magnesium citraat poeder

Magnesium Citraat Poeder | De beste van 2024!

Laatste update: 11 december, 2023 | Geen reacties

Magnesium citraat poeder kent enorm veel voordelen. Wanneer je magnesium in poedervorm gebruikt is de opname door het lichaam enorm snel. Hierdoor ervaar je direct de voordelen. Helaas zijn er een hoop magnesium citraat poeders op de markt die nauwelijks of niet werken. Om te voorkomen dat je de verkeerde in huis haalt, deel ik de beste magnesium citraat poeder. Ik vind het namelijk belangrijk dat je de juiste keuze maakt.

Wat is magnesium citraat?

Magnesium is een natuurlijk voorkomend mineraal en belangrijk voor veel systemen in het lichaam. Met name voor de zenuwen en spieren. Daarnaast verhoogt magnesiumcitraat het water in de darmen en wordt het ook gebruikt als laxeermiddel om constipatie te behandelen (1).

Magnesium citraat poeder

 1. 100% Pure Magnesium Citraat – Swanson
 2. Magnesium Drink Powder – Body en Fitshop
 3. Magnesiumcitraat – vitstore

1. 100% Pure Magnesium Citraat – Swanson

De 100% Pure Magnesium Citraat is zeer goed opneembaar. Het merk Swanson staat bekend om de hoge kwaliteit waarvan de werking gegarandeerd is. Ondersteunt de hersen- en zenuwfuncties, het leervermogen, tanden, botten en bevordert de energiestofwisseling. Een zeer sterke magnesium citraat poeder voor een betaalbare prijs. Lees hier 32 ervaringen van andere 100% Pure Magnesium Citraat gebruikers >>

Voordelen:

 • Werkt snel
 • Multifunctioneel
 • 100% puur
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

magnesium citraat poeder

Een zeer fijn magnesium supplement met betrouwbare werking. Persoonlijk mijn grootste favoriet waar ik dagelijks gebruik van maak. De poeder heeft een neutrale smaak.

Bestel hier 58 doseringen voor €11,50 bij Body en Fitshop >>

2. Magnesium drink powder – Body en Fitshop

Sterke botten en soepele spieren! De Magnesium Drink Powder is een super sterke formule in poedervorm. Op een makkelijke en snelle manier maak je jouw eigen magnesium drank klaar. Naast magnesium bevat deze poedervorm ook vitamine D en vitamine B12. Een zeer compleet supplement en dat merk je. Lees hier 11 ervaringen van andere Magnesium Drink Powder gebruikers >>

Voordelen:

 • Krachtige formule
 • Boost je weerstand
 • Meer energie
 • Sterke spieren

magnesium citraat poeder

Magnesium drink van body en fit heeft zijn snelle en betrouwbare werking reeds bewezen. Een top magnesium supplement waar je ruim 4 weken mee voorruit kunt.

Bestel hier 125 gram voor €9,90 bij Body en Fitshop >>

3. Magnesiumcitraat – Vitstore

Magnesiumcitraat Puur van Vitalize wordt makkelijk en snel opgenomen door het lichaam. De handige maatschep zorgt ervoor dat je exact de juiste hoeveelheid kunt afmeten (ook de nummer 1 en 2 uit deze top 3 zijn voorzien van schepje). Zeer ideaal voor volwassenen en sporters. Lees hier de eerste ervaring van andere Magnesiumcitraat gebruikers >>

Voordelen:

 • Betrouwbaar merk
 • 100 % puur
 • Werkt snel

magnesium citraat poeder

Magnesiumcitraat doet wat het belooft. Je hebt er niet veel van nodig en de werking is voelbaar. Met name in de hoeveelheid energie die je ervaart en de weerstand die je opbouwt.

Bestel hier 500 gram voor €19,95 bij Vitstore >>

Magnesium en enzymen

Wist je dat magnesium meer dan 300 verschillende enzymen aanstuurt (2). Het gaat om enzymen die ervoor zorgen dat de processen in je lichaam goed verlopen. Tevens wordt magnesium poeder extra snel door het lichaam opgenomen.  Mocht je om wat voor een rede dan ook magnesium poeder niet prettig vinden, maak dan gebruik van magnesium capsules. Ontdek hier welke magnesium pillen het beste zijn >>

Waar is magnesium goed voor?

Dat magnesium goed voor je is weet je waarschijnlijk al. Maar waarvoor precies? Hieronder lees je een complete lijst aan voordelen wanneer je gebruikt maakt van een magnesium supplement (3):

 • Bron van energie
 • Behoud van sterke botten
 • Verminderd moeheid
 • Soepele spieren
 • Sterke spieren
 • Verbetert de hersenfunctie
 • Ondersteunt tanden
 • Ondersteunt botten
 • Betere spijsvertering

Zoals je kunt zien is magnesium goed voor je lichaam. Je doet er dan ook gaan om magnesium naast gevarieerde voeding als supplement te gebruiken.

In welke voeding zit magnesium?

magnesium citraat poederIn alle soorten noten zit magnesium

Magnesium zit ook in een aantal voedingsmiddelen. Ik raad je dan ook aan om magnesium zo veel mogelijk uit voeding te halen. Helaas lukt dat niet altijd en dan is het verstandig om magnesium (zie top 3) aan te schaffen.

Voedingsmiddelen met magnesium zijn: alle soorten noten, bladgroenten, cacao, bananen, avocado’s, peulvruchten broccoli, kraanwater en volkoren granen (4).

De voedingsmiddelen van hierboven bevatten naast magnesium een hele hoop andere belangrijke vitamines en mineralen. Het is dus absoluut een win-win als je gevarieerd en gezond eet!

KORTOM:
Magnesium komt voor in verschillende soorten voedingsmiddelen. De aantal voedingsmiddelen kun je zelfs iedere dag eten. Magnesium is dus dichterbij dan je denkt!

De best geteste supplementen

Ruim 12 jaar maak ik gebruik van supplementen. Hierdoor weet ik exact wat er wel en niet werkt. Op BGreat.nl deel ik alleen de allerbeste supplementen die je online kunt bestellen. Hierbij let ik op smaak, kwaliteit, prijs, oplosbaarheid en werking. Ik nodig je graag uit om ook mijn andere Top 5 beste supplementen te bekijken!

Top 5 beste vitamine C supplement
Beste slaappillen zonder recept
Top 5 Beste Visolie
Top 5 beste vitamine D3

 

Bronnen & onderzoek:

(1). https://www.drugs.com

(2). https://www.orthokennis.nl

(3). https://www.gezondheidsplein.nl

(4). https://www.voedingscentrum.nl

 

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 19 november, 2020

Auteur

Timo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2024 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies