bloemkoolsoep met kokosmelk

Pittige bloemkoolsoep met kokosmelk

Laatste update: 14 februari, 2022 | 2 reacties

Ik ben echt dol op soep en eet graag een kommetje als lunch, samen met een koolhydraatarm broodje of een ei muffin. Vandaag heb ik daarom deze pittige bloemkoolsoep met kokosmelk gemaakt. De soep bevat lekker een aantal pittige ingrediënten waardoor je gelijk een goede kick krijgt om je dag mee voort te zetten. De kokosmelk zorgt er daarnaast voor dat de soep heerlijk romig wordt. Ben je benieuwd geworden? Lees dan snel verder!

  • Lunch/Bijgerecht
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Aantal porties: 6
  • Koolhydraten per portie: 8 gram

TIP van Timo:
Wil je graag afvallen, maar heb je geen idee waar te beginnen? Klik dan hier >>

Ingrediënten voor de bloemkoolsoep met kokosmelk

  • 1 bloemkool, in roosjes gesneden
  • 6 plakken bacon
  • 1 blikje volvette kokosmelk (400 ml)
  • 500 ml bouillon
  • 1 ui, in stukjes gesneden
  • 5 tenen knoflook, geperst
  • 2 el sojasaus
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • Een chilipeper, in plakjes gesneden (met of zonder zaadjes)
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • Peper en zout naar smaak
  • 2 el olijfolie
  • Verse koriander naar smaak

De bereidingswijze

  1. Allereerst verwarm je wat olie in een pan en bak je hierin de ui tot deze glazig begint te worden. Daarna voeg je kort de knoflook toe.
  2. Doe dan de bloemkool, bouillon, kokosmelk, chilipeper, paprikapoeder, cayennepeper, sojasaus en komijnpoeder erbij en roer alles goed door elkaar.
  3. Breng de soep aan de kook en laat het dan zo’n 10 minuten doorkoken.
  4. Bak intussen de plakken bacon in een aparte pan tot ze lekker knapperig zijn en laat ze uitlekken op een velletje keukenpapier. Breek de plakjes daarna in meerdere stukjes.
  5. Wanneer de bloemkool zacht is, pureer je de soep tot het lekker glad is en kruid je het nog bij met peper en zout.
  6. Schenk de soep in 6 kommen en verdeel de bacon en verse koriander over elk kommetje. Geniet ervan!

De voedingswaarden

Aantal porties: 6
Calorieën per portie: 206
Koolhydraten: 8 gram
Vetten: 18 gram
Eiwitten: 5 gram

Veelgestelde vragen

  • Hoelang kan ik de soep bewaren? Je kan de soep zo’n 4 dagen in de koelkast bewaren en tot 3 maanden in de vriezer.
  • Mag ik ook minder vette kokosmelk gebruiken/andere melk? Dat kan ook, al wordt de soep dan wel iets minder romig.

Tips voor het maken van de bloemkoolsoep met kokosmelk

TIP 1: Minder pittig
Kan je niet zo goed tegen pittig eten? Geen zorgen! Je kan dan de chilipeper weglaten en de hoeveelheid cayennepeper halveren. De soep heeft dan nog een klein beetje pit, maar is niet meer zo pittig als voorheen.

TIP 2: Meer eiwitten
Wil je juist meer eiwitten in je soep? Voeg dan wat spekblokjes toe in plaats van bacon, of kies juist voor gebakken kipstukjes voor erbij. Deze passen namelijk ook heel goed bij het gerecht.

TIP 3: Serveertip
Voor bij de lunch kan je de soep mooi combineren met een koolhydraatarme boterham met wat eiersalade of een beetje sla, tomaat en kaas. Voor bij het avondeten is het lekker om de soep als voorgerecht te nemen en daar dan later wat groenten en een stuk vlees bij te serveren. Geniet ervan!

Trek in een andere soep? Waarom probeer je deze groentesoep niet? Zo maak je snel een koolhydraatarme groentesoep

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 9 februari, 2022

Auteur

Rozemarijn

2 reacties op "Pittige bloemkoolsoep met kokosmelk"

  1. Diana schreef:

    1 blikje volvette kokosmelk, gebruik je dan 200ml of 400ml?

    1. Rozemarijn schreef:

      Hoi Diana,

      Dit recept maakt gebruik van blikjes van 400 ml. Ik zal het gelijk even verduidelijken.

      Groetjes, Rozemarijn (Team BGreat)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2025 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies