koolhydraatarme pompoen ovenschotel

Knapperige koolhydraatarme pompoen ovenschotel

Laatste update: 14 januari, 2021 | Geen reacties

Wanneer je koolhydraatarm eet, kan het lastig zijn om zoete aardappels in je gerechten te verwerken. Wij hebben gelukkig een oplossing gevonden: pompoen! In deze koolhydraatarme pompoen ovenschotel smaakt de puree precies naar zoete aardappel. Zo kan je genieten van de smaak van zoete aardappel, zonder de bijkomende koolhydraten. Lees snel verder!

  • Avondmaaltijd/Bijgerecht
  • Bereidingstijd: 70 minuten
  • Aantal porties: 16
  • Koolhydraten per portie: 8 gram

TIP van Timo:
2 KG per week afvallen met mijn gratis koolhydraatarm weekmenu? Ontvang direct

Ingrediënten koolhydraatarme pompoen ovenschotel

Voor de vulling:

  • 900 gram flespompoen, in blokjes
  • 600 gram bloemkoolroosjes
  • 2 eetlepels boter
  • 1 eetlepel Sukrin
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 theelepel kaneel

Voor de topping:

  • 200 gram pecannoten
  • 50 gram Sukrin
  • 2 eetlepels boter
  • 1 theelepel kaneel
  • Zout naar smaak

Bereidingswijze

  1. Allereerst verwarm je de oven voor op 200 graden waarna je een ovenschotel invet en een bakplaat met bakpapier bekleed.
  2. Meng in een kom de pompoen, bloemkool, één eetlepel boter, de suiker, kaneel en peper. Zorg ervoor dat alles goed gemixt is.
  3. Vervolgens verdeel je het mengsel over de bakplaat totdat het er in één laag op ligt. Wellicht heb je een tweede bakplaat nodig. Deze zet je daarna voor 30 minuten in de oven, tot de groenten zacht zijn.
  4. Intussen doe je 60g van de pecannoten in een keukenmachine en vermaal je deze tot je een soort meel krijgt. De rest van de pecannoten verkruimel je met je handen of een vijzel.
  5. Doe alle pecannoten (inclusief het meel) in een kom en voeg hier de suiker, kaneel en zout aan toe. Meng daarna met een vork de boter erdoorheen totdat het een kruimelig mengsel is geworden.
  6. Wanneer de groenten klaar zijn, stop je ze in een keukenmachine of blender. Laat de oven aan staan. Pureer de groenten tot het één zacht geheel is en schep het in de ovenschotel.
  7. Roer de overige boter door het mengsel en zorg ervoor dat de bovenkant glad gestreken is.
  8. Daarna besprenkel je de topping over de puree totdat alles bedekt is.
  9. Zet ten slotte de ovenschotel in de oven voor 20 minuten tot de bovenkant goudbruin kleurt. Geniet van de koolhydraatarme pompoen ovenschotel!

De voedingswaarden

Aantal porties: 16
Calorieën per portie: 146
Koolhydraten: 8 gram
Vetten: 13 gram
Eiwitten: 2 gram

Trek gekregen in meer pompoen? Bekijk dit recept dan ook eens!

Pompoenpudding met kokos

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 14 januari, 2021

Auteur

Timo

Categorie

Avondeten Recepten

Tags

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Volg BGreat op social media:

© 2016 - 2021 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies