Koolhydraatarme Salade Met Mozzarella En Pesto | Verrukkelijk!
Laatste update: 29 augustus, 2022 | Geen reacties
Deze koolhydraatarme salade is niet alleen mega lekker maar ook super gezond! Je maakt gebruik van verse ingrediënten en de smaak is verrukkelijk! Hoe je deze koolhydraatarme salade vandaag nog kunt maken, lees je hier!
TIP van de DAG:
Wil je graag 10-12 kilo buikvet verliezen binnen 30 dagen? Gebruik dit >>
Koolhydraatarme salade met mozzarella en pesto
Vandaag nemen we een salade met een Italiaans tintje. De Italiaanse keuken staat erom bekend, je te verassen met verschillende smaken.
Deze koolhydraatarme salade past op ieder moment van de dag. Het is daarom een heel goed idee, om een grote hoeveelheid te maken. Vooral tijdens de warme dagen heb je de ideale oplossing en sta je niet te lang in de keuken :-)!
Koolhydraatarme salade met groente
In een salade mag natuurlijk geen groente ontbreken. Groente zorgt voor een complete smaak en zit boordevol vitamine en mineralen. Het makkelijke aan groente is dat je heel veel soorten groente kunt combineren met elkaar. Wanneer je wilt experimenteren met een salade, kies dan voor seizoen groente. Deze zijn namelijk goedkoper en het lekkerste van smaak.
Wat heb je nodig?
- 3 gekookte eieren
- 1 rode paprika
- 1 krop romaine sla
- Een half bakje kleine cherrytomaatjes
- 60 g ram krokant gebakken spekjes (kan vegetarisch)
- 100 gram mozzarella balletjes
- Een beetje Parmezaan
Voor de dressing:
- 3 el olijfolie
- Een beetje citroensap
- Een bosje verse basilicum
- 30 gram pijnboompitjes of walnoten
- Een snufje zout
- 2 tenen knoflook
Hoe maak je deze koolhydraatarme salade?
Dressing
Als eerst begin je met de dressing. Zo kunnen alle ingrediënten intrekken en wordt de smaak nog lekkerder. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en pureer het tot een dikke, zachte substantie. Als het te droog is kan je eventueel wat extra olijfolie toevoegen. Is het juist te nat? Voeg dan nog wat extra noten toe. Doe de pesto in een potje en zet het even opzij.
Bereidingswijze salade
- Je kunt de tomaatjes op twee manieren bereiden. Je kunt ervoor kiezen om de tomaat rauw aan de salade toe te voegen maar ook in de oven opwarmen. Wanneer je voor het laatste wilt gaan neem dan een ovenschaal. Besprenkel de tomaatjes met balsamico azijn en verwarm ze in de oven op 180 graden. Neem hier ongeveer 7 tot 10 minuten voor.
- Ondertussen kook je de eieren op de manier die jij het lekkerst vindt. Hard of zacht maak niks uit. Zodra de eieren klaar zijn blus je ze af met koud water. Laat de eieren daarna even staan.
- Tijdens het koken van de eieren pluk je de blaadjes romaine sla. De paprika snij je in extra kleine stukjes.
- Neem een grote kom en doe daar de blaadjes sla in met de kleine stukjes paprika. Neem ondertussen de tomaat uit de oven en laat ze eventjes afkoelen. Doe de gebakken spekjes bij de sla. Meng dit goed door elkaar.
- Doe een gedeelte van de sla met kipfilet en gebakken spek op een bord. Neem een gekookt eitje en halveer deze. Samen met de tomaat leg je het eitje boven op de salade. Besprenkel de rest van de salade met wat mozzarella balletjes en snijd ze van tevoren eventueel nog door de helft. Daarna verdeel je de pesto over de salade met een lepel.
- Besprenkel je salade eventueel nog met een beetje Parmezaan. Genieten maar!!
De voedingswaarden
Aantal porties: 2
Calorieën per portie: 493
Koolhydraten: 8 gram
Vetten: 36 gram
Eiwitten: 33 gram
Tips voor het maken van de koolhydraatarme salade
TIP 1: Marineer de tomaatjes in pesto
Wat ook erg lekker is, is om de pesto vooraf te maken en een deel hiervan te gebruiken om te tomaatjes in te marineren. Daarna kan je ze eventueel nog bakken in de oven.
TIP 2: Kipfilet in plaats van spekjes
Spekjes zijn erg lekker, maar wel vet. Voor een wat minder vette vleessoort, kan je er ook voor kiezen om stukjes kipfilet op te bakken, of een paar plakjes te rollen en door de salade te verdelen. Zo heb je ook een heerlijke Italiaanse salade.
TIP 3: Eieren variatie
Gekookte eieren niet je ding? Geen zorgen! Maak er lekker een omelet of een spiegelei van. Deze past ook prima bij het recept en geeft nog een lekkere smaak ook!
TIP van Timo
Ik heb weekmenu’s ontwikkeld waarmee je iedere week tot wel 3 kg verliest. Hier staan ze voor je klaar