loaded nachos

Loaded nachos met heerlijke toppings

Laatste update: 25 juli, 2022 | Geen reacties

Heb jij trek in een heerlijke Mexicaanse nachoschotel? Dan ben je hier aan het juiste adres! Dit recept zit namelijk boordevol lekkere smaken, goede combinaties, en vooral veel eetplezier. Deze loaded nachos zijn gemaakt om te delen met vrienden tijdens een gezellige middag of avond! Daarnaast zijn ze helemaal koolhydraatarm vanwege de zelfgemaakte chipjes. Je kan natuurlijk ook een zakje koolhydraatarme (nacho) chipjes kopen om het jezelf makkelijk te maken. Lees snel verder en veel plezier!

  • Bijgerecht
  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Aantal porties: 4
  • Koolhydraten per portie: 9 gram

TIP van Timo:
Ben je ook klaar met lastige diëten? Probeer dit menu gratis uit >>

De ingrediënten voor de loaded nachos

Voor de chipjes zelf:

  • 50 gram amandelmeel
  • 30 gram geraspte kaas
  • 2 el gesmolten boter
  • 2 el roomkaas, naturel
  • 1 ei
  • 1/2 tl oregano
  • Peper en zout naar smaak

Voor de loaded nacho’s:

  • 250 gram mager rundergehakt
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 2 roma tomaten, fijngesneden
  • 1 rode paprika, fijngesneden
  • 170 gram geraspte kaas
  • 1 tl van de volgende kruiden: paprikapoeder, komijnpoeder, knoflookpoeder
  • 1/2 tl chilivlokken
  • 1 jalapeno, in plakjes
  • 1 klein blikje mais

Extra toppings:

  • Crème fraiche
  • Salsa
  • Zwarte olijven, in plakjes
  • Guacamole
  • Romaine sla, fijngesneden

De bereidingswijze

  1. Allereerst leg je een vel bakpapier op een bakplaat neer.
  2. Vervolgens begin je met het maken van de chipjes. Ga door naar stap 7 als je kant-en-klare chipjes gebruikt.
  3. Verwarm je de oven voor op 175 graden.
  4. Daarna meng je de amandelmeel, boter, roomkaas, oregano en zout in een kom totdat er een deeg ontstaat.
  5. Rol het deeg vervolgens uit tot een redelijk dun formaat en snijd daar rechthoekige vormpjes uit. Leg elk rechthoekje op de bakplaat.
  6. Bedek alles met de geraspte kaas en zet daarna de chipjes zo’n 10 minuten in de oven of tot ze bruin zijn.
  7. Intussen verhit je wat olie in een pan en bak je hierin het gehakt rul. Kruid deze met de paprikapoeder, komijnpoeder, knoflookpoeder en een beetje chilivlokken.
  8. Vervolgens snijd je alle groenten fijn en meng je deze in een kom. De mais mag je hier ook bij doen, laat deze eerst wel uitlekken.
  9. Hussel de nacho chipjes op de bakplaat en verdeel het gehakt en de groenten hier overheen. Meng de helft van de geraspte kaas erdoor en hussel alles even door elkaar.
  10. Wanneer alles klaarligt, verdeel je de overige kaas eroverheen en bak je het geheel zo’n 10 minuten in de oven of tot de kaas is gesmolten.
  11. Beleg de loaded nachos eventueel met nog wat extra toppings en serveer. Geniet ervan!

De voedingswaarden*

Aantal porties: 4
Calorieën per portie: 488
Koolhydraten: 9 gram
Vetten: 36 gram
Eiwitten: 31 gram

*: De voedingswaarden zijn berekend zonder de extra toppings. 

Veelgestelde vragen

  • Welke kaas heb ik nodig? Je mag in principe elke kaas gebruiken die je maar kan bedenken. Zelf gebruik ik vaak mozzarella of cheddar. Je kan ook kiezen voor een pittigere variant.
  • Waar kan ik kant-en-klare nacho chipjes kopen? De meeste kan je online vinden via een gezondheidswinkel. Als je zoekt op “koolhydraatarme nachos” zie je vanzelf een aantal lekkere opties!

Tips voor het maken van de loaded nachos

TIP 1: Toppings zijn een must-have
Hoewel de toppings gelabeld zijn als “extra” zijn ze wel een echte must-have voor een goede schaal met loaded nachos. Sowieso voegen deze toppings wat extra vetten en vitamines toe, wat de maaltijd niet verkeerd maakt.

TIP 2: Eet het als avondmaaltijd
Deze nacho’s zijn ontzettend vullend, dus kijk niet gek op als je het niet allemaal op krijgt. Wat je kan doen om het wel allemaal op te krijgen is om het als een avondmaaltijd te beschouwen. Eet ze dus samen met een salade of een soepje en je hebt gewoon een complete maaltijd.

TIP 3: Bewaren voor later
Je kan de nacho’s bewaren voor later door ze in een bakje in de koelkast te doen voor maximaal 3 dagen. Je kan ze daarna in de oven kort opwarmen. Deze nacho’s kan je helaas niet in de vriezer bewaren. Dat is niet lekker.

Trek in wat anders? Waarom probeer je dit heerlijke gerecht niet een keer?

Koolhydraatarme Lahmacun | Turkse Pizza Recept

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 25 juli, 2022

Auteur

Rozemarijn

Categorie

Bijgerecht Recepten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


© 2016 - 2022 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies