lasagne soep

Een dagje wat anders: Lasagne soep

Laatste update: 3 februari, 2022 | 7 reacties

Vrijwel iedereen die ik ken is een fan van lasagne. Het is ook gewoon een hele eenvoudige manier om voldoende groenten te eten, maar dan verstopt in een kazige en romige maaltijd. Vanavond ga ik wat anders proberen: ik ga een lasagne soep maken. Dit is eigenlijk een soort goed-gevulde tomatensoep, maar dan met de smaak van lasagne. Geloof me, het klinkt apart, maar ik weet zeker dat je er van gaat genieten!

Houd er rekening mee dat dit gerecht in een slowcooker wordt gemaakt, dus het duurt wat langer voor deze klaar is. Je kan het ook in een gewone pan maken, hoe je dat doet lees je onderaan het recept.

  • Avondmaaltijd/Bijgerecht
  • Bereidingstijd: 6 uur of 50 minuten
  • Aantal porties: 8
  • Koolhydraten per portie: 15 gram

TIP van Timo:
Dit zijn mijn beste weekmenu’s voor vetverlies. Gebruik ze hier >>

Ingrediënten voor de lasagne soep

  • 450 gram mager rundergehakt
  • 230 gram champignons, in stukjes
  • 100 gram rode paprika, in stukjes
  • 1 kleine ui, in stukjes
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • 1 liter runder- of groentebouillon
  • 170 gram tomatenpasta
  • 60 ml kookroom
  • 2 tl oregano
  • 100 gram geraspte mozzarella
  • Een paar takjes verse basilicum
  • Optioneel: een paar lasagnebladen, in stukjes
  • Optioneel: crème fraiche

De bereidingswijze

Voor de slowcooker:

  1. Snij allereerst de groenten fijn en verhit daarna wat olie in een koekenpan.
  2. Bak hierin het gehakt en de ui gaar.
  3. Vervolgens doe je alle ingrediënten, op de kaas en kookroom na (als je crème fraiche en lasagnebladen gebruikt, laat je deze er ook nog uit) in de slowcooker en dek je deze af.
  4. Zet de slowcooker aan voor 6 uur en voeg in het laatste half uur de lasagnebladen toe.
  5. Roer er ten slotte de kookroom doorheen en serveer de soep in 8 kommen.
  6. Sprenkel daar de kaas overheen en doe er eventueel een lepeltje crème fraiche bij. Geniet ervan!

Voor in de gewone pan:

  1. Allereerst snij je de groenten fijn.
  2. Vervolgens verhit je een beetje olie in een grote pan en bak je hierin het gehakt en de ui gaar.
  3. Wanneer de ui glazig begint te worden, voeg je de knoflook toe en bak je deze nog 1 minuutje mee.
  4. Daarna doe je de rest van de groenten erbij en bak je ze 2 minuten op laag vuur.
  5. Vervolgens schenk je de bouillon, tomatenpuree, tomatenblokjes en kruiden erbij en roer je alles goed door elkaar.
  6. Breng de soep aan de kook en laat het zo’n 20 minuten pruttelen op laag vuur.
  7. Op het einde roer je de kookroom erdoorheen en de stukjes lasagne bladen. Laat het nog zo’n 10 tot 20 minuten koken en serveer dan met geraspte kaas en crème fraiche. Geniet ervan!

De voedingswaarden

Aantal porties: 8
Calorieën per portie: 240
Koolhydraten: 15 gram
Vetten: 10 gram
Eiwitten: 21 gram

Veelgestelde vragen

  • Hoelang kan ik de soep bewaren? Je kan de soep zo’n 3 dagen in de koelkast bewaren of invriezen voor 2 maanden.
  • Lasagnebladen zijn toch niet koolhydraatarm? Waarom kan ik deze erbij doen? Lasagnebladen zijn inderdaad niet koolhydraatarm, maar in kleine hoeveelheden passen ze wel goed bij het recept. Een lasagne soep zonder bladen is namelijk geen lasagne meer. Ook mag je jezelf soms echt wel verwennen!

Tips voor het maken van de lasagne soep

TIP 1: Geef het meer pit
Geef je soep wat meer pit door er een klein pepertje doorheen te snijden. Heb je dit niet in huis? Dan kan je ook een theelepel chili vlokken of Cayennepeper erdoorheen doen.

TIP 2: Serveertip
Serveer de soep met verse basilicum ter garnering en een koolhydraatarm stokbrood voor erbij. Ook is deze soep lekker als lunch, in plaats van als avondmaaltijd. Geniet ervan!

TIP 3: Maak het vooruit
De soep op de dag zelf eten is al erg lekker, maar als je de soep een nachtje laat staan, krijgen de smaken extra veel tijd om goed in de soep te trekken. Dit zorgt voor een sterkere en lekkerdere smaak. Probeer het ook eens!

Geen zin in lasagne soep? Probeer dan deze broccoli soep! Koolhydraatarme broccoli soep

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 3 februari, 2022

Auteur

Rozemarijn

Categorie

Avondeten Recepten

7 reacties op "Een dagje wat anders: Lasagne soep"

  1. Hanny schreef:

    Deze soep heb ik het weekend gemaakte de slowcooker. Wát een zaaaaaaalige soep. Ik heb er inderdaad wat Chili vlokken in gedaan. Een soepje om mee voor de dag te komen. Die gaan we vaker maken👍👍👍

  2. Miranda Hilversum schreef:

    Hoi hoi, wat versta je onder een paar lasagne bladen bij deze soep voor 8 personen?
    BvD.

    1. Rozemarijn schreef:

      Hoi Miranda,
      Voor een soep voor 8 personen zou ik 8 lasagne bladen gebruiken. Deze kan je dan in stukjes opbreken en door de soep mengen. Zo krijg je niet te veel koolhydraten binnen, maar kan je er wel lekker van genieten.

  3. Ster schreef:

    Hoi op welke stand vd slowcooker? High of low. Dank je wel

    1. Rozemarijn schreef:

      Hoi Ster,

      De slowcooker kan het beste op de low stand zodat de soep niet te hard doorkookt!

      Groetjes, Team BGreat

  4. Arthur schreef:

    Goededag.
    Ik sta op het punt om deze vandaag te maken.
    Maar dan in de multicooker
    Zou 30 min high pressure voldoende zijn?

    Mvg Arthur

    1. Rozemarijn schreef:

      Beste Arthur,

      Zelf heb ik helaas geen ervaring met de multicooker, maar in principe is 30 minuten op hoge druk voldoende om de groenten te koken en het gehakt te garen. Ik zou het gewoon eens uitproberen!

      Groetjes, Team BGreat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2024 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies