Koolhydraatarme witlof met kaas
Laatste update: 18 november, 2019 | 3 reacties
Koolhydraatarme witlof met kaas is wat mij betreft de topper van de week! Zo veel smaak en zo veel gezonde voedingstoffen. Je bereid dit recept in de oven en dat zorgt voor een extra lekkere bite. Ook nu heb ik bewust gekozen voor iets meer ingredienten. Zo kun je namelijk de dag erna, nog een keer genieten.
Koolhydraatarme witlof
Het is echt super simpel op te bereiden. Alleen de oven hoeft in principe zijn werk te doen. Binnen 25 minuten staat dit gerecht op tafel en ik weet zeker dat iedereen complimentjes zal geven over de smaak.
Ingrediënten:
- 4 stronken witlof
- 150 g gormas kaas 70+
- 400 g bechamelsaus
- 50 g walnoten (ongebrand)
Bereidingswijze:
1. De oven verwarm je voor op 200 graden. De onderkant van de witlof snijd je eraf en daarna snijd je de witlof door midden. De harde kern verwijder je.
2. Kook de witlof 5 min met een snufje zout. Giet daarna af en verdeel de witlof over de ovenschaal. Ook de bechamelsaus en kaas verdeel je erover.
3. De walnoten hak je grof en hiermee bestrooi je de witlof. Zet in de oven voor ongeveer 15 minuten. Genieten maar!
De voedingswaarden
Koolhydraatarme witlof met kaas is goed voor 4 personen. De voedingswaarde zijn berekend per portie en zien er als volgt uit:
Calorieën: 330
Koolhydraten: 8 gram
Eiwitten: 10 gram
Vetten: 27 gram
Hoi Timo,
Hoe maak je de bechamelsaus? Of potje en hoeveel kh mogen er dan inzitten??
groetjes, Ine
Ik vraag me ook af hoe deze bechamel saus wordt gemaakt. Normaal is het 25 g boter, 25 g bloem en een kwart liter melk. Wat moet ik gebruiken ipv bloem?
ik wil graag weten hoe ik de bechamelsaus maakt