Smeuïge lasagne met spinazie en mozzarella

Laatste update: 9 juni, 2021 | 8 reacties

Wist je dat je ook lasagne in een pan kan maken? Dit recept maakt een heerlijke lasagne in een gietijzeren (of aardewerk) pan. Je maakt eerst het gerecht klaar op het fornuis waarna je deze met pan en al in de oven zet. Het is wel belangrijk dat je pan tegen de hete temperaturen van de oven kan, maar als dat zo is kan je direct aan de slag. Doordat je een pan gebruikt, blijft de lasagne met spinazie en mozzarella lekker warm en romig. Ik ben al helemaal fan!

  • Avondmaaltijd
  • Bereidingstijd: 35 minuten
  • Aantal porties: 6
  • Koolhydraten per portie: 5,7 gram

TIP van Timo:
Wil je graag afvallen, maar heb je geen idee waar te beginnen? Klik dan hier >>

Ingrediënten

  • 450 g gehakt
  • 1 kleine courgette (in plakjes)
  • 80 gram spinazie
  • 350 ml suikervrije pastasaus
  • 60 ml bouillon
  • 115 g roomkaas
  • 80 g zure room
  • 2 stengels bosui (in ringen)
  • 2 el gehakte knoflook
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 120 g geraspte mozzarella

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden waarna je een gietijzeren pan op middenhoog vuur verhit.
  2. Bak hierin het gehakt en laat daarna het vet weglopen. Voeg dan de spinazie en courgette toe en bak voor zo’n 3 minuten of tot de spinazie gaat slinken.
  3. Vervolgens voeg je de pastasaus en bouillon toe en laat het 8 minuten sudderen.
  4. Intussen meng je de roomkaas, zure room, bosui, knoflook, kruiden en 60 g mozzarella samen in een kom.
  5. Doe het vuur uit en verdeel het roommengsel over het vlees en besprenkel de bovenkant met de overgebleven mozzarella.
  6. Bak het geheel zo’n 20 minuten in de oven en laat dan 5 minuten koelen voor je het aansnijd.

De voedingswaarden

Aantal porties: 6
Calorieën per portie: 388
Koolhydraten: 5,7 gram
Vetten: 31,6 gram
Eiwitten: 20,1 gram

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 9 juni, 2021

Auteur

Timo

Categorie

Avondeten Recepten

Tags

8 reacties op "Smeuïge lasagne met spinazie en mozzarella"

  1. Wilma schreef:

    Volgende week heb ik vakantie, dan ga ik dit recept uitproberen. Het ziet er zo lekker uit!

  2. Monique schreef:

    Welk merk is suikervrije pastasaus?

    1. Rozemarijn schreef:

      Hallo Monique,

      De AH heeft een Pastasaus Basilico zonder toegevoegde suikers die ik graag gebruik. Soms maak ik ook zelf een pastasaus. De natuurlijke suikers uit de groenten zijn geen probleem!

      Groetjes, Rozemarijn (Team BGreat)

    2. Desiree schreef:

      Dat zou ik ook willen weten en anders hoe kan ik deze saus zelf maken?

      1. Rozemarijn schreef:

        Hoi Desiree,

        De AH heeft een Pastasaus Basilico zonder toegevoegde suikers die ik graag gebruik. Soms maak ik ook zelf een pastasaus. De natuurlijke suikers uit de groenten zijn geen probleem! Hiervoor meng ik 1 blikje tomatenblokjes met 1/2 courgette, 1 kleine ui, 2 tenen knoflook en wat verse basilicum. Wanneer de saus klaar is, kan je alles pureren en dan heb je een gezonde saus! Je kan er eventueel ook nog extra groenten aan toevoegen zoals paddenstoelen (die zijn van nature ook koolhydraatarm).

        De pastasaus bevat wel koolhydraten, maar omdat dit voornamelijk natuurlijke suikers en vezels zijn, kunnen deze weinig kwaad.

        Groetjes, Rozemarijn (Team BGreat)

  3. Marij schreef:

    Erg lekker. Heerlijk recept.
    Alleen, die van mij was behoorlijk papperig.
    Is dit normaal bij dit recept, en zo niet, hoe kan ik dit voorkomen.

    Gr. Marij in t Zandt

    1. Rozemarijn schreef:

      Hallo Marij,

      Fijn dat het recept goed in de smaak viel! Het papperige kan komen door het vocht van de spinazie. Deze kan je eventueel nog weg laten lopen.
      Wat ik ook kan aanraden is om de courgette niet mee te bakken, maar deze rauw als een laag tussen het spinazie/gehaktmengsel. De plakken worden gaar in de oven, maar blijven dan net iets steviger waardoor het gevoel minder papperig is.

      Hopelijk helpen deze tips!

      Groetjes, Rozemarijn (Team BGreat)

      1. Marij schreef:

        Hoi Rozemarijn,
        Dank voor je tip.
        De volgende x proberen.

        Gr. Marij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


© 2016 - 2022 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies