ovenschotel met witte kool

Ovenschotel met witte kool en gehakt

Het is weer tijd voor een heerlijke ovenschotel! Deze ovenschotel met witte kool en gehakt is makkelijk om te maken en ook nog eens koolhydraatarm. Wat ik zo fijn vind aan ovenschotels is dat je makkelijk een portie kunt bewaren voor de volgende dag. Dat scheelt weer tijd in de keuken. Hieronder lees je welke ingrediënten je nodig hebt zodat je vandaag nog deze ovenschotel met witte kool kunt maken.

  • Hoofdgerecht/avondmaaltijd
  • Bereidingstijd 15 minuten
  • Hoeveelheid: 4 personen
  • 9 gram koolhydraten per portie

TIP van Timo:
Wil je graag wekelijks afvallen en weer energie voor twee? Deze recepten heb je nodig >>

Ingrediënten:

  • 600 gram witte kool
  • 500 gram gehakt (rund)
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 1/2 chilipoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 100 g geraspte mozzarella
  • snufje zout
  • 2 el olijfolie
  • 400 gram tomatenblokjes (blik)

Bereidingswijze:

  1. De oven verwarm je alvast voor op 180 graden.
  2. Haal de buitenste bladeren van de witte kool en snijd deze doormidden. Verwijder de kern en snijd de kool in kleine stukjes.
  3. Doe de stukjes kool in een vergiet en was de kool met water. Pak de pan erbij en vul deze met een beetje water. Breng aan de kook.
  4. De witte kool kook je 7 minuten. Proef tussendoor of de koel zacht genoeg is. Na het koken giet je het water uit de pan en laat je de kool in een vergiet uitlekken.
  5. In een pan voeg je 1 el olijfolie toe. Doe hier de stukjes ui en geperste knoflook bij. Fruit ongeveer 2 minuten op middelhoog vuur.
  6. Doe het gehakt erbij en bak dit al roerende gaar. Doe dan de kruiden en tomatenblokjes erbij en laat dit 12 minuten sudderen, zodat het meeste vocht uit de pan is.
  7. Voeg nu de gekookte witte kool toe aan de pan en zet het vuur uit. Roer de kool door het gehakt.
  8. Pak de ovenschotel erbij en vet deze in met olijfolie. Voeg de inhoud van de pan in de ovenschaal en druk telkens goed aan.
  9. Bestrooi de bovenkant met geraspte mozzarella en zet de ovenschotel 25 min in de oven. Verdeel de ovenschotel in 4 porties en smullen maar.

De voedingswaarden

Aantal porties: 4
Calorieën: 410
Koolhydraten: 9 gram
Eiwitten: 38 gram
Vetten: 26 gram

Weet je welke ovenschotel ook erg lekker is? Deze ovenschotel met boontjes

Delen via Social Media wordt gewaardeerd!

8 juli, 2020 - Geen reacties

Auteur

Timo

Categorie

Avondeten Recepten

Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Volg BGreat op social media:

© 2016 - 2020 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies