pinda kip

Pinda kip recept | Om van te smullen!

Laatste update: 18 mei, 2022 | 7 reacties

Pinda’s zijn ontzettend lekkere peulvruchten, maar toch eet ik ze minder vaak dan ik zou willen. Omdat ik daar verandering in wil brengen, heb ik dit lekkere pinda kip recept gemaakt. Het is een bijgerecht wat je kan combineren met heerlijke groentes, of bij een flinke salade. Zeker met dit mooie weer komt het er wel in. Bovendien bevatten pinda’s allemaal goede en gezonde voedingsstoffen. Zo kan je verantwoord genieten van deze lekkere maaltijd. Enjoy!

  • Bijgerecht, Avondmaaltijd
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Aantal porties: 4
  • Koolhydraten per portie: 5 gram

TIP van Timo:
Wil je heel erg graag afvallen en ben je klaar met programma’s die niet werken? Gebruik dit >>

Ingrediënten voor het pinda kip recept

  • 680 gram kipstukjes
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • 180 ml kippenbouillon
  • 85 gram pindakaas (met stukjes)
  • 3 el sojasaus
  • 1 rode paprika, in stukjes gesneden
  • 2 el roomboter
  • 2 el olijfolie
  • Een bosje lenteui, in ringen gesneden
  • 1/2 tl chili vlokken
  • Verse koriander
  • 1 limoen
  • Peper en zout naar smaak
  • Optioneel: stukjes gehakte pinda

De bereidingswijze

  1. Allereerst kruid je de kipstukjes met wat peper en zout. Verhit daarna de boter en olie in een pan en bak hierin de stukjes tot ze goudbruin beginnen te kleuren.
  2. Zet het vuur laag en voeg de paprika en knoflook toe aan de pan. Bak nog 5 minuten, of tot de paprika’s zacht beginnen te worden zijn en de knoflook begint te geuren.
  3. Meng in een schaal de kippenbouillon, pindakaas, sojasaus en rode pepervlokken. Roer tot alles goed is gemengd. Giet de saus daarna in de pan. Breng aan de kook en zet het vuur dan laag en laat kort sudderen. Blijf regelmatig roeren tot het in begint te dikken.
  4. Schep de pinda kip in een kommetje en besprenkel het met de lenteui, koriander en pinda stukjes. Geniet ervan!

De voedingswaarden

Aantal porties: 4
Calorieën per portie: 442
Koolhydraten: 5 gram
Vetten: 27 gram
Eiwitten: 44 gram

Veelgestelde vragen

  • Mag ik ook een hele kipfilet gebruiken? Dat mag zeker, maar je moet deze dan wat langer bakken om ervoor te zorgen dat de binnenkant volledig gaar is.
  • Hoelang kan ik dit gerecht bewaren? Je kan het gerecht tot 3 dagen in de koelkast bewaren in een afgesloten container of tot 2 maanden in de vriezer.

Tips voor het maken van het pinda kip recept

TIP 1: Groenten toevoegen
In plaats van groenten los serveren, vind ik het lekker om de groenten in dit gerecht te verwerken. Ik kies hierbij ook graag wat meer seizoensgroenten. In de lente en zomer raad ik daarom wortels, paksoi, spinazie en chinese kool aan. In de herfst en winter kan je pompoen, witte kool en peultjes toevoegen. Die zijn hier ook erg lekker bij. Serveer de maaltijd altijd met wat bloemkoolrijst voor wat extra vitamines en voeding.

TIP 2: Maak het vegetarisch
Je kan dit gerecht ook goed vegetarisch maken door de kipstukjes te vervangen door een vegetarisch alternatief. In plaats van kippenbouillon kan je dan ook groentebouillon of paddenstoelenbouillon gebruiken. Geniet ervan!

TIP 3: Extra romig
Wil je dit gerecht nog romiger maken? Voeg dan nog een eetlepel pindakaas toe en een klein blikje kokosmelk. Zo krijg je een hele romige saus met extra pinda smaak. Echt super lekker!

Geen zin in pindakaas? Probeer dan deze roerbak met kip eens! Roerbakgroenten met kip

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 18 mei, 2022

Auteur

Rozemarijn

Tags

pinda kip

7 reacties op "Pinda kip recept | Om van te smullen!"

  1. Beatrice schreef:

    Wat hebben wij gesmuld ,echt voor nog heel veel keer.
    Top recept!!?

  2. Hanny Gijsel schreef:

    Lijkt me heerlijk. Daarom ben ik het nu ook aan het maken. Maar ik zie wel de limoen bij de ingrediënten staan maar niet hoe je die verwerkt in het recept…
    Als laatste erdoorheen sprenkelen of zo?

    1. Rozemarijn schreef:

      Hoi Hanny,

      De limoen hoort inderdaad erbij als garnering achteraf. Het sap zorgt voor een heerlijke smaak in combinatie met de pinda!

  3. Ann schreef:

    Wat een heerlijk recept , dit is een blijvertje. Ik heb er bloemkoolrijst bij gemaakt in de wok. Echt heerlijk (Y)

  4. Joan schreef:

    Ik heb deze in de slowcooker gemaakt. Met idd extra Kokosmelk…. heerlijk!

  5. L.van der Wal schreef:

    Wij houden niet meer van de bloemkoolrijst,als ik zakje op doe vergaat mij de eetlust.Ipv bloemkoolrijst doen wij nu toch een heel klein beetje zilvervliesrijst bij dit soort gerechten.Een onsje rijst voor 2 pers.Gelukkig houden wel van “gewone” bloemkool.
    Jullie hebben heerlijke recepten.

  6. José schreef:

    Dit recept wordt opgeslagen en bewaard voor mijn kinderen die binnenkort komen eten. Heerlijk zeg. Smullennnn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2024 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies