paddenstoelensoep

Romige paddenstoelensoep als lunch of avondeten

Laatste update: 20 februari, 2023 | 1 reactie

Nu het nog winter is, is het heerlijk om te genieten van een lekkere romige soep met winterse ingrediënten zoals pompoen, knolselderij of paddenstoelen. Vandaag ga ik een heerlijk romige paddenstoelensoep maken met slechts 6 gram koolhydraten per portie. Daarnaast maken we niet alleen gebruik van champignons, maar ook van andere soorten paddenstoelen voor een lekkere variatie. Geniet ervan en lees snel verder!

  • Lunch/Avondmaaltijd
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Aantal porties: 4 – 6 (afhankelijk van de grootte van de soepkom)
  • Koolhydraten per portie: 6 gram

TIP van Timo:
Wil je graag afvallen, maar heb je geen idee waar te beginnen? Klik dan hier >>

Romige paddenstoelensoep

Om deze paddenstoelensoep lekker romig te krijgen, maak ik gebruik van naturel roomkaas/zuivelspread. Deze dikke, kaasachtige spread geeft een ontzettend romige smaak aan de soep en voegt daarbij ook nog eens allerlei goede vetten toe. Je kan de soep echter ook op een andere manier romig maken. Zo kan je kookroom toevoegen of een scheutje volvette kokosmelk. Wat je zelf het lekkerst vindt.

De soep bevat veel verschillende soorten vitamines en mineralen zoals vitamine A en ijzer. Daarnaast bevat het ook heel erg veel antioxidanten dankzij de verschillende soorten paddenstoelen die erin zitten. Zo kom jij aan alle benodigde vitamines voor de dag!

Wat heb je nodig voor de paddenstoelensoep?

  • 250 gram champignons
  • 100 gram shiitake
  • 200 gram portobello paddenstoelen
  • 1 grote witte ui
  • 50 ml droge witte wijn of een scheutje witte wijnazijn
  • 4 tenen knoflook
  • 1,5 liter kippenbouillon of groentebouillon
  • 150 gram roomkaas naturel
  • Een bosje verse tijm, fijngesneden
  • Een paar blaadjes verse salie, fijngesneden
  • 2 laurierblaadjes
  • Peper en zout naar smaak
  • 2 el olijfolie

De bereidingswijze

  1. Allereerst snijd je de paddenstoelen, ui en knoflooktenen fijn. Daarna verhit je 2 el olijfolie in een flinke pan en bak je hierin de ui tot deze glazig begint te worden.
  2. Voeg daarna de knoflook en paddenstoelen toe en bak tot ze zacht beginnen te worden en vocht beginnen te verliezen.
  3. Schenk een scheutje witte wijn erbij en schraap de aangekoekte stukjes van de bodem. Blijf roeren tot de wijn oplost en schenk dan de bouillon erbij en doe gelijk de kruiden in de pan (inclusief de laurierblaadjes).
  4. Breng de soep aan de kook en laat het op laag vuur doorpruttelen voor 10 minuten.
  5. Vervolgens schep je een paar stukjes paddenstoel uit de pan en houd je deze apart. Haal ook de laurierblaadjes eruit.
  6. Pureer de soep tot een glad geheel en voeg dan direct de roomkaas toe en roer tot deze helemaal is gesmolten. Kruid de soep eventueel bij met wat peper en zout naar smaak.
  7. Serveer de soep in 4 tot 6 kommen en garneer het met de apart gehouden paddenstoelen. Eet smakelijk!

TIP van Timo:
Wil je graag afvallen, maar heb je geen idee waar te beginnen? Klik dan hier >>

De voedingswaarden

Aantal porties: 4 tot 6
Calorieën per portie: 123
Koolhydraten: 6 gram
Vetten: 9 gram
Eiwitten: 5 gram

Tips voor het maken van de romige paddenstoelensoep

TIP 1: Spekjes voor extra eiwitten
Het is heel lekker om wat extra eiwitten en vetten aan de soep toe te voegen. Dit kan je doen door wat spekjes op te bakken en deze aan de soep toe te voegen. Ben je niet zo’n fan van spekjes? Dan is het ook erg lekker om wat kip erdoorheen te verwerken.

TIP 2: Bewaren voor later
Je kan de soep prima voor een later moment bewaren door deze tot 4 dagen in de koelkast te bewaren of tot 3 maanden invriest. Laat de soep dan volledig ontdooien en breng deze weer aan de kook in een pannetje.

TIP 3: Serveertip
De soep is prima als lunch op zichzelf, maar als avondmaaltijd kan het wat weinig zijn. In dat geval is het erg lekker om te combineren met een ovenschotel, een stukje koolhydraatarm brood of een lekkere gevulde salade.

Bekijk ook:

Roerbakgroenten met kip

Roerbak spruitjes maken? Dit recept heb je nodig!

Verse preisoep maken? Met dit recept lukt het gegarandeerd

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

1 reactie op "Romige paddenstoelensoep als lunch of avondeten"

  1. José schreef:

    Wow, ik ga meteen de ingrediënten halen en uitproberen. Lijkt me heerlijk ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2025 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies