffen. Wanneer je koolhydraatarme pannenkoeken havermout maakt, zitten er minder suikers in en gebruik je verse ingrediënten.
De koolhydraten in havermout zijn langzame koolhydraten. Dit is de gezonde variant en je lichaam heeft bovendien koolhydraten nodig. Laat daarom nooit je koolhydraten helemaal weg uit je voeding.
De vele suikers (koolhydraten) die je normaal binnenkrijgt met pannenkoeken uit de winkel, hebben nadelige gevolgen voor je gezondheid. Mocht je besluiten om toch pannenkoeken uit de winkel te nemen, bekijk dan altijd het etiket en ga voor de meest gezonde voedingswaarde.
Ik raad je in ieder geval aan om koolhydraatarme pannenkoeken te maken. Je hebt er niet veel voor nodig en zijn stukken gezonder.
Pannenkoeken banaan
Voor dit pannenkoeken recept gebruik je banaan. Banaan heeft gezonde voedingstoffen die goed zijn voor je lichaam. De aanwezige vitamine in banaan zijn: A, B1, B2, B6, B11 en vitamine C.
De mineralen in banaan zijn: natrium, kalium, calcium, fosfor, ijzer, magnesium, koper, zink. Deze koolhydraatarme pannenkoeken bevatten zoals je kunt zien, de nodige vitamine en mineralen die je dagelijks nodig hebt!
Koolhydraatarme pannenkoeken maken
Dan is het nu tijd voor het recept. Wanneer je boodschappen gaat doen, zorg je dat je de volgende ingrediënten mee naar huis neemt. Je kunt er 6 pannenkoeken van maken. De voedingswaarde van deze koolhydraatarme pannenkoeken is per pannenkoek:
Calorieën: 220
Koolhydraten: 20 gram
Eiwitten: 8 gram
Vetten: 10 gram
Wat heb je nodig?
- 2 Bananen
- 80 Gram havermout
- 2 Eieren
- 50 ML sojamelk
- 1 Theelepel bakpoeder
- 1 Eetlepel kokosolie
- 2 Eetlepels honing
- 20 Gram kokosvlokken
- 5 Gram Kaneel
- 50 Gram walnoten
- Snufje zout
Hoe maak je pannenkoeken havermout banaan
- Neem een kom en die hier de havermout, 1,5 banaan, eieren, bakpoeder, helft van kokosvlokken, kaneel, zout en honing in. Gebruik de keukenmachine om alles door elkaar te mixen.
- Voeg geleidelijk de sojamelk eraan toe om het beslag vloeibaar te maken. Laat het beslag wel wat dikker dan het tegenover het beslag, dat je in de winkel kunt kopen.
- Neem een koekenpan en doe hier kokosolie in. Maak ongeveer 3 rondjes beslag in de pan en bak ze op middelmatig vuur tot beide zijde bruin zijn.
- Bak ook de rest van het beslag zodat je een stapel pannenkoeken krijgt. Wanneer de pannenkoeken klaar zijn kun je er de overgebleven banaan, kokosvlokken en walnoten aan toevoegen.
- Eet smakelijk 🙂
TIP:
Ik heb 4 heerlijke weekmenu’s voor je klaar staan waarmee je makkelijk en snel buikvet verliest. Je haalt ze hier
Tips voor het maken van de koolhydraatarme pannenkoeken
TIP 1: Oude bananen
Je kan het beste oude en “bruine” bananen gebruiken voor dit recept. Die zijn lekker zacht en makkelijk tot beslag te maken. Veel mensen vinden deze niet meer lekker om te eten omdat ze zo zacht zijn, dus zijn ze ideaal voor een recept als deze.
TIP 2: Lekker wat vanille
Ben je wel een zoetekauw? Dan is het erg lekker om een paar druppeltjes vanille aroma toe te voegen aan je beslag. Zo krijgen je pannenkoeken een lekkere vanillesmaak erbij. Geniet ervan!
TIP 3: Pannenkoeken bewaren
Deze pannenkoeken zijn het lekkerst om vers te eten, maar je kan ze eventueel ook wat langer bewaren. Je kan ze op een bord leggen en omwikkelen met vershoudfolie waarna je ze tot 2 dagen in de koelkast kan bewaren. Ze kunnen helaas niet ingevroren worden.
Bekijk ook:
Koolhydraatarme Ontbijtkoek – Zo Maak Je De Allerlekkerste
Ziet er heerlijk uit zeg! Ga ik van het weekend proberen.
Het 4 weken dieet waar je het over hebt kan dat voor het hele gezin?
Het lijkt me wel wat en mijn man kan ook wel een aantal kilo kwijt. Mvg Camilla
Hoi Camilla,
Laat me weten wat je van het recept vind :).
Het 4 Weken Dieet kun je inderdaad gebruiken voor het hele gezin.
Je hoeft dus niet dubbel te gaan koken.
Groeten Timo
Hallo,
Kan dit bijvoorbeeld ook met magere melk?
Gr mandy
Hoi Mandy,
Je kunt ook magere melk gebruiken.
Groeten Timo
Zijn de bovenstaande calorieën per pannenkoek, of voor alle pannenkoeken samen?
Gr Minke
Wat kun je ipv kokosvlokken gebruiken? Ik lust geen kokos..
Hoi Ellen,
Je kunt ook andere toppings gebruiken. Bijvoorbeeld gehakte nootjes of bosbessen :-).
Groetjes Timo
Ik heb vandaag die pannenkoeken gemaakt (volgens recept). WOW wat is het lekker. Had niet echt een topping nodig, zo lekker. Heb sojamelk vervangen door amandelmelk te gebruiken. Dank je wel voor je recept.
Hoi Elien, bedankt voor jouw bericht. Dat doet goed :-). Veel plezier en genot met de
overige recepten! Groeten Timo
Hoe zit het met de koolhydraten in de honing?
Hoi Gea,
Er zitten inderdaad gewoon koolhydraten in honing, maar het is zo’n kleine hoeveelheid in het recept, dat het geen kwaad kan. Honing bevat juist ook heel veel stoffen die ontzettend goed zijn voor het lichaam, waardoor het goed gebruikt kan worden 🙂
Groetjes, Rozemarijn (Team BGreat)
Ik ga de pannenkoeken uit proberen
Ik ga de pannenkoeken uitproberen ik hoop dat het lukt. Ik ben gek op pannenkoeken, bedankt voor het recept.
Zo lekker ? een aanrader ☺️