pasta met zalm en spinazie

Pasta met zalm en spinazie: een heerlijke avondmaaltijd

Laatste update: 9 februari, 2021 | Geen reacties

Als je een echte visliefhebber bent, dan moet je dit recept eens geprobeerd hebben! De heerlijke combinatie van zalm met wat frisse spinazie geeft een smaakexplosie in je mond. Maak snel deze pasta met zalm en spinazie. Geniet ervan!

  • Avondmaaltijd/Lunch
  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Aantal porties: 2
  • Koolhydraten per portie: 7 gram

TIP van Timo:
Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld die je gratis kunt gebruiken. Download hier het weekmenu >>

Ingrediënten

  • 60 gram bladspinazie
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 tl citroenrasp
  • 75 gram grote garnalen
  • 300 gram courgette spaghetti
  • 1 el olijfolie
  • 1 grote zalmfilet
  • Zout en peper naar smaak
  • Parmezaan naar smaak

Bereidingswijze

  1. Allereerst verwarm je de oven voor op 200 graden waarna je de zalmfilet op een bakplaat legt en zo’n 12-15 minuten in de oven bakt.
  2. Intussen verwarm je wat olie in een koekenpan en bak je hier kort de knoflook in.
  3. Wanneer de knoflook goed begint te geuren, voeg je de courgette spaghetti, garnalen en citroenrasp toe en bak je het geheel op middelhoog vuur voor zo’n 3-4 minuten of tot de courgette lekker zacht is.
  4. Vervolgens doe je de spinazie erbij en bak je het geheel door totdat de spinazie zacht begint te worden.
  5. Haal de zalm uit elkaar met twee vorken en verdeel de snippers over twee borden. Voeg hier het garnalen-spinazie mengsel aan toe en garneer het met wat peper en zout en eventueel een beetje geraspte Parmezaan. Geniet van de pasta met zalm en spinazie!

De voedingswaarden

Aantal porties: 2
Calorieën per portie: 255
Koolhydraten: 7 gram
Vetten: 16,7 gram
Eiwitten: 22,3 gram

Trek in nog meer lekkere visrecepten? Probeer deze dan ook eens!

Vis met groente en kruiden

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 9 februari, 2021

Auteur

Timo

Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Volg BGreat op social media:

© 2016 - 2021 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies